Tabor je Murino mrežo zatresel kar trikrat. Foto: www.alesfevzer.com
Tabor je Murino mrežo zatresel kar trikrat. Foto: www.alesfevzer.com

Mura je v prvem polčasu hitro prišla do dveh strelov, v četrti in osmi minuti sta poskusila Amadej Maroša in Žan Karničnik, oba pa sta bila premalo natančna.

Dino Stančič je bil v prvem pravem napadu gostov (10. minuta) po podaji Fahda Ndzengueja v prostor hitrejši od obrambe Mure, žogo je poslal v bolj oddaljen kot Matka Obradovića. Stančičev gol je sploh prvi gol v sezoni 2021/22.

Sedem minut pozneje je Ndzengue poskusil s strelom z glavo, a bil daleč od uspeha.

Sorodna novica Na prvi tekmi sezone mreži ostali nedotaknjeni
Na tekmi Mura - Tabor Sežana so prvič v prvi slovenski nogometni ligi uporabili VAR. Foto: www.alesfevzer.com
Na tekmi Mura - Tabor Sežana so prvič v prvi slovenski nogometni ligi uporabili VAR. Foto: www.alesfevzer.com

Kouter je v 25. minuti po podaji iz kota meril z 20 m, a ni bil dovolj natančen. Mura je ob koncu prvega polčasa streljala v razmiku dveh minut. Najprej je s strelom z razdalje poskusil Matic Maruško, nato pa je Amadej Maroša po podaji iz kota prišel do priložnosti, a je Mihael Briški izbil žogo.

Čeprav je imela Mura v prvem polčasu več strelov, a nobenega v okvir vrat, in več posesti žoge, pa je Šimundža takoj ob polčasu opravil tri menjave.

Drugi polčas je Mura začela silovito. V 48. minuti je Maroša streljal z roba kazenskega prostora, nogometaš Tabora pa je žogo izbil v pravem trenutku. V 54. minuti je Luka Bobičanec streljal z okoli 20 m, branil je Jan Koprivec.

Sorodna novica Vrača se Prva liga in z njo tudi Nostradamus

Tabor je zdržal pritisk Mure in v 57. minuti povišal vodstvo. Ndzengue je na koncu izsilil prekršek Alena Kozarja v kazenskem prostoru, zaradi česar je – tudi po pregledu s tehnologijo VAR, ki je bila prvič uradno v uporabi v slovenski prvi ligi – sledila najstrožja kazen. To je uspešno izvedel Marko Krivičić. Že v 60. minuti je bilo že 3:0 za Kraševce, ko je svoj drugi gol s strelom z roba kazenskega prostora dosegel Dino Stančič.

V 62. minuti je Tomi Horvat preizkusil Koprivca s strelom od daleč, deset minut pozneje pa Ndzengue na drugi strani Obradovića. Pozneje se je dogajanje na igrišču bolj ali manj umirilo, varovanci Igorja Božiča pa so se veselili velike zmage nad branilci naslova.

Koper boljši, a brez gola
Na prvi sobotni tekmi so bili bližje zmagi Koprčani, ki so imeli tudi statistiko na svoji strani (streli v okvir 1:5, posest žoge 46:54 odstotkov).

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Prvo pravo priložnost na tekmi si je v 22. minuti priigral Aluminij. Nardin Mulahusejnović je na sredini igrišča "podaril" žogo tekmecem, ki so stekli v protinapad. Po podaji Pečnika je David Flakus Bosilj streljal od blizu z desne strani, a odlično je posredoval Adnan Golubović.

Priložnosti na tekmi Aluminij – Koper

Najlepšo priložnost za Koper je na začetku drugega polčasa zapravil Mulahusejnović – stekel je po levi strani, obramba Aluminija je bila nemočna, a lanski najboljši strelec Prve lige je slabo zaključil. Štiri minute pozneje se je Luka Vešner Tičić po slabem posredovanju obrambe Aluminija znašel iz oči v oči z Janžekovičem, ki pa je branil. V 85. minuti so spet do strela v kazenskem prostoru prišli gosti, po kotu je poskusil Žan Bešir, a je žogo poslal mimo vrat. Primorci so bili v zaključku tekme nekoliko odločnejši, toda premalo natančni.

V nedeljo bo odigrano še srečanje Celje ‒ Maribor, tekma med Domžalami in Olimpijo pa je preložena. Novo državno prvenstvo se je sicer začelo v petek, na obračunu med Bravom in Kalcerjem Radomljami sta mreži mirovali.

Prva liga, 1. krog

ALUMINIJ ‒ KOPER 0:0

Aluminij: Janžekovič, Azemović, Bolha, Flakus Bosilj, Kadrić (72./Kidrić), Krefl, Marinšek (93./Martić), Pečnik G. (84./Pušaver), Pečnik T. (72./Bizjak), Petek, Prša.

Koper: Golubović, Barišić (69./Colley), Bručić, Grudina, Guberac, Mulahusejnović (82./Bešir), Palčić, Parris, Rajčević, Tičić (87./Krajinović), Žužek.

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika).

200 gledalcev.


MURA ‒ CB24 TABOR SEŽANA 0:3 (0:1)
Stančič 10., 60., Krivičić 57./11-m

Mura: Obradović, Karamarko, Maruško, Karničnik, Kozar (59./Horvat), Kouter, Pucko, Filipović (46./Kous), Maroša, Mandić (46./Klepač, 86./Brkić), K. Cipot (46./Bobičanec).

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ovsenek (86./Urh), Nemanič, Briški, Salkić, Grobry (86./Zeljković), Krivičič (77./Kljun), Kouao, Tolić, Ndzengue (77./Stanković), Stančič (66./Makoumbou).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin).


Nedelja ob 20.15:
CELJE ‒ MARIBOR

Preloženo:
DOMŽALE ‒ OLIMPIJA


Že odigrano:
BRAVO ‒ KALCER RADOMLJE 0:0


David Zec se seli v Celje

Celjani so se okrepili z Davidom Zecem, ki je podpisal triletno pogodbo. "Občutki so zelo dobri, ker se končno vračam v domače okolje. Pred nekaj tedni sem se pogovarjal s trenerjem Agronom Šaljo, predstavil mi je načrte za prihajajoče sezone in vse povedano mi je bilo zelo všeč. Takoj sem si predstavljal, da bi lahko postal del tega, zato nisem veliko razmišljal o prestopu. S trenerjem se že poznava, tri oziroma štiri leta sva sodelovala v mladinskih selekcijah v reprezentanci in to je tudi eden ključnih dejavnikov, da sem se odločil za prihod v Celje," je povedal 21-letni Kranjčan.