Dejan Kelhar je za slovensko reprezentanco odigral šest tekem. Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana
Dejan Kelhar je za slovensko reprezentanco odigral šest tekem. Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana

Zmaji so dolgo iskali branilca, ki bi zapolnil vrzel po hujši poškodbi Antonia Delamee Mlinarja. Želja je bila vrnitev Branka Ilića, vendar je slovenski reprezentant odšel k Astani. "S predsednikom Milanom Mandarićem nadaljujeva začrtano pot glede prihodov mladih, obetavnih fantov iz slovenskega prostora kot tudi nekoliko starejših, izkušenejših slovenskih nogometašev, ki so lahko marsikomu vzor po svojem nogometnem znanju in vedenju. Dejan Kelhar zagotovo spada med najboljše slovenske nogometaše, ki so v zadnjem desetletju bolj ali manj uspešno nastopali v tujini. Potem ko smo za las izgubili bitko s kazahstansko Astano glede Branka Ilića, smo želeli v naše vrste pripeljati človeka, ki bo po svojem znanju in profesionalnosti podoben njemu," je povedal generalni direktor kluba Ranko Stojić.

"Ponavljam, dobili smo izjemnega profesionalca, ki se je v vsakem trenutku pripravljen podrediti kolektivu. Izjemno sem zadovoljen, da je privolil v podpis triletne pogodbe, s čimer smo znova pokazali, da so naši nameni glede gradnje nove in predvsem dolgoročno močne Olimpije iskreni. Z Dejanovim prihodom bodo največ pridobili prav mlajši igralci, ki se bodo lahko od njega marsikaj naučili," je dodal Stojić.

31-letni Kelhar, ki prihaja iz Brežic, je podpisal za tri leta. Člansko pot je začel v Celju. Vmes je igral tudi za Krško, leta 2006 pa je odšel v tujino. Igral je za Greuther Fürth, Cercle Brugge, Legio iz Varšave, Hapoel Haifo, Samsunsport, Gabalo in Crveno zvezdo. Olimpija, ki jo bo v novi sezoni vodil Marjan Pušnik, je z novim klubskim vodstvom močno prenovila tudi ekipo. Do zdaj so v zmajevo gnezdo prišli že Martin Mimoun, Ricardo Alves, Rok Kronaveter, Denis Klinar in Aljaž Krefl. S Kelharjem pa se po napovedih kadrovanje še ni končalo.