Robert Lewandowski in Leon Goretzka sta se veselila zmage na prazni Allianz Areni, kjer se sicer na vsakem srečanju zbere 75.000 gledalcev. Foto: Reuters
Robert Lewandowski in Leon Goretzka sta se veselila zmage na prazni Allianz Areni, kjer se sicer na vsakem srečanju zbere 75.000 gledalcev. Foto: Reuters

Bavarci imajo na vrhu lestvice še vedno štiri točke naskoka. Najhujši poraz zadnjih let so doživeli 2. novembra v Frankfurtu. Eintracht je bil boljši kar s 5:1 in dan zatem je moral Niko Kovač oditi. Na klop je sedel njegov pomočnik Hansi Flick, ki je nanizal izjemno serijo in Bayern je v odličnem položaju sedem krogov pred koncem.

Velika prevlada Bayerna v prvem polčasu
Eintracht je spomladi v krizi in že v prvem polčasu je bil popolnoma v podrejenem položaju. Bayern je povedel v 17. minuti, ko je Thomas Müller ušel po levi strani in podal v sredino kazenskega prostora, kjer je Leon Goretzka z močnim strelom z desnico poslal žogo pod prečko.

Martin Hinteregger je dvakrat zatresel mrežo Bayerna, nato pa je zadel še lastno mrežo. Foto: Reuters
Martin Hinteregger je dvakrat zatresel mrežo Bayerna, nato pa je zadel še lastno mrežo. Foto: Reuters

Bavarci so bili precej boljši tekmec. Štiri minute pred odmorom je Alphonso Davies z leve strani poslal predložek pred vrata, Müllerju je uspelo zaustaviti žogo, nato pa jo je z levico poslal mimo Kevina Trappa v mrežo.

Lewandowski zanesljivo na vrhu lestvice strelcev
Že v prvi minuti drugega polčasa je Robert Lewandowski z glavo povišal na 3:0 po podaji Kingsleyja Comana. To je bil že 27. zadetek Poljaka v letošnjem prvenstvu.

Hinteregger dvakrat zadel po podaji iz kota
Gostje so bili v izgubljenem položaju, nato pa so v treh minutah zadeli dvakrat. Martin Hinteregger si je v 52. minuti po podaji iz kota zaustavil žogo z glavo in jo z levico potisnil v mrežo. Avstrijec je tri minute zatem z glavo znižal na 3:2, potem ko je preskočil Lewandowskega po podaji iz kota.

Davies kaznoval veliko napako Fernandesa
Eintracht je dobil zalet, točka je bila znova dosegljiva. Sredi najboljše igre so si gostje privoščili veliko napako v obrambi. Gelson Fernandes je katastrofalno izbil žogo, pritekel je Davies in z desno nogo povišal na 4:2.

Thomas Müller se je v prvem polčasu izkazal z golom in podajo. Foto: Reuters
Thomas Müller se je v prvem polčasu izkazal z golom in podajo. Foto: Reuters

Hinteregger za konec zatresel še lastno mrežo
Četrt ure pred koncem je rezervist Serge Gnabry prodrl v kazenski prostor, Hinteregger mu je skušal izbiti žogo, a je zadel svojo stojno nogo in končala je v mreži. Avstrijec je dvakrat zadel na pravi strani, večer na Allianz Areni pa je končal z avtogolom.

V drugem polčasu Bayern ni navdušil, pustil je preveč prostora gostom. Filip Kostić je v 83. minuti stresel vratnico, pred tem pa je Manuel Neuer v 68. minuti sijajno obranil strel Mijata Gačinovića iz bližine.

Müller: Tekme v Dortmundu so vedno posebne
"Na tekmah brez gledalcev je težko najti pravi ritem. Tokrat nam je uspelo že po desetih minutah. Prvi polčas je bil zelo dober. Pogovoriti se bomo morali o dveh golih Hintereggerja po podajah iz kota. Slabo smo bili postavljeni," je dejal Müller, ki je misli že usmeril k torku. "Tekme v Dortmundu so vedno posebne. Vzdušje je izjemno. Žal v torek ne bo gledalcev, a tekma bo odločilna v boju za naslov in pripravljeni smo na derbi. Vsi se zavedamo, da nas čaka težka naloga."

Hütter: Bayernu smo poklonili dva gola
"Zmaga Bayerna je zaslužena. Vseeno sem zadovoljen s predstavo v drugem polčasu. Ko smo znižali na 3:2, sem celo pomislil, da bi lahko presenetili, nato pa smo naredili dve veliki napaki in poklonili Bayernu dva gola. Po premoru smo imeli dva tekmeca z vrha lestvice, v torek pa moramo res osvojiti prve točke po dolgem času," je razmišljal trener Eintrachta Adi Hütter.

Allianz Arena je razprodana na vsaki tekmi. Vstopnice za vse tekme Bundeslige so po navadi razprodane že pred uvodom v sezono. Tokrat je moderen stadion v Fröttmaningu sameval. Foto: Reuters
Allianz Arena je razprodana na vsaki tekmi. Vstopnice za vse tekme Bundeslige so po navadi razprodane že pred uvodom v sezono. Tokrat je moderen stadion v Fröttmaningu sameval. Foto: Reuters

Flick zadovoljen le s prvim polčasom
"Zadovoljen sem z igro v prvem polčasu. Dosegli smo le dva gola iz številnih priložnosti. Ko smo takoj na začetku nadaljevanja povišali na 3:0, smo se prehitro sprostili. Že v analizi pred tekmo sem poudaril, da je Eintracht najnevarnejši iz prekinitev. Pričakujem napeto tekmo v Dortmundu, obračun bo zagotovo zelo zanimiv za vse gledalce pred televizijskimi zasloni," je poudaril trener Bayerna Flick.

Glavna novica tega tedna je bila, da je Neuer podaljšal pogodbo do leta 2023. Pogajanja so bila dolgotrajna. Flick si je oddahnil: "Vsi se zavedamo, da je Neuer eden najboljših vratarjev na svetu. Zelo sem bil vesel, ko sem izvedel, da je podaljšal pogodbo."

Bayern ne bo odkupil Coutinha
"Bayern ne bo aktiviral 120 milijonov evrov vredne odkupne klavzule za nakup Philippa Coutinha iz Barcelone, ki je izposojen," je povedal predsednik upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge za revijo Der Spiegel v petek.

"Možnost je potekla in nismo je aktivirali. Zdaj bomo interno (za prihodnjo sezono) pripravili načrt moštva in videli bomo, ali ima še kakšno vlogo pri nas ali ne."

Coutinho, ki je aprila prestal operacijo gležnja, se je Bayernu pridružil lani avgusta. Po sezoni na Allianz Areni, do junija 2020 je bil registriran kot posojen igralec Barcelone, so Bavarci dobili priložnost odkupiti njegovo pogodbo. Rummenigge je še dejal, da bo na trgu transferjev prišlo do zategovanja pasov, ko bo minila kriza.

Raphael Guerreiro je v izjemni formi po devetih tednih premora. Že prejšnji teden je dvakrat zatresel mrežo Schalkeja. Foto: Reuters
Raphael Guerreiro je v izjemni formi po devetih tednih premora. Že prejšnji teden je dvakrat zatresel mrežo Schalkeja. Foto: Reuters

Guerreiro in Hakimi odločila v Wolfsburgu
Dortmundčani so po dolgem premoru hitro ujeli pravo formo. V Wolfsburgu so unovčili že prvo priložnost. Po pol ure igre je Thorgan Hazard z desne strani podal pred vrata, kjer Erlingu Hallandu ni uspelo priti do žoge, ki pa je prišla do Raphaela Guerreira. Portugalec jo je z levico poslal v mrežo.

Wolfsburg je bil precej nevarnejši v drugem polčasu. V 49. minuti je Renato Steffen zadel prečko, po uri igre pa je njegov močan strel odbil Roman Bürki. Končni izid je postavil Achraf Hakimi v 78. minuti, ki je učinkovito zaključil protinapad. Odlično ga je zaposlil rezervist Jadon Sancho.

Götze bo poleti zapustil Dortmund
Športni direktor dortmundske Borussie je v pogovoru za Sky potrdil, da Mario Götze zapušča črno-rumene po koncu sezone.

"Ta teden smo imeli daljši pogovor, odkrito smo načeli vse teme in se strinjali, da ne bomo podaljšali pogodbe," je dejal Zorc.

V letošnji sezoni trener Lucien Favre ne računa veliko na junaka mundiala 2014 v Braziliji. Na igrišču je bil le na 14 tekmah, dosegel je tri gole. V Dortmund se je vrnil leta 2016, potem ko je bil tri leta pri Bayernu, ki ga je takrat vodil Pep Guardiola.

Sven Bender se je pogovarjal z novinarji po tekmi. Intervjuji seveda potekajo na daljavo. Foto: Reuters
Sven Bender se je pogovarjal z novinarji po tekmi. Intervjuji seveda potekajo na daljavo. Foto: Reuters

Odlični Havertz popeljal Leverkusen na tretje mesto
V izjemno pomembnem obračunu za preboj v Ligo prvakov je Borussia iz Mönchengladbacha izgubila proti Bayerju iz Leverkusna z 1:3. Farmacevti so tako prevzeli tretje mesto in nadgradili odlično ponedeljkovo predstavo v Bremnu, ko so nadigrali Werder s 4:1.

Znova je bil najboljši igralec tekme Kai Havertz. 20-letni dragulj nemškega nogometa, ki je prvi na seznamu želja Bayerna v poletnem prestopnem roku, je zadel v 7. minuti in nato v 58. minuti z bele točke. Zmago je potrdil Sven Bender, ki je devet minut pred koncem žogo z ramenom preusmeril v mrežo po podaji s prostega strela.

V Mönchengladbachu so se navijači izkazali s posebno akcijo. Poleg kartonastih navijačev so izobesili tudi plakate s sporočili, da so proti
V Mönchengladbachu so se navijači izkazali s posebno akcijo. Poleg kartonastih navijačev so izobesili tudi plakate s sporočili, da so proti "tekmam duhov". Njihovo sporočilo je jasno: "Nogomet brez navijačev ni vreden nič!" Foto: Reuters

13.000 kartonastih navijačev v Mönchengladbachu
Skoraj 13.000 kartonastih navijačev Borussie Mönchengladbacha je sedelo na sicer praznem Borussia Parku. Ena izmed navijaških skupin kluba "Fanprojekt Mönchengladbach" je dobila idejo, da bi natisnili slike navijačev v naravni velikosti, ki bi potem zasedle stadion.
Izrezane podobe so bile nameščene na praznem stadionu, imetniki letnih vstopnic pa imajo ta privilegij, da njihova podoba zaseda njihov stalni sedež.

Idejo je podprl tudi športni direktor kluba Max Eberl: "To je lepa akcija, ki je ustvarila vzdušje na stadionu. Čeprav je obenem to opomnik, da nogomet brez navijačev ni enak."

"To je čudovito. Res imamo občutek, da nismo sami," je dodal trener Gladbacha Marco Rose.

Vratar Jiri Pavlenka je blestel v Freiburgu. Foto: Reuters
Vratar Jiri Pavlenka je blestel v Freiburgu. Foto: Reuters

Werder po zmagi v Freiburgu znova upa na obstanek
V Bremnu je vodstvo kluba v največji krizi kluba v zadnjih štirih desetletjih zaupalo trenerju Florianu Kohfeldtu. V Freiburgu je Werder osvojil tri velike točke v boju za obstanek (0:1).

Odločilni zadetek je padel v 19. minuti, ko je Davy Klaassen sijajno zaposlil Leonarda Bittencourta, ki je z 18 metrov zatresel mrežo. V drugem polčasu je Freiburg silovito pritisnil, priložnosti so se vrstile, vedno pa je bil na pravem mestu vratar Werderja Jiri Pavlenka.

Dve minuti pred koncem je drugi rumeni karton prejel Philipp Bargfrede. Werder je z deseterico krčevito branil minimalno prednost. V zadnji minuti rednega dela je Nils Petersen stresel vratnico, odbito žogo pa je Manuel Gulde potisnil v mrežo. Oglasil se je videosodnik in zadetek razveljavil zaradi prepovedanega položaja.

27. krog:
BORUSSIA (M) - BAYER LEVERKUSEN 1:3 (0:1)
Thuram 52.; Havertz 7., 58./11-m, S. Bender 81.

Borussia (M): Sommer, Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini, Strobl (76./Beneš), Neuhaus, Embolo (12./Stindl), Hofmann, Thuram (78./Wendt), Plea.

Bayer Leverkusen: Hradecky, Tapsoba, S. Bender, Dragović (81./Baumgartlinger), Weiser, Aranguiz, Demirbay, Sinkgraven, Bellarabi (66./Bailey), Diaby, Havertz.

Sodnik: Sören Storks


WOLFSBURG - BORUSSIA (D) 0:2 (0:1)
Guerreiro 32., Hakimi 78.
RK: Klaus 82./Wolsfsburg

Wolfsburg: Casteels, Mbabu, Pongračič, Brooks, Roussillon (64./Klaus), Schlager, Arnold, Steffen, Mehmedi (85./Joao Victor), Weghorst, Ginczek (64./Brekalo).

Borussia (D): Bürki, Piszczek, Hummels (46./Can), Akanji, Hakimi, Dahoud, Delaney (83,/Balerdi), Guerreiro (83./Schmelzer), Brandt (65./Sancho), T. Hazard (79./Reyna), Haaland.

Sodnik: Daniel Siebert


FREIBURG - WERDER 0:1 (0:1)
Bittencourt 19.
RK: Bargfrede 88./Werder

PADERBORN - HOFFENHEIM 1:1 (1:1)
Srbeny 9.; Skov 4.

BAYERN - EINTRACHT 5:2 (2:0)
Goretzka 17., Müller 41., Lewandowski 46., Davies 61., Hinteregger 74./ag; Hinteregger 52., 55.

Bayern: Neuer, Pavard, Boateng (73./Hernandez), Alaba, Davies, Kimmich (85./Cuisance), Müller, Goretzka, Perišić (64./Gnabry), Coman (85./Zirkzee), Lewandowski.

Eintracht: Trapp, Ilsanker, Hinteregger, Ndicka (46./Chandler), da Costa (76./Durm), Toure, Fernandes, Gačinović (71./Sow), Rode (71./Kamada), Kostić, Silva (76./Dost).

Sodnik: Marco Fritz


Nedelja ob 13.30:
SCHALKE - AUGSBURG

Ob 15.30:
MAINZ - RB LEIPZIG

Ob 18.00:
KÖLN - FORTUNA

Odigrano v petek:
HERTHA
- UNION BERLIN 4:0 (0:0)
Ibišević 51., Lukebakio 52., Cunha 62., Boyata 77.

Lestvica:
BAYERN           27 19  4  4  80:28  61
BORUSSIA (D)     27 17  6  4  74:33  57
BAYER (L)        27 16  5  6  52:32  53
BORUSSIA (M)     27 16  4  7  53:34  52
LEIPZIG          26 14  9  3  63:27  51
WOLFSBURG        27 10  9  8  36:33  39
FREIBURG         27 10  7 10  35:37  37
SCHALKE          26  9 10  7  33:40  37
HOFFENHEIM       27 10  6 11  36:47  36
HERTHA           27  9  7 11  39:48  34
KÖLN             26 10  3 13  41:47  33
UNION BERLIN     27  9  3 15  32:47  30
EINTRACHT        26  8  4 14  41:49  28
AUGSBURG         26  7  6 13  37:54  27
MAINZ            26  8  3 15  36:55  27
FORTUNA D.       26  5  8 13  27:50  23
WERDER           26  5  6 15  29:59  21
PADERBORN        27  4  6 17  31:55  18