Foto: EPA
Foto: EPA

V derbiju 3. kroga Lige prvakov sta se na stadionu Guiseppe Meazza v Milanu srečala Inter in Barcelona. V napetem obračunu so zmagali gostitelji, ki so edini zadetek na tekmi dosegli v sodnikovem dodatku prvega polčasa, ko je mrežo Marca-Andreja ter Stegna zatresel Hakan Calhanoglu.

Na drugi tekmi skupine C je Bayern brez večjih težav odpihnil Viktorio iz Plzna (5:0), tako da ima po treh odigranih krogih na vrhu lestvice poln izkupiček točk (9), sledi Inter (6), Barcelona je na tretjem mestu s tremi točkami.

Nismo bili dovolj močni. To je skrb vzbujajoče. Zdaj smo se znašli v zapletenem položaju. Do konca skupinskega dela imamo še tri tekme, tri finale - s takšno miselnostjo jih bomo tudi odigrali.

Xavi Hernandez, trener Barcelone

Xavi: Znašli smo se v zapletenem položaju
"Nismo bili dovolj močni. To je skrb vzbujajoče. Zdaj smo se znašli v zapletenem položaju. Do konca skupinskega dela imamo še tri tekme, tri finale – s takšno miselnostjo jih bomo tudi odigrali," je po porazu v prestolnici mode povedal glavni trener Barcelone Xavi Hernandez in nadaljeval: "Igro smo poskušali razširiti, pustiti nogometašem, da prodirajo z bočnih položajev. Ustvarili smo si več priložnosti kot Inter, poskusili smo vse, a ni se izšlo. Morali bi odigrati bolje. Doživeli smo grenak poraz." Nekdaj izvrstni vezist katalonskega velikana in španske reprezentance je priznal, da njegovi varovanci na San Siru niso bili dovolj dinamični. "V prvih tridesetih minutah smo igrali dobro. Potem pa je dinamika naše igre popustila. Ustavili smo kar nekaj nevarnih Interjevih protinapadov, si priigrali priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene," je še povedal 42-letnik, ki z Barcelono sicer zaseda vrh španskega prvenstva.

Branilec Eric Garcia je še dodal: "Z izidom smo – seveda – zelo nezadovoljni. Lepo smo prenašali igro z enega krila na drugega. Težko je bilo požreti to, da smo prejeli zadetek tik pred odmorom."

Nogometaši Interja so v sredo zvečer razveselili svoje navijače. Foto: EPA
Nogometaši Interja so v sredo zvečer razveselili svoje navijače. Foto: EPA
Sorodna novica Inter premagal Barcelono, poraz Atletica v Belgiji, šestica Napolija v Amsterdamu

Inzaghi upa, da ne bo novih poškodb
Popolnoma drugače je bil razpoložen Interjev trener Simone Inzaghi. "Ekipa je zelo dobro igrala proti zelo močnim nasprotnikom. Skupaj smo trpeli, a na igrišču smo se kljub vsemu znašli zelo dobro. Odigrali smo odlično tekmo. Vesel sem za svoje varovance, klub in navijače. To je bil preprosto krasen večer, a naredili nismo še ničesar. Četudi smo na svojem terenu premagali Barcelono, kar se sicer ne zgodi tako pogosto," je v uvodu dejal 46-letni trener in sklenil: "Premagali smo eno najmočnejših ekip na svetu. Ko so se vsi na zelenici pripravljeni žrtvovati drug za drugega, lahko doživiš tak večer. Igramo brez Brozovića in Lukakuja. Upam, da po tej tekmi ne bo novih poškodb. Proti koncu so kar nekaj igralcev mučili krči."

Onana: Navijači so želeli zmago
Med vratnicama črno-modrih je Samirja Handanovića na tekmah Lige prvakov zamenjal Andre Onana, ki je znova navdušil z zanesljivo predstavo. "Z našo igro sem v celoti zadovoljen. Naša zmaga ni naključna, zaslužili smo si jo. V nogometu, tako kot v življenju, nastopijo težki trenutki. Mi smo jih preživeli. Danes sem zelo vesel za vse, to je zmaga, ki smo si jo zelo želeli. Vsi navijači so želeli zmago in si malce polepšati slabe čase," je za Sky Italia povedal 26-letni kamerunski čuvaj mreže. Po neprepričljivi Handanovićevi predstavi na derbiju zadnjega kroga Serie A proti Romi (1:2) so se na Apeninskem polotoku že začele pojavljati govorice, da utegne Onana v golu 'Sarmo' zamenjati tudi na prvenstvenih tekmah.