Messi je pripravil nekaj lepih priložnosti, najlepšo pa je zapravil z 11-metrovke, ko se je izkazal vratar
Messi je pripravil nekaj lepih priložnosti, najlepšo pa je zapravil z 11-metrovke, ko se je izkazal vratar "netopirjev". Foto: Reuters
Jonas Goncalves
Jonas je dosegel edini zadetek za gostitelje. Foto: Reuters
Carles Puyol
Puyol je bil natančen z glavo. Foto: Reuters

. Kataloncem na Camp Nouu zadostuje že 0:0.

Na začetku si je nekaj več (pol)priložnosti ustvarila Valencia, Jose Manuel Pinto je moral posredovati ob poskusu Jordija Albe po podaji Roberta Soldada, toda vratar Barcelone ni imel težjega dela. Carles Puyol in Javier Mascherano sta ustavila poskus Pabla Piattija, ki bi lahko streljal prej.

Pintova roka zunaj kazenskega prostora
Sporni trenutek se je zgodil v 18. minuti, ko je Soldado krenil proti golu Barcelone, Pinto pa je stekel iz vrat in zunaj kazenskega prostora z roko posredoval pred domačim napadalcem. Sodnik ni dosodil ničesar. Soldado je ponovno zapretil po kotu Everja Banege, a žogo z volejem poslal mimo vratnice.

Kazen za neprepričljive goste je prišla sredi prvega polčasa. Jeremy Mathieu je z leve podal do osamljenega Jonasa, ki je zadel svoj osmi gol v tej sezoni. Izenačil je Puyol po strelu Cesca Fabregasa iz kota. Kapetan Barcelone je bil natančen z glavo, vratar Diego Alves ni najbolje posredoval, potem ko je tik pred zadetkom odlično ubranil poskus Alexisa Sancheza.

Sanchez zadel iz prepovedanega položaja
Drugi polčas je Barcelona začela odločneje. Po podaji Lionela Messija je Sanchez zatresel mrežo, vendar je bil slabega pol metra v prepovedanem položaju. Messi je kmalu zatem zapravil lepo priložnost in streljal čez prečko.

Po prekršku Miguela nad Thiagom je sodnik brez obotavljanja pokazal na belo točko. Najboljši nogometaš sveta po izboru Fife je prevzel odgovornost in streljal v levi vratarjev kot. Diego Alves se je odkupil za nekoliko slabše posredovanje ob zadetku Puyola in ubranil Messijevo 11-metrovko. "Messi je igralec, ki ne izda veliko o tem, kam bo streljal. Moraš ga le skušati prevarati in danes sem vesel, da sem lahko pomagal moštvu," je o ubranjeni 11-metrovki po tekmi povedal vratar "netopirjev".

Zadetek Alvesa prepečila vratnica
Strel rezervista Danija Alvesa je po lepi izmenjavi žoge z Messijem na robu kazenskega prostora ustavila oddaljena vratnica. V sodnikovem podaljšku je Messi streljal približno meter mimo bližnje vratnice, tako da je ostalo pri izidu 1:1.

Barcelona, ki je kraljevi pokal osvojila rekordnih 25-krat, je v četrtfinalu ugnala večnega tekmeca Real Madrid s skupnim izidom 4:3. Prav na tej tekmi se je poškodoval Andres Iniesta. Trener Kataloncev Pep Guardiola se je odločil, da bo proti Valencii odpočil Xavija.

Španski kraljevi pokal
Polfinale, prvi tekmi

VALENCIA - BARCELONA 1:1 (1:1)
Jonas 27.; Puyol 35.
Diego Alves je Messiju v 56. min. ubranil 11-m.

Valencia: Diego Alves; Miguel, Rami, Victor Ruiz , Alba ; Albelda ( 66./Costa), Banega , Piatti ( 59./Feghouli), Jonas ( 75./Aduriz), Mathieu ; Soldado.

Barcelona: Pinto ; Puyol , Piqué, Abidal; Fabregas, Busquets, Mascherano , Thiago Alcantara ( 80./Dos Santos); Cuenca ( 87./Tello), Sanchez ( 62./Dani Alves), Messi.

Sodnik: Jose Luis Gonzalez Gonzalez.

Povratna tekma bo 7. februarja.

MIRANDES (III) - ATHLETIC BILBAO 1:2 (0:2)
Lambarri 90.; Llorente 17., 27.

Povratna tekma bo 8. februarja.


Francoski ligaški pokal
Polfinale
Lorient - LYON * 2:4 (2:2, 0:0)
Emeghara 59., Monnet-Paquet 68.; Lacazette 80., 120., Briand 90., Gomis 102.
* - po podaljšku

MARSEILLE - Nice 2:1 (1:1)
Remy 17., Brandao 57.; Mounier 44.
RK: Valbuena 64.; Djadjedje 83.