Korošec Marijan Pušnik je v svoji pisani trenerski karieri vodil že 11 različnih klubov, od tega domači Dravograd, Celje, Olimpijo in Rudar po dvakrat. Foto: www.alesfevzer.com
Korošec Marijan Pušnik je v svoji pisani trenerski karieri vodil že 11 različnih klubov, od tega domači Dravograd, Celje, Olimpijo in Rudar po dvakrat. Foto: www.alesfevzer.com

58-letni Pušnik je bil zdaj drugič trener Rudarja, na klop katerega se je usedel 12. junija 2017. Rudar spomladi v nadaljevanju slovenskega nogometnega prvenstva kaže dva različna obraza. Na obeh gostovanjih je doživel dva grda poloma in poraza s 4 goli razlike: v uvodnem pomladnem krogu v Domžalah z 2:6, prejšnjo soboto v Kidričevem pa z 0:4. Vmes so sicer knapi doma dvakrat zapored slavili z minimalnih 1:0 proti Krškemu in Muri.

Velenjčani po 23 krogih Prve lige s 24 točkami zasedajo predzadnje, deveto, mesto, kar prinaša dodatne kvalifikacije z na koncu drugouvrščenim v 2. SNL. Pred zadnjim, Krškim ima Rudar sicer občutnih 8 točk prednosti, vsega točko več od knapov pa imata Triglav in Gorica.

"Ob tej priložnosti se gospodu Pušniku zahvaljujemo za dosedanje opravljeno delo, saj je z njim vsekakor prispeval k delovanju kluba. Ne pozabimo, da se je z njegovim prihodom v prejšnji sezoni NK Rudar Velenje s četrtim mestom na lestvici Prve lige Telekom Slovenije, uvrstil tudi v kvalifikacije za tekmovanje UEFA liga Evropa. Zavedamo se, da ima Marijan Pušnik kljub trenutnim rezultatom veliko znanja in izkušenj, ki bi lahko klubu še marsikaj prispevala. Zato ostaja v NK-ju Rudar Velenje in bo na področju razvoja kluba deloval na mestu športnega direktorja," so na klubski strani Rudarja oznanili trenersko spremembo.

V nadaljevanju so odgovorni v velenjskem nogometnem klubu še napisali: "Verjamemo, da bomo tako še naprej sledili svoji viziji ter omogočili klubu optimalen razvoj. Skupaj želimo slediti začrtani poti, in ne zgolj rezultatsko, vendar tudi osebno, igralcem ponuditi čim boljše razmere in izhodišča za njihovo nadaljnjo kariero. Trenutno stanje smo vzeli kot priložnost za samorefleksijo in učenje, zdaj pa le pogumno naprej. Srečno, Rudar!"