Muri ni uspelo streti obrambe Brava. Foto: www.alesfevzer.com
Muri ni uspelo streti obrambe Brava. Foto: www.alesfevzer.com

V močnem sneženju v Fazaneriji je prvi nevarneje poskusil Luka Bobičanec, ki je bil v tretji minuti malenkost nenatančen z levico. Ob koncu 17. minute so zapretili tudi nogometaši Brava, a je bil strel Micheleja Šega prešibek za Marka Zalokarja.

Bravo si je priigral najlepšo priložnost v prvem delu, ko je v kazenskem prostoru močno sprožil Šego, a je Zalokar z zadnjimi močmi žogo preusmeril v kot. Nato so se prebudili tudi domači. Streli Luke Marića in dvakrat Tomija Horvata niso našli cilja, v 42. minuti pa je Bobičanec že preigral vratarja Igorja Vekića, a je bil preveč v kotu, da bi lahko nevarneje sprožil proti vratom.

Hrvat v dresu črno-belih je bil nevaren tudi na začetku drugega dela, ko je poskusil s prostega strela povsem z leve strani, vendar je bil Vekić ob preletu žoge mimo vseh igralcev dovolj pozoren, da je žogo z nogo odbil. Od daleč sta nato pri domačih poskušala še Nino Kouter in rezervist Kai Cipot, toda nista ogrozila Vekića.

V 74. minuti je v enem redkih poskusov gostov z glavo nenatančno meril Rok Kidrič, v zadnje četrt ure pa je znova od daleč poskusil Bobičanec, a mu je tokrat osrednji branilec Marko Klemenčič strel blokiral.

Muro ustavila Bravo in težek teren

Husejnović zabil osmi gol v sezoni
V Kopru je bil junak prvi strelec lige Nardin Mulahusejnović, ki je odločil obračun proti Aluminiju z osmim golom v sezoni. 22-letnik je zadel z glavo ob koncu prvega polčasa po idealnem predložku Mateja Palčiča.

Nogometaši Aluminija, ki so imeli zaradi snega nekaj težav na poti na Obalo, se v Koper niso prišli le branit. To je dokazoval že njihov uvodni pritisk, kljub temu pa so si v deseti minuti prvo priložnost priigrali gostitelji, ko je Stefan Stevanović žogo z glavo lepo preusmeril do Mulahusejnovića, ta pa je z roba kazenskega prostora streljal za las mimo gola.

Deset minut pozneje so lepo akcijo izvedli tudi Kidričani, Jure Matjašič je z desne strani poslal žogo v sredino, kjer je z glavo streljal Marcel Čermak, a je bil na mestu koprski vratar Ivan Vargić, ki se je nato v 34. minuti izkazal tudi po strelu Roka Prše od daleč.

Tudi drugi polčas so napadalneje začeli Štajerci, v 56. minuti so si pripravili lepo priložnost, toda Mihael Klepač, ki je nekaj trenutkov pred tem vstopil v igro, očitno še ni bil dovolj ogret, streljal je neposredno v vratarja Vargića. Že nekaj minut pozneje bi lahko Klepač v kazenskem prostoru bolje reagiral, podobno kot v 74. minuti na drugi strani Stevanović in v 86. Palčič.

Koprčani z 1:0 ugnali Aluminij

Domžalčani slavili v Gorici
Domžale so v uvodni tekmi kroga v gosteh premagale Gorico z 2:0, s čimer so šele drugič v sezoni dobile dve prvenstveni tekmi zapored. Goričani so izgubili tretjič zapored, brez zmage pa so že na zadnjih šestih tekmah in so prikovani na dno lestvice. Domžale so v nizu treh tekem brez poraza.

V prvem polčasu so bili nekoliko dejavnejši gostitelji, ki so bili več pri žogi, a zadetku so bili bližje Domžalčani, ki so v 32. minuti stresli vratnico. Z leve strani je močno streljal Sven Šoštaršič Karič, a se je žoga od okvirja odbila nazaj v igrišče.

Akcijo za gol spletla rezervista
V nasprotju s prvim polčasom so bili v uvodu drugega dela odločnejši gostje. Domžalčani so povedli v 69. minuti, imenitno akcijo sta ustvarila dva rezervista. Po levi strani je pobegnil hitri Dario Kolobarić, poslal je natančen predložek v osrčje kazenskega prostora, kjer je nogo podstavil Arnel Jakupović in žogo poslal tik pod vratnico v gol.

Vuklišić na pravem mestu
Tekma je bila odločena v 82. minuti, ko je prosti strel z desne strani izvajal Senijad Ibričić, žoga je preletela vse, Damjan Vuklišić se je zelo stegnil, žogi spremenil smer leta in ta je končala v mreži.

Domžale z zmago iz Nove Gorice

15. krog:

GORICA − DOMŽALE 0:2 (0:0)
Jakupović 69., Vuklišević 82.

Gorica: Likar, Bjelica, Tomiček, T. Kavčič, Širok, Nkama (72./Oyewusi), Grudina, Hodžić (80./ Begić), Cvijanović, Smajlagić, Velikonja (69./Colley).

Domžale: Sorčan, Šoštarič Karič, Vuklišević, Dobrovoljc, Urbančič (58./Svetlin), Žinič, Husmani, Ibričić, Pišek, Sikimić (58./Jakupović), Podlogar (58./Kolobarić).

Rumeni kartoni: Cvijanović, Tomiček; Šoštarič Karič.

Sodnik: Roman Glažar (Hajdina)


MURA − BRAVO 0:0

Mura: Zalokar, Travner, Lovrić, Maruško, Karničnik, Horvat, Kouter, Bobičanec, Štrakl (46./K. Cipot), Marič (68./Filipović), Maroša (82./Žižek).

Bravo: Vekić, Kurtović, Žinko, Klemenčič, Španring, Maher, Ogrinec, Agboyi, Kancilija (53./ Kramarič), Kidrič, Šego (84./Kirm).

Rumeni kartoni: Karničnik; Agboyi, Maher, Kramarič.

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)


KOPER − ALUMINIJ 1:0 (1:0)
Mulahusejnović 43.

Koper: Vargić, Rajčević, Jozinović (83./Pejić), Palčič, Jelić Balta (58./Knežević), Vršič, Dodlek, Žužek, Stevanović (83./Vekić), Barišič (71./Krajinović), Mulahusejnović (71./Spinelli).

Aluminij: Janžekovič, Ploj (55./Krefl), Jakšić, Petek, Azemović, Horvat, Čermak (79./Maletić), Matjašič, Kim, Prša, Flakus Bosilj (55./Klepač).

Rumen karton: Jelić Balta.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


Četrtek ob 13.00:
SEŽANA − CELJE

Ob 16.45:
OLIMPIJA − MARIBOR
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Lestvica:                             
MARIBOR             14  8 4 2 29:16 28
MURA                15  7 5 3 17:8  26
KOPER               15  7 5 3 22:15 26
OLIMPIJA            14  7 3 4 18:12 24
DOMŽALE             14  5 4 5 23:20 19
CB24 TABOR SEŽANA   14  5 3 6 16:17 18
CELJE               14  4 4 6 14:16 16
BRAVO               14  4 4 6 14:19 16
ALUMINIJ            15  3 4 8 10:25 13
GORICA              15  2 4 9 11:25 10