Andraž Šporar je najverjetneje odpadel za obe uvodni tekmi kvalifikacij. Foto: Reuters
Andraž Šporar je najverjetneje odpadel za obe uvodni tekmi kvalifikacij. Foto: Reuters

Šporar je močno vprašljiv tudi za nedeljski dvoboj s San Marinom. V reprezentanci je tudi Jasmin Kurtić, ki pa zaradi težav s kolenom ni igral od konca oktobra. Domen Črnigoj bo na voljo selektorju Matjažu Keku: "Včeraj sem imel še zdravstveni pregled, ki je končal dvome, tako da poškodbe ni več. Začel sem individualne treninge in upam, da bom nared že za prvo tekmo," je dejal Črnigoj.

V moštvu tudi Žan Zaletel
Zaradi poškodbe Davida Brekala je Kek za pomoč obrambi dodatno vpoklical Žana Zaletela. Na seznamu kazahstanskega selektorja Magomeda Adijeva so po večini igralci iz domače lige. Z desetimi goli na 26 nastopih je strelsko najboljši vezist moskovskega CSKA-ja Baktijor Zajnutdinov. Kazahstan domače tekme gosti v areni Astana, ki ima kapaciteto 30 tisoč gledalcev. Trava je umetna.

Stojanović: V Kazahstanu bomo pripravljeni na vse

Navaditi se bo treba tudi na zimske razmere
"Mislim, da noben naš reprezentant ne igra v ligi z umetno travo, tako da so domačini v tem v rahli prednosti. Obenem je tam tudi -15 stopinj Celzija, česar tudi nismo ravno navajeni. Tako da bo zanimivo, konec koncev pa bo vse na nas. Mi se bomo morali najbolje fizično in taktično pripraviti, da prinesemo tri točke nazaj v Slovenijo in začnemo to zgodbo s pozitivnim izidom
," je poudaril Črnigoj, član Salernitane.

Skupina le na videz lahka: Proti vsakomur bo težko!
V skupini H so poleg Slovenije, Kazahstana in San Marina še Danska, Finska in Severna Irska. Na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Nemčiji, se uvrstita najboljši dve reprezentanci. V javnosti so precej visoka pričakovanja, da bi Sloveniji tokrat moralo uspeti. Kaj o tem pravi bočni branilec Petar Stojanović? "Res je skupina za nas, kar se tiče imen, dobra. Toda danes vsi igrajo nogomet, proti vsakomur bo težko in se bo treba res namučiti, da bomo prišli do pozitivnega razpleta."


KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024 - SKUPINA H
Četrtek ob 16.00, Astana:
KAZAHSTAN – SLOVENIJA
Ob 20.45:
DANSKA – FINSKA
SAN MARINO – SEVERNA IRSKA

Nedelja ob 18.00, Ljubljana:
SLOVENIJA – SAN MARINO
Ob 15.00:
KAZAHSTAN – DANSKA
Ob 20.45:
SEVERNA IRSKA – FINSKA

Slovenski nogometaši imajo v kvalifikacijah za EP priložnost generacije