Zlatko Zahovič se je moral za prihod Rodriga Defendija precej potruditi. Foto: www.alesfevzer.com
Zlatko Zahovič se je moral za prihod Rodriga Defendija precej potruditi. Foto: www.alesfevzer.com
Do konca prestopnega roka je le še nekaj dni

29-letni in 188 cm visoki Brazilec je okrepitev slovenskih prvakov na položaju osrednjega branilca. Defendi je nazadnje igral za kitajski Šijažuang Ever Bright, pred tem pa je dve leti branil barve portugalskega Vitoria Guimaraesa, nekdanjega kluba športnega direktorja vijoličastih Zlatka Zahoviča.

Rodrigo ima vse karakteristike, ki jih potrebujemo
"To je bila nujna okrepitev, ki pa jo je bilo vse prej kot lahko najti. Težko je namreč prepričati igralce, ki imajo izkušnje iz večjih lig, da pridejo v Slovenijo. Rodrigo ima vse karakteristike, ki jih potrebujemo, upam, da se bo dobro prilagodil, doslej tujci s tem v našem mestu niso imeli težav,"
je ob novi okrepitvi dejal Zahovič, ki je zanikal, da kapetan Marcos Tavares odhaja v Turčijo, kot so poročali nekateri mediji. "Ni ga denarja, da Marcos odide. Včasih se pri poročanju pojavijo tudi napake, tako da novice o njegovem odhodu niso nič resnega," je pojasnil Zahovič.

Defendi podpisal za leto in pol
Defendi se je rodil v Sao Paulu. "Prvi vtisi o Mariboru, ki so za mano, so najboljši mogoči. Pred prihodom nisem veliko vedel o slovenskem nogometu in o državi, a potem sem si prebral in mi je bilo vse skupaj takoj všeč. Klub in igralci so me lepo sprejeli. Vem, da so navijači strastni, upam, da jim bom tudi jaz polepšal veliko tekem. V ekipi načrtujemo zmago v prvenstvu, moj osebni cilj pa je, da v čim krajšem času zaigram v najvišji mogoči fizični pripravljenosti," je v italijanščini razložil Defendi, ki je podpisal pogodbo za leto in pol. Igral bo v dresu s številko 35.

Brazilca secirali "v nulo"
"Na videu smo igralca secirali v nulo, trener je iskal nekoga na mestu branilca, ki bi okrepil skokigro, v našem prostoru pa je težko najti tak profil. Defendi igra na 35 metrih, drugi branilci približno na 25 od gola, tu je bila naloga vodstva, da najde nekoga primernega. Mislim, da bo povečal konkurenčnost in ambicioznost na tem položaju,"
je še povedal Zahović.

Mariborčani so sicer v sredo odigrali pripravljalno tekmo z madžarskim Videotonom in remizirali z 2:2. Za vijoličaste sta zadela Jean Philippe Mendy (27.) in Tavares (64.).

Do konca prestopnega roka je le še nekaj dni