Za Roberta Berića so se v zadnjem času zanimali številni klubi, toda očitno bo vsaj do konca sezone ostal pri Mariboru. Foto: BoBo
Za Roberta Berića so se v zadnjem času zanimali številni klubi, toda očitno bo vsaj do konca sezone ostal pri Mariboru. Foto: BoBo
Enis Đurković
Enis Đurković, ki blesti v dresu Triglava, bo poleti okrepil Olimpijo. Foto: Aleš Fevžer

Nogometna tržnica je bila v četrtek na vrhuncu, saj se je z 31. januarjem iztekel zimski prestopni rok. Da se je za Berića zanimal prvoligaš iz Seville, je za Ekipo potrdil tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahovič, toda iz posla ni bilo nič.

Maribor posodil igralce Muri in Dravinji
Trener Darko Milanič je s seznama potnikov na priprave v Turčijo prečrtal nekaj imen. Rajko Rep in Alen Ploj bosta skupaj z Alešem Majerjem na posoji igrala pri Muri, Dravinjo pa bosta okrepila Matej Radan in Matjaž Kek. V tem prestopnem roku je Maribor zapustil tudi Matic Črnic, ki bo nastopal na posoji pri Aluminiju.
Đurković poleti v vrste zmajev
Najboljši strelec Prve lige Enis Đurković je sklenil triletno pogodbo z Olimpijo. Napadalec Triglava je v tej sezoni dosegel deset golov, zmajem pa se bo kot prost igralec pridružil po izteku pogodbe s Kranjčani po koncu letošnje sezone. 23-letni Đurković je v prvi polovici sezone dosegel skoraj polovico golov svojega kluba.
Janža v Domžalah
Domžale so se okrepile z 19-letnim Erikom Janžo, ki je prej igral za Muro 05. Mladi slovenski reprezentant je podpisal pogodbo do konca sezone 2014/15.

Zajc, Srdić in Bajić novi člani NK Celje
Nogometni klub Celje je na zadnji dan zimskega prestopnega roka predstavil tri nove okrepitve v igralskem kadru, to so Miha Zajc, Alexander Srdić in Aleksandar Bajić. V ospredju je tudi Darko Klarič, ki je znova pristopil k celjskemu prvoligašu, pomagal mu bo na finančnem področju.
Zajc, ki je lani ob debiju v Prvi ligi v dresu Olimpije zablestel z dvema zadetkoma proti Muri, je član reprezentance Slovenije do 19 let in igra na položaju vezista. Napadalca Srdić (letnik 1992) in Bajić (letnik 1987) prihajata iz Srbije. Zajc bo do konca sezone v Celju igral kot posojeni nogometaš NK Bravo 1, Bajić je s klubom podpisal pogodbo do konca sezone, Srdić pa za dve leti.

"Žal bodo zaradi težjih poškodb v pomladanskem delu sezone odsotni Marijo Močič, Iztok Močivnik, Tadej Gaber in Stefan Ristovski. Drugače pa priprave potekajo v napornem ritmu in kljub slabšim pogojem in stalno vadbo na umetni travi v dobrem vzdušju," je povedal športni direktor ekipe Ambrož Krajnc.