Elizejske poljane so bile polne navijačev, ki so pripravili izjemno vzdušje ob vožnji odprtega avtobusa. Foto: Reuters
Elizejske poljane so bile polne navijačev, ki so pripravili izjemno vzdušje ob vožnji odprtega avtobusa. Foto: Reuters
Francoski predsednik Emmanuel Macron je z ženo Brigitte poziral s svetovnimi prvaki. Foto: Reuters
Velika zabava na Elizejskih poljanah na sprejemu prvakov
Svetovni prvaki prispeli na letališče v Parizu

Med navdušene rojake so se zapeljali na odprtem avtobusu. Francoska reprezentanca je z letališča odšla z zamudo kakšnih dveh ur, saj naj bi se okvaril avtobus. A to ni zmotilo veselja nogometašev in navijačev, ki so jih pričakali na letališču.

Blizu Elizejskih poljan, kjer se je zbralo več kot 300.000 ljudi, so reprezentanti prestopili na odprt avtobus in ob spremstvu okrog 2.000 policistov nadaljevali pot. Ob tem so se nogometaši preoblekli v majice z dvema zvezdicama – vsaka ponazarja en naslov svetovnega prvaka – ter se odeli v šale z napisi "Svetovni prvaki". Nad njimi so poletela vojaška letala, ki so nebo obarvala v barve francoske zastave.

V Elizejski palači, kjer ima rezidenco predsednik države Emmanuel Macron, je nogometne heroje pričakalo približno 3.000 ljudi, med njimi številni mladi nogometaši, ki jih je tja povabil Macron.

Francoski predsednik je nogometašem podelil najvišja državna civilna odlikovanja, red legije časti. Omenjena odlikovanja so prejeli vsi člani francoske reprezentance.

Pogba navdušil navijače s pesmijo o Kanteju
Paul Pogba, ki je v finalu povišal na 3:1, je pred predsedniško palačo na Elizejskih poljanah zapel pesem N'Goloju Kanteju. Vezist Chelseaja je zelo sramežljiv, tudi prestižni pokal je dvignil šele po prigovarjanju soigralcev na stadionu Lužniki. Pogba je to seveda znal izkoristiti. Navijače je navdušil s priredbo pesmi Les Champs-Elysees. Peli so vsi reprezentanti in selektor Didier Deschamps. Zvezdnik Manchester Uniteda je spesnil, da je Kante majhen, prijazen, umiril pa je Lionela Messija.
Pred 20 leti junak Zidane
12. julija 1998 je Francija prvič postala svetovni prvak, ko je v finalu na Stade de Franceu v St. Denisu odpravila Brazilijo kar s 3:0. Junak je bil Zinedine Zidane, ki je dvakrat zadel z glavo.

Marsejeza na stopnišču predsedniške palače

Manjkal ni niti novi klasični hit o N'Golu Kanteju











Velika zabava na Elizejskih poljanah na sprejemu prvakov
Svetovni prvaki prispeli na letališče v Parizu