"Nekaterim ljudem je bilo zelo težko, a gledano z moje perspektive, je bil to dopust. Pred tem sem namreč štiri mesece preživel v sobi trikrat tri metre, v kateri nisem smel odpirati oken in vdihniti svežega zraka. Prav tako me ni smel nihče obiskati. Zato je bilo karantensko obdobje, ko sem bil zaprt z družino v hiši, pravzaprav dopust," navaja Mihajlovićeve besede hrvaški portal Index.

Siniša Mihajlović kljub težki bolezni ostaja trener nogometašev Bologne. Zgornja fotografija je s konca februarja, ko so ga pred tekmo z Laziem, za katerega je Srb igral med leti 1998 in 2004, pozdravili domači navijači. Foto: EPA
Siniša Mihajlović kljub težki bolezni ostaja trener nogometašev Bologne. Zgornja fotografija je s konca februarja, ko so ga pred tekmo z Laziem, za katerega je Srb igral med leti 1998 in 2004, pozdravili domači navijači. Foto: EPA

51-letni Mihajlović je nato spregovoril tudi o tem, kako je lani poleti zbolel za levkemijo.

Menil sem, da me kot športnika to ne more doleteti
"Simptomi levkemije so hitra utrujenost, modrice na nogah in krvavenje dlesni. A nič od tega nisem imel ali občutil. Poleg tega sem vsake tri mesece opravljal krvne teste, saj je imel moj oče tumor na pljučih. Nikoli nisem bil bolan, živim zdravo in aktivno, kot da bi bil še vedno profesionalni nogometaš, zato sem bil prepričan, da me kaj takega ne more doleteti,"
je pojasnjeval Mihajlović.

Zdravnik se je čudil, kako sploh še stojim na nogah
In nadaljeval: "A sem se motil. Potem ko sem se cel dan ukvarjal s športom, naslednje jutro nisem mogel več stati na nogah. Mislil sem, da se mi je vnela mišica. Klubski zdravnik me je poslal na magnetno resonanco. Najprej mi je rekel, da tako slabe krvne slike ni videl že 40 let in se čudil, da sploh lahko še stojim. Nato me je čez nekaj dni poklical in mi sporočil, da imam levkemijo."

Mihajlović je dejal, da je komaj čakal na začetek zdravljenja in da nikoli ni dvomil v to, da tudi v tej bitki za življenje ne bi zmagal. "Imam srečo, ker sem v Bologni, v bolnišnici, kjer so najboljši zdravniki. Dejal sem jim, samo povejte, kaj moram narediti in vse bom storil."

Nikoli ne smete izgubiti volje do življenja
Mihajlović vsem, ki se borijo z levkemijo ali podobno težko boleznijo, sporoča, naj se nikoli ne predajo. "Nikoli ne smete izgubiti volje do življenja. Imel sem obveznost ne samo do družine, ampak tudi do drugih športnikov, ki so me spremljali. Ne pravim, da se morajo vsi boriti s tako hrabrostjo, kot se jaz, ampak morajo pokazati voljo do življenja. Po sedmih mesecih borbe z levkemijo lahko rečem, da so rezultati dobri," je optimistično zaključil Mihajlović.