Milivoje Novaković si ni priigral nobene priložnosti, tako da ostaja pri 19 reprezentančnih zadetkih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Milivoje Novaković si ni priigral nobene priložnosti, tako da ostaja pri 19 reprezentančnih zadetkih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenci na dopust s tremi točkami
Slovenija zmagala na Ferskih otokih

Na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo je Slovenija v Toftirju zmagala z 0:2. Četrti reprezentančni gol je dosegel Tim Matavž, v drugem polčasu pa so si "Ferci" zabili avtogol. Slovenci niso mogli unovčiti kakovostne prednosti, saj je bila igralna površina zelo slaba. "Nemogoče je igrati v teh razmerah. Pokazali smo karakter in zdaj je najbolje, da se malo poveselimo po naporni sezoni in gremo na dopust," je povedal Milivoje Novaković. Tudi selektor Matjaž Kek je poudaril, da tekma ni bila lahka: "Ni se dalo igrati po tleh. V pravem trenutku smo dali gol in ostali taktično zbrani!"

Tudi Italija je zmagala le z 1:2
MMC-jevi uporabniki ste se večinoma strinjali, da so bolj kot igra pomembne tri točke. "Jaz jim odpustim, teren je res bil zanič, termin pa tudi ob čudnem času, že vsi so z mislimi na počitnicah." "Kvaliteta je bila na naši strani, še z igralcem več nam niso ravno parirali, pa čeprav so imeli kar nekaj polpriložnosti " Poudarjate, da na Ferskih otokih nobeni reprezentanci ni lahko igrati, nenazadnje je pred štirimi leti tudi velika Italija zmagala le z 1:2. Nekateri ste bili vseeno zelo kritični ("S tako igro ne bomo premagali niti prvaka slovenske divje lige. Prav sramotna predstava! Igrišče in vreme ne more biti opravičilo.") in sarkastični ("Edino kar me je navdušilo, je bila Novakovićeva nova frizura").

Pogovor novinarja Radia Slovenija Boštjana Janežiča z Matjažem Kekom lahko poslušate TUKAJ.

Kuzma zunaj EU-ja zaradi vpletenosti v športne stave?
Novinar Boštjan Janežič je v športni zgodbi na Valu 202 strnil vtise po vnovičnem obisku dežele na severu Atlantika in se spomnil na edinega slovenskega nogometaša, ki igra na Ferskih otokih: "Zaradi kratke steze med hriboma je oteženo pristajanje, sicer bi tam igral še kdo od Slovencev, ne le vratar Stanislav Kuzma. Prekmurec, ki je branil za Maribor, Beltince, Nafto in Dravo, se je s klubom Suðuroy vrnil v prvo ligo. Bil je v pomoč Matjažu Keku, da je selektor lahko ekipo pripravil na nestabilne razmere, na slabo, mahu podobno travo in veter. Morda je Kuzma zunaj Evropske unije tudi zavoljo suma vpletenosti v športne stave in prirejanja rezultatov ..."

Slovenci na dopust s tremi točkami
Slovenija zmagala na Ferskih otokih