Andrej Kramarić in Munas Dabbur sta zrežirala veliko zmago Hoffenheima. Foto: Reuters
Andrej Kramarić in Munas Dabbur sta zrežirala veliko zmago Hoffenheima. Foto: Reuters

V vseh tekmovanjih je bil Bayern do danes neporažen na zadnjih 32 tekmah, v nemškem prvenstvu pa na zadnjih 21 tekmah. Borussia iz Mönchengladbacha je bila pred desetimi meseci boljša z 2:1.

Trener Hansi Flick je po 122 minutah proti Sevilli v četrtek moral spočiti nekatere nosilce igre. Najboljši strelec Bundeslige in Lige prvakov v pretekli sezoni Robert Lewandowski je začel na klopi, v napadu je bil Joshua Zirkzee.

Izjemen začetek gostiteljev
Motivirani gostitelji so povedli po četrt ure igre. Ermin Bičakčić je po podaji iz kota najvišje skočil, Alphonso Davies je skušal žogo odbiti z golove črte, a je bil prekratek. V 24. minuti je Andrej Kramarić skušal kreniti v protinapad, Benjamin Pavard je žogo odbil pred njim, a jo poslal naravnost do Munasa Dabburja. Izraelski napadalec je stekel sam proti vratom in z lobom ukanil še Manuela Neuerja, ki je zapustil vrata.

V zaključku prvega polčasa je Bayern pritisnil in znižal v 36. minuti. Thomas Müller je na roba kazenskega prostora zaposlil Joshuo Kimmicha, ki je z desnico zavrtinčil žogo v mrežo.

Veliko veselje nogometašev Hoffenheima, ki so v lanski sezoni na domači zelenici izgubili proti Bayernu kar z 0:6. Foto: Reuters
Veliko veselje nogometašev Hoffenheima, ki so v lanski sezoni na domači zelenici izgubili proti Bayernu kar z 0:6. Foto: Reuters

Spretni Kramarić potrdil zmago Hoffenheima
V 57. minuti je Flick v igro poslal Lewandowskega in Leona Goretzko. Bavarci, ki so v četrtek osvojili že četrto lovoriko v tej sezoni, so jalovo pritiskali. Ni bilo prave energije in odločnosti. V 77. minuti je Ihlas Bebou z desne strani podal v kazenski prostor, kjer si je Andrej Kramarić spretno zaustavil žogo in jo z diagonalnim strelom z desnico poslal v malo mrežico.

V zadnjih minutah je Bayern mislil le še na napad, protinapadi Hoffenheima so si sledili. Kramarić je v 91. minuti podal v prazen prostor, Bebou je švignil mimo Kimmicha in Davida Alabe, Neuer pa ga je podrl v kazenskem prostoru. Kramarić je z močnim strelom z desno nogo zabil žogo pod prečko za končnih 4:1 in veliko veselje 6030 gledalcev v Sinsheimu. Tamkajšnje oblasti so dovolile, da je bila zasedena petina stadiona.

Flick: Motiv je bil prisoten
"Zmaga pomeni, da smo na pravi poti. Pomembno je, da tudi na naslednji tekmi prikažemo tako predstavo. Smo v procesu grajenja močne ekipe," je povedal trener Hoffenheima Sebastian Hoeness, nečak alfe in omege Bayerna Ulija Hoenessa.

Flick se je zavedal, da bo to zelo težka tekma: "Veliko je razlogov za ta poraz. Motiv je bil prisoten, igralci so iztisnili vse iz sebe. 120 minut proti Sevilli v četrtek je seveda pustilo posledice. Misli smo že usmerili k naslednji tekmi."

V četrtek se bo Bayern v nemškem superpokalu na Allianz Areni srečal z dortmundsko Borussio.

Augsburg presenetil neučinkovite Dortmundčane
Nogometaši Augsburga so dortmundsko Borussio premagali z 2:0. Velik udarec za črno-rumene, ki so načrtovali slediti Bayernu, a so ga pošteno polomili že na uvodu sezone.

Augsburg je prvič v zgodovini kluba dobil prvi tekmi sezone. 6000 gledalcev si je lahko ogledalo tekmo, to je petina kapacitete stadiona.

Daniel Caligiuri je bil najboljši igralec tekme v Augsburgu. Na začetku drugega polčasa je sijajno zaključil protinapad. Foto: Reuters
Daniel Caligiuri je bil najboljši igralec tekme v Augsburgu. Na začetku drugega polčasa je sijajno zaključil protinapad. Foto: Reuters

Caligiuri neustavljiv za obrambo Borussie
Borussia je imela veliko terensko premoč, a ni prišla do izrazitih priložnosti. Pet minut pred odmorom je Daniel Caligiuri s prostega strela z leve strani podal pred vrata, Felix Uduokhai pa je s treh metrov z glavo zatresel mrežo. Mats Hummels je pozabil na 192 cm visokega branilca.

V 54. minuti je Florian Niederlechner sijajno podal v prazen prostor, razigrani Caligiuri je ušel obrambi Dortmundčanov, tudi Thomas Meunier ga ni uspel zaustaviti in z desnico je matiral še Romana Bürkija.

To je bil velik šok za Borussio, ki se ji po 0:2 nikakor več ni uspelo pobrati. Edino priložnost je imel Hummels pet minut pred koncem. Vratar Rafal Gikiewicz se je izkazal in žogo odbil z nogo. Borussia je imela v drugem polčasu kar 86-odstotno posest žoge, a pravih idej ni bilo.

"Končno so bili znova gledalci na stadionu. 6000 gledalcev je pripravilo vzdušje, ki ga po navadi naredi poln stadion. Med tednom smo trenirali predložke in kote. To se je obrestovalo. Na vsak način smo želeli zadržati mrežo nedotaknjeno. Navijači so zdaj navdušeni, saj smo na vrhu lestvice, a seveda lestvica še ni merodajna," je bil zadovoljen Caligiuri.

"Imamo težave, ko se tekmec organizirano brani. Nismo bili dovolj potrpežljivi. Zelo smo razočarani," je bil potrt trener Borussie Lucien Favre.

Kevin Kampl je zapravil veliko priložnost že v 7. minuti. Foto: Reuters
Kevin Kampl je zapravil veliko priložnost že v 7. minuti. Foto: Reuters

Kampl zapravil veliko priložnost in ob odmoru ostal v garderobi
V Leverkusnu sta se Bayer in Leipzig razšla brez zmagovalca (1:1). Gostje so začeli precej bolje. Emil Forsberg je ušel po desni strani in podal v kazenski prostor do Kevina Kampla, ki je iz ugodnega položaja z desetih metrov streljal mimo vrat. V 14. minuti so rdeči biki povedli, ko je Forsberg preigral Larsa Benderja in z izjemnim strelom z levico poslal žogo pod prečko.

V 20. minuti je Kerem Demirbay z močnim strelom z 22 metrov z levico izenačil. Nezadovoljni trener Julian Nagelsmann je ob odmoru pustil Kampla v garderobi.

Po uri igre je imel Bayer največjo priložnost za zmago, a je Florian Wirtz zadel le vratnico. Napadalec Petrik Schick, ki je poleti prišel prav iz Leipziga, je v 77. minuti velemojstrsko zavrtinčil žogo v mrežo z roba kazenskega prostora, a je bil nekaj centimetrov v prepovedanem položaju in ostalo je pri 1:1.

V Bielefeldu odločil reprezentant Ferskih otokov!
Arminia se je veselila prve zmage v Bundesligi po letu 2009. Odločil je rezervist Joan Simun Edmundsson v 78. minuti. To je prvi zadetek nogometaša s Ferskih otokov v zgodovini nemškega prvenstva. 29-letni Edmundsson je vstopil v 67. minuti, spretno je z desne strani poslal žogo tik med vratnico in vratarjem Timom Hornom v mrežo.

Schalke odpustil Wagnerja
Po slabem uvodu so brez trenerja ostali pri Schalkeju. Klub iz Gelsenkirchna je v uvodnih dveh tekmah obakrat izgubil in ima razliko v golih 1:11. Krmilo na čelu stroke zato zapušča 48-letni David Wagner. Bayern je prejšnji teden osmešil Schalke z 8:0, v soboto pa je sledil še poraz na Veltins Areni proti <Werderju z 1:3.

2. krog:
HERTHA – EINTRACHT 1:3 (0:2)
Hinteregger 77./ag; Silva 30./11-m, Dost 36., Rode 71.

BORUSSIA (M) – UNION BERLIN 1:1 (0:0)
Thuram 56.; Schlotterbeck 80.

BAYER LEVERKUSEN – RB LEIPZIG 1:1 (1:1)
Demirbay 20.; Forsberg 14.
Kampl (Leipzig) je igral do 46. minute.

MAINZ – STUTTGART 1:4 (1:1)
Quaison 13.; Wamangituka 45., Didavi 61., Klimowicz 80., Kalajdžić 86.
RK: Niakhate 77.,; Stenzel 91.

AUGSBURG – BORUSSIA (D) 2:0 (1:0)
Uduokhai 40., Caligiuri 54.

Augsburg: Gikiewicz, Framberger, Gouweleeuw, Uduokhai, Iago, R. Khedira (63./Oxford), Gruezo (92./Strobl), Hahn (92./Suchy), Caligiuri, Gregoritsch (57./Jensen), Niederlechner (62./Finnbogason).

Borussia (D): Bürki, Can, Hummels, Akanji, Meunier (69./Reinier), Witsel (83./Dahoud), Guerreiro (59./Brandt), Bellingham (60./Reus), Reyna, Haaland, Sancho.

Sodnik: Martin Petersen


ARMINIA BIELEFELD – KÖLN 1:0 (0:0)
Edmundsson 78.

SCHALKE – WERDER BREMEN 1:3 (0:2)
Tuh 93.; Füllkrug 22., 37., 60./11-m

HOFFENHEIM – BAYERN 4:1 (2:1)
Bičakčić 16., Dabbur 24., Kramarić 77., 92./11-m; Kimmich 36.

Hoffenheim: Baumann, Posch, Vogt, Bičakčić (39./Skov), Akpoguma, Samassekou, Kaderabek, Baumgartner (58./Gačinović), Geiger (59./Bebou), Dabbur (80./Grillitsch), Kramarić.

Bayern: Neuer, Pavard (57./Goretzka), Boateng, Alaba, Davies, Kimmich, Tolisso (72./Musiala), Gnabry, Müller, Sane (73./Coman), Zirkzee (57./Lewandowski).

Sodnik: Benjamin Brand


FREIBURG – WOLFSBURG 1:1 (1:1)
Petersen 11.; Brekalo 42.

Lestvica:
HOFFENHEIM            2  2 0 0  7:3  6 
AUGSBURG              2  2 0 0  5:1  6 
EINTRACHT             2  1 1 0  4:2  4 
LEIPZIG               2  1 1 0  4:2  4 
FREIBURG              2  1 1 0  4:3  4 
ARMINIA               2  1 1 0  2:1  4 
BAYERN                2  1 0 1  9:4  3 
STUTTGART             2  1 0 1  6:4  3 
HERTHA                2  1 0 1  5:4  3 
BORUSSIA (D)          2  1 0 1  3:2  3 
WERDER                2  1 0 1  4:5  3 
BAYER (L)             2  0 2 0  1:1  2 
WOLFSBURG             2  0 2 0  1:1  2 
UNION BERLIN          2  0 1 1  2:4  1 
BORUSSIA (M)          2  0 1 1  1:4  1 
KÖLN                  2  0 0 2  2:4  0 
MAINZ                 2  0 0 2  2:7  0 
SCHALKE               2  0 0 2  1:11 0