Neymar je za rekordno odškodnino 222 milijonov evrov prišel iz Barcelone k Paris St. Germainu. Foto: Reuters
Neymar je za rekordno odškodnino 222 milijonov evrov prišel iz Barcelone k Paris St. Germainu. Foto: Reuters
Neymar se je predstavil kot novi član PSG-ja

Prvo vprašanje na novinarski konferenci je bilo, zakaj se je odločil, da zapusti Barcelono. "Ambicije," je bil njegov prvi odgovor. "Želel sem si večjega izziva, moje srce je sprejelo odločitev in sledil sem srcu. Klubu želim pomagati pri osvajanju lovorik," je še dejal.

Za seboj pustil veliko prijateljev
"To je ena najtežjih odločitev, ki sem jih sprejel. Ni bilo lahko zapustiti Barcelone. Večkrat sem moral premisliti. Za seboj sem namreč pustil veliko prijateljev, a to je nogomet. Čutil sem, da je prišel pravi čas. Pred prestopom sem se pogovarjal s precej Brazilcev pri PSG-ju, počutim se že doma," je zadovoljno pristavil.

Ni ga gnala želja po zaslužku
Precej ljudi je prepričanih, da je Brazilca gnala predvsem želja po denarju. "Ti ljudje me ne poznajo, denar ni bil nikoli moja motivacija. Želim, da sem srečen tako jaz kot moja družina. Če bi bil v igri denar, bi lahko odšel kamor koli drugam," je odločen 25-letnik.

Al Khalaifi: Popijte skodelico kave
Predsednik kluba Nasser Al Khalaifi ni bil zaskrbljen zaradi morebitne kršitve finančnega ferpleja: "Neymar je znamka, ko pomislimo iz tega zornega kota, ta nakup sploh ne bo tako zelo drag. Prav gotovo bomo zaslužili več denarja, kot smo ga vložili. Naše delovanje je transparentno. Če koga skrbi, da kršimo ferplej, imam sporočilo: ne skrbite in popijte skodelico kave."

PSG v soboto gosti Amiens
Ta konec tedna se začenja novo francosko prvenstvo. Parižani bodo v soboto ob 17.00 gostili Amiens, Neymar bi rad igral že na tej tekmi: "Lačen sem nogometa, rad bi igral."

Neymar se je predstavil kot novi član PSG-ja