Marijan Pušnik je moral pred enim letom zapustiti Olimpijo, zdaj se poslavlja tudi od Hajduka. Foto: www.alesfevzer.com
Marijan Pušnik je moral pred enim letom zapustiti Olimpijo, zdaj se poslavlja tudi od Hajduka. Foto: www.alesfevzer.com

zadnjeuvrščeni ekipi hrvaškega prvenstva Splitu.

Hajduk je proti mestnemu tekmecu izgubil po podaljšku z 2:1. Pušnikove varovance je v vodstvo popeljal Hamza Barry v 24. minuti, v sodnikovem podaljšku drugega dela pa je izenačil Sandro Ugrina. Odločilni gol je v 106. minuti prispeval Ivan Pešić, potem ko je bil sedem minut prej izključen Hajdukov vezist Fran Tudor.

V nemirnem splitskem okolju je Pušnik solidno krmaril obubožano Hajdukovo barko. Hajduk je v 17 prvenstvenih krogih doživel tri poraze in za vodilno Rijeko Matjaža Keka zaostaja za 11 točk. Drugovrščeni Dinamo je pet točk pred Splitčani.

Hajduk z igro ni blestel, kar so navijači najbolj zamerili Pušniku in igralcem, ki so jim navijači v sredo s tribun grozili celo s fizičnim nasiljem. Pušnik po tekmi ni odstopil, a je naslednji dan potezo potegnila uprava in Pušnika odstavila.

"Gospod Pušnik je profesionalno in strokovno opravljal svoje delo, bolje, kot se vidi skozi rezultate prve ekipe. Zgradil je veliko in pripomogel k uspehom druge ekipe in naših mladincev," je na novinarski konferenci dejal športni direktor kluba Mario Branco.