Jose Mourinho je takole napadel Tita Vilanovo - incident je bil upodobljen tudi z lutkama obeh akterjev. Foto: EPA
Jose Mourinho je takole napadel Tita Vilanovo - incident je bil upodobljen tudi z lutkama obeh akterjev. Foto: EPA
Jose Mourinho
Jose Mourinho je po bolečem porazu v superpokalu povsem izgubil živce. Letos se bo z Vilanovo prvič soočil 23. avgusta. Foto: EPA

Spomnimo, Portugalec je po koncu povratne tekme superpokala, ki ga je Bracelona dobila s skupnim izidom 5:4, napadel Vilanovo, za kar je bil kaznovan z dvema tekmama prepovedi vodenja ekipe na tekmah superpokala. Kazen ene tekme je takrat dobil tudi Vilanova.
Toda na skupščini španske nogometne zveze v Madridu je njen predsednik Angel Maria Villar, ki je bil februarja ponovno izvoljen za prvega moža zveze, razveljavil kazen. "Kazni vodenja ali igranja, ki niso višje od štirih tekem, se ne bodo uveljavile," je bil sklep skupščine. Nad njim zagotovo ni navdušeno vodstvo katalonskega kluba, saj je prejšnji mesec predsednik Barcelone Sandro Rosell izjavil, da ne bo dopustil, da bi "Mourinheva agresivnost ostala nekaznovana". Zdaj se bo s tem očitno moral sprijazniti.

V superpokalu 23. in 30. avgusta
To pomeni, da bosta stratega - Vilanova je medtem postal prvi trener Barcelone - na klopeh svojih ekip na obeh tekmah superpokala, ki jih bosta Real kot španski prvak in Barcelona kot zmagovalka pokala odigrali 23. in 30. avgusta. Sicer pa je bil v Madridu opravljen tudi žreb za novo sezono španskega prvenstva, ki se začne 18. avgusta. Real in Barcelona se bosta v prvenstvenem "El Clasicu" pomerila 6. ali 7. oktobra (Cam Nou), nato pa 2. ali 3. marca 2013 še na Santiagu Bernabeuu.

1. KROG

18./19. avgusta:

REAL MADRID - VALENCIA
BARCELONA - REAL SOCIEDAD

ATHLETIC - BETIS
SEVILLA - GETAFE

LEVANTE - ATLETICO MADRID
ZARAGOZA - VALLADOLID

CELTA VIGO - MALAGA
MALLORCA - ESPANYOL

RAYO VALLECANO - GRANADA
DEPORTIVO - OSASUNA