Nik Kapun ostaja v zmajevem gnezdu. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Kapun ostaja v zmajevem gnezdu. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Palčič in Amar Rahmanović
Matej Palčič in Amar Rahmanović sta iz Kopra prestopila v NK Maribor. Foto: NK Maribor

Kapun bo v zmajevem gnezdu ostal do poletja 2019. "Moja primarna želja je bila podaljšati pogodbo z Olimpijo, s katero nameravam v naslednjih letih osvojiti čim več lovorik. Z novim vodstvom so se stvari začele odvijati v pravo smer, želja in motiv po napredku pa sta ogromna. Verjamem, da bomo tudi v nadaljevanju sezone podobno uspešni, kot smo bili v iztekajočem se jesenskem delu prvenstva," je bil po podpisu zadovoljen nadarjeni 21-letni vezist, ki je za Olimpijo jeseni odigral 19 tekem in zabil štiri gole.

Športni direktor Ranko Stojić je dodal: "Nik je zagotovo eden najbolj nadarjenih nogometašev Olimpije, pred katerim je svetla prihodnost. S svojim pristopom, odnosom do dela in do klubskega grba ter igrami nas je pripeljal do trenutka, ko nismo smeli več čakati. Vsak mlad igralec bo imel možnost, da se izkaže, in če bo zadovoljil tako strokovno vodstvo kot tudi upravo kluba, potem se mu obeta priložnost, kot si jo je v tem primeru priboril in zaslužil Nik Kapun."

Ibraimi podaljšal, novinca Palčič in Rahmanović
Pri državnih prvakih iz Maribora pa so se o podaljšanju sodelovanja dogovorili z Agimom Ibraimijem, ki je eden najzaslužnejših za uspehe Maribora v zadnjih letih, vključno z igranjem v Ligi prvakov. Makedonski reprezentant je pogodbo podaljšal do leta 2019. V Ljudskem vrtu so tudi predstavili novi okrepitvi. Iz Kopra sta k Mariboru prestopila 22-letni Matej Palčič in 21-letni Amar Rahmanović.

"Občutki so fenomenalni, vesel sem, da lahko pomagam klubu k uresničitvi ciljev. Sprejem vseh v Ljudskem vrtu je bil izjemen, se že veselim začetka zimskih priprav in spomladanskih nastopov. V tej sezoni bo težje priti do želenih trofej, a smo sposobni narediti vse, kar je v klubskih načrtih,” je povedal Matej Palčič, ki je že pozabil na poškodbo kolena. Tudi Rahmanović je navdušen nad novim okoljem: “Prvi vtisi so odlični. Dobil sem klic športnega direktorja Zlatka Zahoviča, se odzval in hitro smo se dogovorili za sodelovanje. Konkurenca je res velika, ampak to te prisili, da delaš več in s tem nimam težav."