Radivoj Bosić in soigralci so prikazali najboljšo predstavo v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Radivoj Bosić in soigralci so prikazali najboljšo predstavo v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaji so igrali brez kaznovanega Mirala Samardžića, pri Domžalah pa so zaradi poškodb in drugih vzrokov manjkali Marco da Silva, Arnel Jakupović, Tilen Klemenčič, Slobodan Vuk, Žiga Repas, Sven Šoštarič Karič in Jošt Urbančič.

Ivanović natančen z bele točke
Ljubljančani so povedli že v 4. minuti, ko je Đorđe Ivanović unovčil najstrožjo kazen, ki jo je zaradi domnevnega odrivanja Endrija Cekicija (odlični vezist si tako kot Nejc Vidmar in Ante Vukušić želi zapustiti klub) zakrivil Andraž Žinič.

Zadetki iz prvega polčasa tekme Olimpija – Domžale

Pišek hitro izenačil
V naslednjem napadu je bil blizu izenačenja Dario Kolobarić, a mu iz bližine iz težkega položaja ni uspelo žoge usmeriti v mrežo. V 8. minuti je z volejem z desetih metrov izenačil Janez Pišek.

Bosić kronal odlično igro zmajev
V 19. minuti je Timi Max Elšnik lepo podal v kazenski prostor z leve strani, Ivanović pa je povsem neoviran z glavo zadel za 2:1. Olimpija je dobila zalet in prikazala najboljšo igro v tej sezoni. Po pol ure igre po podaji z leve strani Senijadu Ibričiću ni uspelo izbiti žoge, z glavo jo je podaljšal do spretnega Radivoja Bosića, ki je zadel iz bližine.

Vuklišević omilil poraz Domžal

Vuklišević poskrbel za napet zaključek
Uvod drugega polčasa ni bil tako razburljiv, Matej Podlogar je po uri igre poskusil v kazenskem prostoru iz težkega položaja, a zadel le zunanji del mreže. V 72. minuti so Domžalčani znižali, po kotu in izbiti žogi je močno sprožil Pišek, žoga pa je končala pred vrati in nogami Damjana Vukliševića, ki jo je le še potisnil v prazno mrežo.

Kolobarić blizu izenačenja
V 85. minuti je imel izjemno priložnost za izenačenje Kolobarić, Žiga Frelih pa je pravočasno reagiral in blokiral strel. Štiri minute pozneje je imel Uroš Korun priložnost za odločitev s prostega strela, a je le za nekaj centimetrov zgrešil vrata.

Skender: Ta zmaga nam res veliko pomeni
"Bili smo v zelo težkem položaju pred tekmo. Splet okoliščin nam ni šel v prid. Odigrali smo tekmo manj, vmes smo igrali v Evropi, ekipa pa tudi še ni sestavljena. Kar naenkrat smo se našli pri dnu lestvice in to je pustilo posledice. Težko se je bilo psihično pripraviti na tekmo. Veliko igralcev ni bilo na voljo, obrambo smo nekako zakrpali. S prvim polčasom sem zadovoljen, tako Olimpijo želim gledati. Takega ritma seveda nismo zdržali v drugem polčasu. Krčevito smo se branili in junaško zdržali do konca. Ta zmaga nam res veliko pomeni. Za nas bi bilo idelano, da bi se prvenstvo začelo čez dva tedna. Mislim, da bomo po reprezentančnem odmoru že precej bolj nevarni," je poudaril trener zmajev Dino Skender.

Pogovori in analiza po koncu tekme Olimpija – Domžale

Mura prejela prvi zadetek, a odnesla tri točke z Bonifike
Sobočani, ki bodo en mesec pogrešali Matica Maruška zaradi poškodbe stegenske mišice, so v prvenstvu še naprej na vrhu. S četrto zmago in remijem so pred vsemi tekmeci, čeprav so prejeli prvi zadetek.

Žižek že v 37. sekundi tlakoval Muri pot do zmage na Bonifiki

Žižek zadel že v 37. sekundi
Tekma na Bonifiki se še dobro ni začela, ko je Mura že vodila z 1:0. Od začetnega žvižga je minilo 37 sekund in že je Kevin Žižek žogo poslal v mrežo. Po podaji Žige Kousa z desne strani je z volejem zadel za 1:0. Izkušeni Dare Vršič je bil najnevarnejši pri Kopru. V 13. minuti je zadel vratnico, sedem minut zatem pa se je moral izkazati Matko Obradović.

Po zgrešenem strelu Andrije Filipovića v 33. minuti so črno-beli podvojili prednost v 35. minuti, takrat je Ivan Vargić po strelu Luke Bobičanca žogo odbil, a je ta končala pri Ninu Kouterju, ki jo je poslal v mrežo.

Nogometaši Mure ostajajo neporaženi v tej sezoni Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Mure ostajajo neporaženi v tej sezoni Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com

Filipović pokopal še zadnje upe Kopra
V 47. minuti je že padla končna odločitev. Po kombiniranju v kazenskem prostoru je najprej Žižek žogo poslal v vratnico, odbito žogo pa je Filipović iz bližine pospravil v mrežo.

Mulahusejnoviću uspelo matirati Obradovića
Deset minut pozneje je kot prvi Obradovića v tej sezoni Prve lige premagal Nardin Mulahusejnović, potem ko je iz bližine unovčil podajo Stefana Stevanovića, ki je imel na desni strani ogromno prostora.

V 64. minuti je Filipović znova poskusil, z roba kazenskega prostora je oplazil prečko koprskih vrat. Malce pozneje je s prostega strela od daleč zgrešil Bobičanec, isti igralec je nato še enkrat močno sprožil s prostega strela, takrat je bil na mestu Vargić.

Prvi zadetek Kuzmanovića v dresu Celja
Čeprav so Celjani tokrat pogrešali bolna Mitjo Lotriča in Jakoba Novaka ter poškodovanega Josipa Čalušića, se jim to v uvodu tekme ni poznalo, saj so nanizali nekaj nevarnih akcij. Najprej je v 10. minuti malce zgrešil Nino Pungaršek, po četrt ure pa niso znali kaznovati napake Igorja Vekića, ki je žogo iz kazenskega prostora oddal tekmecu.

Kosić po prvi zmagi Celja: Za prvaka se spodobi, da zmaguje

V 19. minuti so aktualni prvaki povedli. Po desni strani so prodrli do kazenskega prostora, Vekić je podajo Ivana Božića (poškodoval si je roko ob koncu polčasa) v sredino odbil, a točno do Mića Kuzmanovića, ki je dosegel svoj prvi gol v dresu Celja.

V 42. minuti so prvič resno zagrozili tudi Ljubljančani, pri katerih je znova igral Martin Kramarič. Do strela je prišel Mustafa Nukić v kazenskem prostoru, Matjaž Rozman pa se je izkazal s posredovanjem, tako kot tik pred odmorom po poskusu Roka Kidriča z glavo.

Sorodna novica Sežanci še tretjič zapored dali lekcijo Mariborčanom

Izjemen strel Pungarška za potrditev treh točk
V 50. minuti so Ljubljančani izvedli prvo nevarnejšo akcijo v drugem polčasu, Vanja Drkušić je bil premalo natančen. Malce pozneje je znova poskusil Nukić, znova pa je dobro reagiral Rozman. Na drugi strani je v 54. minuti Luka Kerin sprožil čez gol z leve, tako kot pozneje z glavo Dušan Stojinović.

Vratar gostov Vekić je izvrstno posredoval tudi v 75. minuti, ko je Gašper Koritnik poskusil iz bližine. Minuto zatem je mojstrsko z volejem z 20 metrov zadel Nino Pungaršek za 2:0.

Michele Šego je poskusil zmanjšati zaostanek v 82. minuti, toda Rozman je znova žogo odbil čez vrata. V 90. minuti sta imela izjemno priložnost za potrditev zmage Kuzmanović in Filip Dangubić, a je prvemu strel obranil Vekić, drugi pa je žogo poslal prek vrat.

5. krog:
CELJE
– BRAVO 2:0 (1:0)
350; Kuzmanović 18., Pungaršek 75.

Celje: Rozman, Brecl (92./Flis), Stojinović, Zaletel, Kadušić, Benedičič (68./Štravs), Vrbanec, Kerin, Pungaršek (78./Dangubić), Kuzmanović (92./Kljun), Božič.

Bravo: Vekić, Trontelj, Brekalo, Drkušić, Kurtović, Zinko, Nukić (81./Kim), Ogrinec (81./Maher), Agboyi (63./Kancilija), Kramarić (87./Žugelj), Kidrič (63./Šego).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


KOPER – MURA 1:3 (0:2)
350; Mulahusejnović 57.; Žižek 1., Kouter 36., Filipović 47.

Koper: Vargić, Palčič, Cerovec, Žužek, Mišić, Dodlek, Pejić (46./Čirjak), Vošnjak (34./Stevanović), Balta (70./Guberac), Vršič, Mulahusejnović.

Mura: Obradović, Šturm, Gorenc, Karničnik, Kous, Horvat, Kozar, Kouter (90./Štrakl), Filipović (72./Marič), Bobičanec (90./Maroša), Žižek (85./Cipot).

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


OLIMPIJA – DOMŽALE 3:2 (3:1)
300; Ivanović 4./11-m, 19., Bosić 28.; Pišek 8., Vuklišević 72.

Olimpija: Frelih, Pavlović, Perković (82./Ljaskov), Korun, Andrejašič, Caimacov, Elšnik, Cekici (77./Ostrc), Bosić (77./Kurež), Ivanović (86./Blagaić), Vombergar.

Domžale: Sorčan, Sikošek (61./Sikimić), Makovec, Vuklišević, Žinić, Husmani, Svetlin (74./Mujan), Pišek, Ibričić, Kolobarić, Podlogar (75./Kait).

Sodnik: David Šmajc (Kranj)


Odigrano v soboto:
CB24 TABOR SEŽANA – MARIBOR 3:1 (1:0)
350; Krivičić 30., Rovas 66., Briški 73.; Kronaveter 69.

GORICA – ALUMINIJ 2:0 (1:0)
200; Volarič 20., Smajlagić 92.

Lestvica:                              
MURA                  5  4 1 0  9:1 13 
CB24 TABOR SEŽANA     5  3 0 2  8:8  9 
MARIBOR               5  2 2 1 11:7  8 
DOMŽALE               5  2 1 2  9:8  7 
BRAVO                 5  2 1 2  7:8  7 
OLIMPIJA              4  1 2 1  4:4  5 
KOPER                 5  1 2 2  6:7  5 
CELJE                 5  1 2 2  5:6  5 
GORICA                4  1 0 3  5:9  3 
ALUMINIJ (-2)         5  1 1 3  2:8  2