Gianluigija Buffona verjetno čaka kazen, kar pa legendarnega vratarja prav dosti ne bo prizadelo. Foto: Reuters
Gianluigija Buffona verjetno čaka kazen, kar pa legendarnega vratarja prav dosti ne bo prizadelo. Foto: Reuters

V sodnikovem podaljšku povratne tekme proti Realu je Buffon prvič doživel, da mu je sodnik v Ligi prvakov pokazal rdeči karton.

Spomnimo, kaj se je dogajalo 11. aprila na stadionu Santiago Bernabeu. Kazalo je na podaljšek (Juventus je izničil zaostanek 3:0 s prve tekme), ko je Cristiano Ronaldo z glavo podal do Lucasa Vazqueza pred vrati, Medhi Benatia pa je posredoval od zadaj. Ko je angleški sodnik Michael Oliver pokazal na belo točko, je Buffon začel kričati Oliverju v obraz in ga tudi odrinil.

Tudi po tekmi Buffon za Oliverja ni našel lepih besed, rekel je, da nima srca, ampak kanto za smeti: "Res bi mu v tistem trenutku lahko povedal kar koli. Mislim, da sploh ne razume, kako veliko katastrofo je naredil. Če ni sposoben prenašati pritiska take tekme, potem naj na tribuni gleda tekmo s čipsom v rokah."

Evropska nogometna zveza bo 31. maja Buffonovo vedenje vzela pod drobnogled. Vratarja verjetno čaka prepoved igranja evropskih tekem (ker bo Buffon najbrž končal kariero, bo ta kazen brezpredmetna) in denarna kazen.