Ognjen Mudrinski je štajerski derbi odločil že v 6. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Ognjen Mudrinski je štajerski derbi odločil že v 6. minuti. Foto: www.alesfevzer.com

Edini strelec na štajerskem derbiju je bil že v 6. minuti Ognjen Mudrinski. Mariborčani so še tretjič v sezoni odpravili državne prvake iz sezone 2019/20 in se približali Kopru na točko zaostanka. Celjani so izgubili tretjič zapored.

Tekma je že v uvodu ponudila nekaj razburjenja, v 5. minuti je sam pred Ažbeta Juga prišel Ivan Božić, a celjskemu napadalcu ni uspelo premagati mariborskega vratarja. Zato pa je bil že v naslednji minuti na drugi strani uspešnejši Mudrinski, ki je sicer nekoliko srečno zatresel mrežo, potem ko je žoga v loku končala ob vratnici. Za Srba je bil to sedmi gol sezone.

V nadaljevanju sta si obe ekipi priigrali še nekaj obetavnih akcij in strelov, med nevarnejšimi je bil poskus Adama Jakobsena v 24. minuti, ki pa ga je Jug ustavil.

Maribor je imel v Celju tudi glasno navijaško podporo Viol. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor je imel v Celju tudi glasno navijaško podporo Viol. Foto: www.alesfevzer.com

V 36. minuti je imel Repas znova lepo priložnost za Maribor, ki je bil boljši pri posesti žoge in številu priložnosti. Matjaž Rozman se je izkazal, še bolj pa po strelu Mudrinskega v 38. minuti, ko je bil ta prav tako sam pred njim.

V drugem polčasu so bili Celjani sprva malce več pri žogi, toda v 61. minuti so po pritisku znova zagrozili Mariborčani. Do strela v kazenskem prostoru je prišel Robert Voloder, a zadel Mudrinskega. V 64. minuti je imel Danijel Šturm novo priložnost za povišanje vodstva, toda znova je izvrstno posredoval Rozman. V tem delu igre so gosti sicer dvakrat neuspešno zahtevali še 11-metrovko.

Celjani so tudi z menjavami poskusili priti do izenačenja, vendar jim česa več kot bolj ali manj nenevarnih strelov Amadeja Brecla v 89. minuti in Luke Kerina v sodniškem dodatku ni uspelo narediti.

Gol Mudrinskega za tri točke Maribora v Celju

Kanarčki v tej sezoni še brez zmage nad Aluminijem

Koper se je z Aluminijem letos dvakrat opekel že prej: v uvodnem krogu je bilo v Kidričevem 0:0, v 10. krogu pa na Bonifiki 1:3.

Prvo lepšo priložnost so si priigrali Primorci, ko je Kaheem Parris sprožil z desne strani, Luka Janžekovič pa je žogo odbil čez vrata. V 27. minuti so Kidričani izpeljali hiter napad, ki ga je s strelom s 15 metrov končal Armin Đerlek, toda žoga je končala malo mimo vrat. V 40. minuti je pri gostih znova poskusil Parris, takrat z roba kazenskega prostora, strel pa je blokiral Tin Martić.

Lamin Colley je dosegel četrti zadetek v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Lamin Colley je dosegel četrti zadetek v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

V drugi polčas so odločneje krenili varovanci Zorana Zeljkovića, a so v 55. minuti na igrišču ostali le z deseterico, ko je svoj drugi rumeni karton dobil Ivan Borna Jelić Balta. Toda kljub temu so dve minuti pozneje povedli, ko je Lamin Colley iz bližine izkoristil podajo iz kota z leve strani, ki jo je v kazenskem prostoru na drugo vratnico z glavo preusmeril Barišić za svojo četrto podajo v sezoni.

Domači so nato lovili izenačenje, v 62. minuti je Rok Kidrič z glavo stresel vratnico. Na drugi strani je v 66. minuti Žan Žužek z glavo nevarno streljal po novem kotu, Janžekovič pa se je dobro odzval. Nevarno je bilo tudi v 67. minuti, ko je Parris prišel do strela v kazenskem prostoru, pred golovo črto pa je odbil Johan Nkama.

Šest minut pozneje pa je Aluminij na veselje maloštevilnih navijačev izenačil, rezervist Haris Kadrić je z roba kazenskega prostora malce z desne strani z diagonalnim strelom ugnal Davida Adama. Tudi po tem so Kidričani napadali, nekajkrat je bilo znova malce bolj vroče pred vrati Adama, toda ostalo je pri 1:1, tako kot tudi po dveh obetavnih protinapadih Kopra, pri katerem je manjkal kaznovani Žan Bešir.

Zadetki s tekem v Kidričevem in Murski Soboti

Vratnica Pucka, zadetek Mulahusejnovića

Mura je dobre igre zadnjega obdobja potrdila še proti Taboru Sežani in zmagala z 1:0. Edini zadetek je v 59. minuti dosegel Nardin Mulahusejnović. Sežančani na deseti tekmi zapored niso zmagali, sedmič zapored so igrišče zapustili poraženi.

Sobočani so odločneje začeli tekmo, v 10. minuti je Žiga Kous žogo poslal čez vrata, po še nekaj polpriložnostih pa je v 28. minuti Žan Karničnik po kotu zgrešil cilj, ko je na prvi vratnici žogo poslal malo mimo druge. Še bližje zadetku je bil v 34. minuti Klemen Pucko, ki je s strelom z glavo zadel vratnico. Tik pred koncem prvega polčasa je iz bližine znova zgrešil Karničnik.

Gosti, ki so znova pogrešali kar nekaj igralcev, med drugim Rodrigueja Bongonguija in Marka Krivičića, niso pokazali veliko, tudi Matka Obradovića niso resneje ogrozili.

Tudi drugi polčas so bolje začeli črno-beli, dvakrat je v uvodu poskusil Mulahusejnović, a obakrat nenatančno, v 51. minuti pa je strel visokega napadalca ukrotil Jan Koprivec.

V 59. minuti pa so muraši le povedli. Karničnik je prodrl po desni strani in podal pred vrata do Mulahusejnovića, ki je žogo nato le še potisnil v prazno mrežo. Malce pozneje je znova poskusil Pucko, a je bil spet nenatančen.

Mura je nadaljevala pritisk, v 67. minuti je bila v isti akciji dvakrat blizu povišanja vodstva, vendar je prvič Koprivec ustavil "strel" soigralca, v drugo pa so domači zgrešili cilj, tako kot Samsondin Ouro v 83. in Amadej Maroša v 90. minuti. Kraševci so šele v 82. minuti sprožili prvi strel v okvir vrat.

19. krog

ALUMINIJ - KOPER 1:1 (0:0)
100; Kadrić 73.; Colley 57.
RK: Jelić Balta 55./Koper

Aluminij: Janžekovič, Krefl, Azemović, Martić (71./Matjašič), G. Pečnik (71./Prša), Nkama, Bolha, Bizjak (62./Brest), Đerlek, Marinšek (71./Dodlek), Kidrič (62./Kadrić).

Koper: Adam, Bručić, Žužek, Novoselec, Palčič, Jelić Balta, Vešner Tičić, Osuji (57./Grudina), Barišić, Parris, Colley (84./Guberac).

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)


MURA - CB24 TABOR SEŽANA 1:0 (0:0)
1550; Mulahusejnović 59.

Mura: Obradović, Karamarko, Gorenc, Karničnik, Šturm, Kous, Lorbek, Kozar (76./K. Cipot), Pucko (69./Lotrič), Horvat (87./Maroša), Mulahusejnović (76./Ouro).

Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Urh (90./Seliškar), Nemanič, Guerrico (90./Ristić), Briški, Mavretič, Ovsenek (78./Tolić), Kosi (64./Ndzengue), Stančič, Kljun (64./Stanković).

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

CELJE - MARIBOR 0:1 (0:1)
950; Mudrinski 6.

Celje: Rozman, Lartey (81./Kerin), Zaletel, Zec, Flis (46./Benedičič), Marandici (69./Brecl), Svetlin (69./Sokler), Jakobsen, Majevski, Begić (69./Kuzmanović), Božić.

Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Voloder, Sikošek, Vrhovec, Makoumbou, Repas (62./Požeg Vancaš), Šturm (90./Sellouki), Kronaveter (62./Alvir), Mudrinski (75./ Sirk).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


Nedelja ob 13.00:
BRAVO - KALCER RADOMLJE

Ob 17.00:
DOMŽALE - OLIMPIJA

Lestvica:                             
KOPER             19  11 4  4 33:22 37
MARIBOR           19  11 3  5 29:21 36
MURA              18   7 7  4 24:23 28
OLIMPIJA          16   8 3  5 20:16 27
BRAVO             18   7 6  5 16:12 27
DOMŽALE           18   6 5  7 24:26 23
CELJE             18   6 3  9 19:22 21
ALUMINIJ          19   4 7  8 18:26 19
CB24 TABOR SEŽANA 19   4 4 11 17:20 16
KALCER RADOMLJE   18   4 4 10 20:32 16