50-letni Mihajlović je pred nekaj tedni z italijanskim prvoligašem podpisal dolgoročno pogodbo, a nato z ekipo ni odšel na priprave zaradi povišane temperature. Testi so pokazali, da gre za nekaj veliko resnejšega, predlagali so mu agresivno zdravljenje.

Siniša Mihajlović je na novinarski konferenci v Bologni javnosti razkril, da ima levkemijo. Foto: Reuters
Siniša Mihajlović je na novinarski konferenci v Bologni javnosti razkril, da ima levkemijo. Foto: Reuters

"Ko sem izvedel novico, je bil to zame hud udarec. Dneve sem jokal, življenje se ti vrti pred očmi. To niso solze strahu. Spoštujem bolezen, a se ji bom uprl, pokončno, tako kot sem vedno počenjal," je pojasnil Mihajlović.

Zmagal bom za družino, otroke in tiste, ki me imajo radi
"Komaj čakam, da grem v bolnišnico in začnem ta boj. Je agresivna oblika levkemije, a jo je mogoče premagati. To sem pojasnil tudi svojim igralcem. Povedal sem jim, da moramo napasti in zmagati. Če bomo le čakali in se skušali braniti, nam ne bo uspelo. V svoji bitki moram uporabiti taktiko z igrišča. Brez dvoma, dobil bom tole bitko,"
je poudaril nekdanji jugoslovanski in srbski reprezentant ter dodal: "Zmagal bom za družino, za otroke, za tiste, ki me imajo radi."

28. februarja je bilo še vse normalno
Mihajlovićev oče je umrl zaradi raka, zato tudi sam redno opravlja teste. "Verjetno si nihče ni mislil, da lahko prav jaz zbolim. Treniram, sem velik, močan, 28. februarja pa sem bil testiran in je bilo vse normalno. Treniral sem vsak dan do maja, potoval, igral nogomet, veslal. Nisem bil utrujen, nič me ni bolelo. Vse je bilo normalno," je pripovedoval Mihajlović.

"Nihče pa si ne sme misliti, da je neuničljiv. Vsi si mislimo, da se nam ne more zgoditi, ko pa se, je to šokantno. Samo upaš lahko, da bolezen odkriješ pravočasno. Ker je velika razlika, da jo odkriješ po dveh mesecih, kot sem jo sam, ali po enem letu," je še povedal Mihajlović, ki je dobil tudi podporo kluba.

Direktor Sabatini: Mihajlović ostaja na klopi Bologne
"Podpiramo Sinišo. Bologno bo vodil, dokler mu ne poteče pogodba. Z nami bo, kar koli se zgodi. Čeprav se ne bo zgodilo nič, kajti ta človek je zelo močan. Torej, naj bom jasen, Siniša bo trener Bologne, nič se ne bo spremenilo,"
je dejal direktor kluba Walter Sabatini.

V Bologni začel trenersko pot
Mihajlović je prvo trenersko službo opravil prav v Bologni leta 2008, vrnil pa se je januarja letos in jo iz boja za obstanek popeljal do desetega mesta. V Italiji je sicer že od leta 1992, ko je igral za Romo, Sampdorio, Lazio in Inter.

Po upokojitvi je leta 2006 začel kot pomočnik Roberta Mancinija pri Interju, prvič pa je sam vodil klub novembra 2008 – Bologno. Zatem je bil še trener Catanie, Fiorentine, Sampdorie, Milana in Torina.

Mihajlović, nekdaj tudi nogometaš Borova, Vojvodine in Crvene zvezde, je bil srbski selektor od maja 2012 do novembra 2013.