Na Upton Parku niso plesale samo snežinke, ampak tudi Jonathan Spector, čigar prvi gol je bil v 17. minuti razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja. Foto: EPA
Na Upton Parku niso plesale samo snežinke, ampak tudi Jonathan Spector, čigar prvi gol je bil v 17. minuti razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja. Foto: EPA
Chris Smalling
Zračni dvoboj Jonathana Spectorja in Chrisa Smallinga. Foto: EPA

"Rdeči vragi" so resda igrali z drugo postavo, a to bržkone ne upravičuje ponižanja vodilnega moštva Premierleague, ki ga je doživel od zadnjeuvrščenega West Hama. Uvodne minute so pripadle varovancem Alexa Fergusona, ki so prek Gabriela Obertana stresli vratnico, nato pa je na igrišče stopil Američan John Spector, ki pred štirimi leti ni zadovoljil Fergusonovih pričakovanj, tako da se je moral posloviti z Old Trafforda.

Spector začel, Cole dokončal delo
24-letni Spector, po "poklicu" sicer branilec, je mrežo gostov prvič zatresel v 22. minuti, ko je žogo po podaji Victorja Obinne z glavo poslal za hrbet Tomasza Kuszczaka. 15 minut pozneje je Spector na robu kazenskega prostora "pobral" odbito žogo, potegnil korak, dva, nato pa neubranljivo sprožil za desno vratnico. V 2. polčasu je goste z dvema zadetkoma dotolkel Carlton Cole.

Manchester United, ki je branil naslov, je tako doživel prvi poraz po 29 tekmah, medtem ko se je West Ham uvrstil v prvi polfinale ligaškega pokala po 20 letih.

ANGLEŠKI LIGAŠKI POKAL
ČETRTFINALE

ARSENAL - Wigan 2:0 (1:0)
Alcaraz 42./ag, Bendtner 65.

WEST HAM - Manchester United 4:0 (2:0)
Spector 22., 37., Cole 56., 67.
West Ham: Green, Ben Haim, Tomkins (74./Reid ), Upson, Spector, Faubert, Barrera (76./Hines), Boa Morte, Kovac, Cole (89./Stanislas), Obinna.

Manchester United: Kuszczak, Smalling, Rafael, O'Shea, Evans (72./Brown), Anderson, Giggs, Fletcher, Hernandez, Obertan, Bebe (46./Macheda).

BIRMINGHAM - Aston Villa 2:1 (1:1)
Larsson 12./11-m, Žigić 84.; Agbonlahor 30.

IPSWICH - West Bromwich 1:0 (0:0)
Leadbitter 69./11-m