Olimpija je neporažena že od 29. novembra. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je neporažena že od 29. novembra. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so se tako tudi oddolžili Koprčanom za edini poraz, ki so ga v tej sezoni doživeli v Stožicah.

Olimpija z odlično predstavo že sedem točk pred Mariborom

Kanarčki so povedli v 9. minuti z golom Mateja Palčiča s prostega strela, a so zmaji silovito odgovorili. Tri minute pozneje je z avtogolom za izenačenje poskrbel Žan Žužek, v 23. minuti pa je za vodstvo z glavo zadel Antonio Delamea Mlinar. Režiser obeh podaj je bil Timi Max Elšnik. Zmaji so s 3:1 povedli tik pred koncem prvega polčasa, ko se je med strelce vpisal Nino Pungaršek. V drugem delu je še dvakrat zadel Radivoj Bosić, v samem zaključku pa še Andres Vombergar. Častni zadetek za goste je z enajstih metrov dosegel Dare Vršič, ki je znižal zaostanek na 4:2.

Izjave in analiza tekme Olimpija – Koper

Preobrat po zaostanku
Že uvod v Ljubljani je bil izjemno buren. Koprčani so povedli v 9. minuti. S prostega strela z 20 metrov je sprožil Palčič. V živem zidu se je branilec Olimpije Uroš Korun umaknil žogi, ki je zletela mimo vratarja Žige Freliha.

Na izenačenje ni bilo treba dolgo čakati. S prostega strela je predložek v kazenski prostor poslal Elšnik. Na drugi vratnici je pred Vombergarjem nespretno posredoval Žužek in žogo poslal v lastno mrežo.

V 23. minuti so Ljubljančani uprizorili popoln preobrat. Spet je bil podajalec Elšnik, ki je s kota poslal lepo žogo v kazenski prostor. Na oddaljenejši vratnici je bil dobro postavljen Delamea Mlinar, ki jo je z glavo diagonalno poslal v nasprotni kot.

Tik pred polčasom so zmaji povedli s 3:1. Po seriji zapravljenih priložnosti je žoga prišla do Pungarška, ki je streljal z roba kazenskega prostora. Na poti proti golu se je žoga odbila od Darka Mišića in spet končala v mreži.

Še štirje goli v drugem delu
V 59. minuti je po desni strani prodrl Matic Fink. Žogo je poslal v kazenski prostor za hrbet koprske obrambe, kjer jo je na petih metrih pričakal Bosić in jo zabil v gostujočo mrežo.

Petnajst minut pred koncem je Maksa Barišiča v kazenskem prostoru podrl Frelih. Z enajstmetrovke je 80. gol v slovenski ligi dosegel Vršič.

Le malo zatem je bila prednost zmajev spet tri gole. Z roba kazenskega prostora je sprožil Bosić, David Adam pa je moral pobrati še peto žogo iz svoje mreže. Piko na i je v sodnikovem podaljšku postavil Vombergar.

Olimpija z gladko zmago nad Koprom drvi proti naslovu
Pri Mariboru trije poškodovani

Iz Maribora so sporočili, da je bočni branilec Ignacio Guerrico zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice na tekmi proti Domžalam že končal sezono. Prav tako bosta nekaj časa manjkala tudi Martin Milec in Blaž Vrhovec, ki gotovo ne bosta igrala na sobotni tekmi v Ljubljani proti Bravu. O njunem stanju bo več znanega v prihodnjih dneh.

Mura z igralcem manj pokleknila v Sežani

Mura po izključitvi praznih rok s Krasa
Nogometašem Mure je bila Sežana eno najljubših gostovanj. Tokrat pa so klonili s 3:1. Na Krasu Prekmurci niso izgubili že 21 let, pred tokratno tekmo so bili neporaženi na 11 zaporednih prvenstvenih ali pokalnih tekmah. A serija se je zdaj končala, končala pa se je tudi serija Tabora, ki pred tem na domačem igrišču ni zmagal na zadnjih petih tekmah. Velik vpliv na to je imela izključitev Murinega branilca Dragana Lovrića na začetku drugega dela.

Tekmo so Prekmurci začeli napadalno. Luka Bobičanec je zapravil prvo priložnost. Hrvat v dresu Mure je akcijo svoje ekipe zaključil tudi v 16. minuti, ko je zadel Klemna Nemaniča, toda žoga se je odbila do Žana Karničnika na desno stran kazenskega prostora, ta pa je ob nespretnem posredovanju vratarja Jana Koprivca Muro popeljal v vodstvo.

Sežančani so hitro odgovorili. Že pet minut pozneje so izenačili, potem ko je Aldair lepo preigraval na levi strani, poslal žogo v sredino, točno na glavo Dinu Stančiću, ki je žogo s strelom od tal poslal v mrežo.

V 48. minuti so gosti ostali brez Lovrića, ki si je zaradi prekrška prislužil drugi rumeni karton in moral zapustiti igrišče. Sežančani so imeli ob številčni tudi terensko premoč, vendar posebej nevarni niso bili, v 79. minuti pa so vendarle prišli do vodstva. Karničnik je v kazenskem prostoru spotaknil Kristosa Rovasa, ki je le malo pred tem vstopil na igrišče, Grk pa je kar sam uspešno izvedel najstrožjo kazen. Domači so do konca dosegli še en gol, po kotu je bil v kazenskem prostoru spet najvišji Antonio Azinović.

Vipotnik v 91. minuti priigral zmago Goričanom

Najstnik v sodnikovem podaljšku zadel za zmago Gorice
Na zadnji tekmi 29. kroga je Gorica z odločilnim golom v sodnikovem podaljšku s 3:2 premagala Bravo. S peto zmago v sezoni se je predzadnjim Celjanom približala na šest točk.

Milan Tučić je že v osmi minuti povedel Ljubljančane v vodstvo. Izkoristil je lepo podajo Matevža Matka in z glavo matiral Uroša Likarja. Domači so dve minuti kasneje izenačili po podobnem razpletu akcije. Podajo Mathiasa Oyewusija je z glavo od vratnice v mrežo poslal 17-letni Tjaš Begić.

Sorodna novica Domžalčani Mariborčanom prisolili zaušnico

Ritem igre je do polčasa padel, drugi pa se je začel z zadetkom domačih. Ti so v 50. minuti dobili enajstmetrovko, potem ko je Križan v kazenskem prostoru nerodno zrušil Lamina Colleyja. Slednji je sam prevzel odgovornost in Goričane popeljal v vodstvo.

V 81. minuti so gosti le prišli do izenačenja, ko je z 20 metrov v spodnji desni vratarja Likarja zadel Martin Kramarič. V 85. minuti je Vekić rešil Bravo po strelu z glavo rezervista Žana Vipotnika, tri minute kasneje pa so Ljubljančani poskusili še s prostega strela, toda Križanov strel je v kot preusmeril Likar.

Bolj natančen je bil na drugi strani 19-letni Vipotnik, ki je v osrčju kazenskega prostora z glavo v prvi minuti sodnikovega dodatka zadel za pomembne tri točke v boju za obstanek.

29. krog

CB24 TABOR SEŽANA ‒ MURA 3:1 (1:1)
Stančič 21., Rovas 80./11-m, Azinović 86.; Karničnik 16.

RK: Lovrić 48./Mura

CB Tabor Sežana: Koprivec, Azinović, Nemanič, Ristić, Briški, Grobry (71./Krivičić), Makoumbou, Salkić, Sever (78./Ndzengue), Stančić (78./ Rovas), Aldair (82./Tolić).

Mura: Obradović, Kous, Gorenc, Lovrić, Šturm, Horvat (84./Žižek), Kouter (84./Ouro), Karničnik, Bobičanec (90./T. Cipot), Pucko (63./Klepač), Maruša (63./K. Cipot).

Rumeni kartoni: Azinović, Briški, Krivičić; Lovrić, Karničnik, Šturm.

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


OLIMPIJA ‒ KOPER 6:2 (3:1)
Žužek 12./ag, Delamea Mlinar 23., Pungaršek 45., Bosić 59., 82., Vombergar 90.; Palčič 9., Vršič 76./11-m

Olimpija: Frelih, Fink (68./Boakye), Delamea Mlinar, Korun, Pavlović (87./Maksimenko), Savić, Pungaršek, Elšnik (46./Kapun), Bosić (87./Sešlar), Vombergar, Kurež (68./Osterc).

Koper: Adam, Palčič, Rajčević, Cerovec, Pejić (72./Viler), Žužek, Knežević (50./Dodlek), Barišić, Caimacov (72./Guberac), Mišić (60./Vekić), Mulahusejnović (50./Vršič).

Rumeni kartoni: Palčič; Kapun, Frelih.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


GORICA ‒ BRAVO 3:2 (1:1)
Begić 10., Colley 50./11-m, Vipotnik 91.; Tučić 8., Kramarič 81.

Gorica: Likar, Paljk, Tomiček (83./Vipotnik), T. Kavčič, Hodžić, M. Kavčič, Nkama, Mavretič, Oyewusi (62./Velikonja), Begić (79./Cvijanović), Colley.

Bravo: Vekić, Drkušić, Križan, Brekalo, Matko, Kirm (58./Maher), Žinko, Španring, Kramarič, Maružin (69./Žugelj), Tučić.

Rumeni kartoni: Mavretič, Colley; Križan, Španring.

Sodnik: Mihael Antić (Dekani)


Odigrano v torek:
MARIBOR ‒ DOMŽALE 1:3 (0:3)
Martinović 72.; Šoštarič Karič 29., Jakupović 38., Ibričić 44./11-m

CELJE ‒ ALUMINIJ 0:1 (0:0)
Kadrić 60.

Lestvica:                              
OLIMPIJA          29 16  9  4 42:19 57 
MARIBOR           29 13 11  5 54:36 50 
MURA              29 12 10  7 32:21 46 
DOMŽALE           29 11 11  7 42:33 44 
KOPER             29 11  7 11 37:42 40 
BRAVO             29  8 12  9 31:32 36 
CB24 TABOR SEŽANA 29 10  6 13 34:38 36 
ALUMINIJ          29  7 10 12 21:37 31 
CELJE             29  7  7 15 24:34 28 
GORICA            29  5  7 17 20:44 22 
Palčič s prostega strela popeljal Koper v vodstvo
Olimpija izenačila po avtogolu Žužka
Delamea Mlinar z glavo povedel Olimpijo v vodstvo
Olimpija ob koncu prvega dela povedla s 3:1
Bosić povišal na 4:1
Bosić poskrbel za Olimpijino petardo
Vombergar zabil za končnih 6:2