Nekoliko večji pritisk zagotovo čutijo Mariborčani, ki si ne smejo privoščiti poraza, saj bi v tem primeru prednost Ljubljančanov na vrhu lestvice narasla na sedem točk.

Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič in
Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič in "nova številka deset" Rudi Požeg Vancaš, ki bo v tej vlogi zamenjal Dina Hotića. Ta se je preselil v Cercle Brugge. Foto: Twitter NK Maribor

Kronaveter: Moramo zmagati. To je vse.
Tega se zaveda tudi prvi strelec vijoličastih v tej sezoni Rok Kronaveter. "Moramo dobiti derbi, da se jim približamo. Oni mogoče lahko malo taktizirajo glede na to, da imajo prednost štirih točk. Pričakujem pravi derbi pred polnim Ljudskim vrtom. Vse, kar moramo narediti, je, da tekmo dobimo," je bil za TV Slovenija jasen Kronaveter.

Sorodna novica Derbi za Milaniča in Hadžića le ena izmed 16 zelo pomembnih tekem

Zahovič: Olimpija ima nekaj več rezultatske sreče. To si želimo obrniti.
Štajerci so nazadnje Olimpijo v Ljudskem vrtu premagali novembra 2017. "Mi se dobro počutimo doma in v Stožicah. V zadnjem času ima Olimpija res nekaj več rezultatske sreče, ampak to je treba obrniti. Želimo si obrniti in to je to," pa pravi športni direktor vijoličastih Zlatko Zahovič, ki je na novinarski konferenci poziral skupaj Rudijem Požegom Vancašem. Belokranjec bo namreč odslej nosil dres s številko deset: "Je neki pritisk, a vem, da zmorem več. Dal bom vse od sebe, da to upravičim in bom še boljši na igrišču."

Srečanje v Ljudskem vrtu se bo v soboto začelo ob 20.15. Pred tem bo na sporedu še obračun med Celjem in Aluminijem.

V nedeljo Domžale in Mura na TV Slovenija 2
V nedeljo sledita še tekmi med Bravom in CB24 Tabor Sežano ter Domžalami in Muro. Prenos obračuna iz Domžal na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Ne pozabite na oddajo napovedi izidov v Nostradamusu!

V uvodu v nogometno pomlad večni derbi Maribor – Olimpija
Milanič: Zelo potrpežljivo se bomo branili in zelo odločno napadali
Kronaveter pred derbijem Maribora in Olimpije
Bezjak vsaj do poletja v Stožicah, Brkić odhaja

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 21. krog

Sobota ob 14.00:
TRIGLAV - RUDAR

Triglav je ostal brez Egzona Kryeziuja in predvsem brez motorja ekipe Davida Tijanića, a pripeljal Erika Gliho, Žana Luko Kocjančiča, Berata Becirija, Armina Ćerimagića ter tudi sinova slovitega očeta Marca Wilmotsa - Mertena in Rena.

Rudar se je okrepil z Mateom Panadićem, Jovanom Vladimirjem Pavlovićem in Dinom Škvorcem. Velenjčani si čim prej želijo do svoje sploh prve zmage v sezoni, saj imajo za predzadnjim mestom zajetnih devet točk zaostanka.

Ob 16.00:
CELJE - ALUMINIJ

Priprave so bile na dobri ravni. Trenerski štab je opravil kakovostno delo, tudi rezultatsko smo bili uspešni, kar me kot trenerja veseli. Pričakujemo, da bomo resni in konkurenčni. Paziti moramo, da bo tudi v prvenstvu podoba takšna, kot smo jo kazali med pripravami.

Dušan Kosić, trener Celja

Celjani bodo z mladim kadrom pod taktirko Dušana Kosića poskušali ostati na mestih, ki vodijo v evropska tekmovanja. V obrambi so sicer ostali brez izkušenega Tadeja Vidmajerja, a hkrati upajo, da bodo vse vrzeli dobro zakrpali mladi prišleki Advan Kadušić, Valentin Zehov, Denis Marandici in Domantas Antanavičius. Jeseni se je strelsko izkazal Dario Vizinger, ki je s 13 goli drugi strelec prvenstva (za Antejem Vukušićem - 16).

Kidričani so resda izgubili enega ključnih igralcev na sredini igrišča Dejana Petroviča, ki se je preselil v Avstrijo k Rapidu, po drugi strani pa so namesto njega pripeljali Srba Miloša Šako, v napad pa se je vrnil njihov stari znanec Luka Štor.

Ne čutimo kakšnega dodatnega pritiska, ker smo bili presenečenje jeseni. To namreč ni bilo slučajno. Je pa to preteklost. Gledamo naprej, želimo se razvijati in se dvigniti še na višjo raven v vseh segmentih.

Slobodan Grubor, trener Aluminija

Ob 20.15:
MARIBOR - OLIMPIJA

Verjetni postavi:

Maribor: Perić; Milec, Mitrović, Peričić, Viler; Dervišević, Cretu; Bajde, Kronaveter, Požeg Vancaš; Zahović.

Olimpija: Vidmar; Boakye, Putinčanin, Kamy, Jurčević; Tomić, Valenčič, Cekici; Savić, Menalo, Vukušić.

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)

Nedelja ob 14.00:
BRAVO - CB24 TABOR SEŽANA

Bravo je med drugim ostal brez izkušenega Darka Zeca, Alena Krcića in Milana Đajića, a je obrambo okrepil z Vanjo Drkušićem, iz Maribora pa sta prišla Sandi Ogrinec in Martin Kramarič (kot posojen igralec). Ta teden sta pogodbo podpisala še francoski branilec Emerick Eckert in mladi hrvaški napadalec Roko Baturina.

Sorodna novica Camoranesi: Prav je, da se želim sporazumevati v slovenščini

Tabor, ki ga bo vodil sloviti Mauro Camoranesi, se je okrepil s kar nekaj tujci, zadetke pa naj bi namesto Predraga Sikimića, ki je odšel v Domžale, dosegal litovski novinec Karolis Laukžemis.

Ob 16.00:
DOMŽALE - MURA
Pripravljamo posebno napoved za to tekmo. Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Sorodna novica Kako dobro poznate podrobnosti večnega derbija?
Ekipa
ZRPGToč.
Olimpija20133447:2442
Aluminij20115439:1938
Maribor20115437:2038
Celje2097441:2234
Mura2089332:2433
Domžale2074929:3725
Triglav20621225:5020
Tabor Sežana20541122:3319
Bravo20451123:3817
Rudar20081221:498