31-letni Marko Futacs je na svojem premiernem nastopu za zmaje zadel v polno. Foto: www.alesfevzer.com
31-letni Marko Futacs je na svojem premiernem nastopu za zmaje zadel v polno. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpijo znova vodi Dino Skender. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpijo znova vodi Dino Skender. Foto: www.alesfevzer.com

Dino Skender je v prvo postavo vključil novi okrepitvi Marka Futacsa in Gorana Milovića – prvi je prinesel tri točke ljubljanskemu klubu.

Nogometaš Tabora Dominik Mihaljević je v četrti minuti prvi poskusil s strelom, podal mu je Rodrigue Bongongui, njegov poskus z okoli 10 m je končal čez vrata. Še nevarnejši je bil poskus nogometaša Olimpije Timija Elšnika v 12. minuti, ko je prišel do odbitka, sprožil je iz prve z 18 m in zatresel prečko.

"Uspavano" dogajanje je v 32. minuti prekinil Ignacio Guerrico, ki je streljal z vrha kazenskega prostora, žoga je končala mimo vrat.

Sorodna novica Alvir prinesel Mariboru skalp zadnjih Radomelj

Zmaji so v 53. minuti dosegli vodilni gol. Elšnik je podal Mustafi Nukiću, ta je z vrha kazenskega prostora poslal globinsko podajo pred vrata, kjer je bil novinec v zmajevem gnezdu Marko Futacs, z levico je meril v desni spodnji kot (1:0).

V 59. minuti je Marko Krivičić streljal z razdalje, Nejc Vidmar pa ni imel težkega dela.

V 66. minuti je Dino Stančić padel ob stiku z Vidmarjem v kazenskem prostoru, a sodnik je s pomočjo VAR-a ocenil, da ni bilo prekrška.

Futacs je v 90. minuti še enkrat zatresel mrežo, a gol je dosegel iz prepovedanega položaja, tako da se izid ni spremenil.

Olimpija je z zmago ohranila dve točki naskoka pred Mariborom, ki je v soboto po zadetku Marka Alvirja s težavo strl zadnjega na lestvici Kalcer Radomlje (1:0).

Zadetek s tekme Olimpija – CB24 Tabor Sežana

Pišek z golom odprl razburljivo tekmo v Domžalah

Janez Pišek je z drugim golom v dresu Domžal odprl razburljivo nedeljsko tekmo s Koprom. Foto: www.alesfevzer.com
Janez Pišek je z drugim golom v dresu Domžal odprl razburljivo nedeljsko tekmo s Koprom. Foto: www.alesfevzer.com

Prvih deset minut tekme ob Kamniški bistrici je pripadlo Kopru, že v 2. minuti je Tilen Klemenčič moral zbiti žogo s črte, da ne bi gostje povedli. A nato je vajeti za gostitelje prevzel Janez Pišek. Prvi strel z 22 m mu je Adnan Golubović še ubranil, ob izteku 12. minute pa je z razdalje 20 m z natančnim strelom ob levi vratnici matiral koprskega vratarja za vodstvo Domžal z 1:0.

Dvojček Barišića za preobrat Kopra

Domačim rumenim se je nato ponudila še velika priložnost Arnela Jakupovića, a je žoga zletela tik mimo desne vratnice. Nato se je tehtnica nagnila na stran gostov, ki so tokrat igrali v belih dresih. Maks Barišić je prvi strel še zapravil, a druge priložnosti po globinski podaji Lamina Colleyja pa ne več in z osmim prvenstvenim golom izenačil na 1:1.

Maks Barišić je v Domžalah dosegel osmi in deveti prvenstveni gol, s čimer se je izdatno utrdil na vrhu lestvice strelcev, kjer sta mu s po 6 goli najbližje Dino Stančič (Tabor Sežana) in Mustafa Nukić (Olimpija). Foto: www.alesfevzer.com
Maks Barišić je v Domžalah dosegel osmi in deveti prvenstveni gol, s čimer se je izdatno utrdil na vrhu lestvice strelcev, kjer sta mu s po 6 goli najbližje Dino Stančič (Tabor Sežana) in Mustafa Nukić (Olimpija). Foto: www.alesfevzer.com

26-letni Koprčan je nato hitro znova zagrozil, a je Ajdin Mulalić ubranil močan strel. Že v naslednji akciji pa je bil sicer načeti domžalski vratar nemočen, ko je Barišić po preigravanju ob premalo odločnem branilcu Andražu Žiniću udaril z dobrih 20 m po tleh in ob vratnici zadel za 2:1.

Po prejetem golu se je Mulalić sprijaznil, da je poškodba – po posnetkih sodeč je načeta stegenska mišica – preveč moteča in je zaprosil za menjavo. V domžalski gol je stopil 17-letni debitant Lovro Štubljar. Tik pred iztekom polčasa je bil Barišić na poti do hat-tricka, saj je že preigral mladega Štubljarja, a je žogo na poti v gol zbil branilec Žinić.

Po razveljavljenem golu Georgijević le do izenačenja

Bede Osuji je s tretjim prvenstvenim golom prinesel Kopru osmo zmago sezone in utrditev Primorcev na prvem mestu Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com
Bede Osuji je s tretjim prvenstvenim golom prinesel Kopru osmo zmago sezone in utrditev Primorcev na prvem mestu Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com

V 50. minuti so Domžale izenačile, a je sodnik David Šmajc gol Dejan Georgijevića razveljavil zaradi ofsajda. TV-posnetek tega sicer ni potrdil, saj je bil Karlo Bručić v liniji domačega napadalca, a na tekmi ni VAR-a. V naslednji akciji Kopra je Jelić Balta stresel vratnico.

Razburljiv začetek drugega dela je vseeno prinesel izenačenje ravbarjev. Po kotu Senijada Ibričića z leve strani je Vuklišević z glavo podal do Georgijevića, ki je vnovič streljal natančno z glavo, tokrat je bil gol tudi priznan.

Tekma se je razpletla v končnici. Na levi strani sta v domačem kazenskem prostoru kombinirala Colley in Bručič, ki je s predložkom na drugo vratnico poiskal Bedeja Osujija. Nigerijec ni najbolje zadel strela z glavo, a odbitek od tal je vseeno preletel Štubljarja in 3:2 za Koper.

Prečka preprečila izenačenje Domžal na 3:3

A tekme še ni bilo konec – v 86. minuti je Georgijević prehitel in premagal Golubovića, a je stresel prečko, tako da ni bilo nič od drugega zaporednega izida 3:3 v Domžalah.

Koper bo tako tudi po 13. krogu Prve lige Telemach na vrhu lestvice in zdaj lahko mirno čaka na odgovor obeh ljubljanskih klubov, ki sta bila po prvi tretjini sezone 2021/22 še najbližje vodilnemu klubu slovenskega nogometnega prvenstva.

Koprčanom tekma preobratov v Domžalah

PRVA LIGA TELEMACH

13. krog

OLIMPIJA – CB24 TABOR SEŽANA 1:0 (0:0)
400; Futacs 53.

Olimpija: Vidmar, Boakye, Milović, Crnomarković (85./Korun), Pavlović, Tomić, Elšnik, Nukić, Ziljkić (74./Kapun), Futacs, Aldair (90./Sešlar).

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Briški, Ristić (64./Salkić), Guerrico, Grobry, Krivičić (86./Tolić), Kljun (od 77. Fahd), Mihaljević (64./Mavretič), Bongongui (64./Kosi), Stančič.

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)
Rumeni kartoni: Milović 55.; Krivičić 15., Grobry 18., Ristić 34.


DOMŽALE – KOPER 2:3 (1:2)
400; Pišek 12., Georgijević 54.; Barišić 25., 30., Osuji 82.

Domžale: Mulalić (34./Štubljar); Žinič. Klemenčič, Vuklišević, Šoštarič Karič, Pišek, Husmani, Ibričić, Jakupović (76./S. Vuk), Alić (46./Jurilj), Georgijević.

Koper: Golubović; Žužek, Rajčević, Jelić Balta, Palčič, Varešanović (76./Vošnjak), Oštrek (70./Bešir), Bručić, Barišić, Colley, Osuji (83./Simič).

Sodnik: David Šmajc (Predoslje).
Rumeni kartoni: Ibričić 65.; Oštrek 66.


Odigrano v soboto:

MURA – ALUMINIJ 3:2 (1:1)
1500; Nkama 3./ag, Gorenc 74., Ouro 83.; Đerlek 28., Kidrič 59.

MARIBOR – KALCER RADOMLJE 1:0 (1:0)
1500; Alvir 45.

Ponedeljek ob 17.00:
CELJE – BRAVO

Lestvica:                             
KOPER               13  8 3 2 26:15 27
BRAVO               12  6 5 1 12:5  23
OLIMPIJA            13  7 2 4 18:14 23
MARIBOR             13  6 3 4 19:18 21
MURA                13  5 5 3 17:18 20
CB24 TABOR SEŽANA   13  4 4 5 15:11 16
CELJE               12  3 3 6 14:17 12
DOMŽALE             13  3 3 7 18:24 12
ALUMINIJ            13  2 5 6 13:18 11
KALCER RADOMLJE     13  2 3 8 12:23  9