Veselje igralcev Aluminija, potem ko je Luka Janžekovič ubranil enajstmetrovko Marcosu Tavaresu. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje igralcev Aluminija, potem ko je Luka Janžekovič ubranil enajstmetrovko Marcosu Tavaresu. Foto: www.alesfevzer.com

Maribor je na zahtevnem igrišču pokazal manj od pričakovanj, pravih priložnosti si ni znal ustvariti, vseeno pa bi se lahko rešil v 87. minuti. Luka Petek je v kazenskem prostoru naredil prekršek nad Janom Mlakarjem, rezervist Marcos Tavares je prevzel odgovornost, vratar Luka Janžekovič pa je njegov strel (preveč po sredini) ubranil. V sodnikovem podaljšku je od daleč poskusil Blaž Vrhovec, predtem pa je nevarno zapretil tudi Aluminij. Strel Tilna Pečnika je blokiral Luka Uskoković.

Petek zrušil Mlakarja, Maribor zapravil 11-m

Vratnica Aluminija v prvem polčasu
Maribor se je po enomesečnem premoru mučil, lahko bi se končalo tudi slabše. Po 15 minutah je vratar Ažbe Jug pri izbijanju naredil napako, žoga se je odbila od najmlajšega igralca v prvi enajsterici Aluminija, 18-letnega Gašperja Pečnika, vratnica pa je Aluminiju preprečila vodstvo. V 34. minuti je Janžekovič z nogo ustavil poskus Andreja Kotnika od daleč.

Mariboru ni uspelo prebiti obrambe Aluminija
Trener Maribora Simon Rožman v pogovoru s trenerjem Aluminija Oskarjem Drobnetom. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Maribora Simon Rožman v pogovoru s trenerjem Aluminija Oskarjem Drobnetom. Foto: www.alesfevzer.com

Rožman: Veliko še manjka
"Vedeli smo, da bi lahko ena prekinitev obrnila potek tekme, a žal nismo zadeli iz enajstmetrovke. Nismo zadovoljni s točko, želeli smo tri. Kot smo predvidevali, se je tekmec na težkem igrišču postavil z zgoščeno obrambo, težko je bilo to prebiti. Veliko še manjka, so pa fantje odigrali na dobri ravni glede na to, da smo se en mesec spoznavali," je za TV SLO povedal Simon Rožman, ki ni mogel računati na Nemanjo Mitrovića, Gregorja Bajdeta, Ivana Sušaka in Aljošo Matka, vrnil pa se je Martin Milec, ki zaradi dopinga ni igral od 7. novembra. Na klopi sta začela Rudi Požeg Vancaš in Jan Repas.

Mariborčane po napaki Juga rešila vratnica

Mlakar: Odigrali smo dobro tekmo
Podobno kot Rožman je razmišljal napadalec Jan Mlakar: "Odigrali smo dobro tekmo, žal nam ni uspelo doseči gola. Igrišče je težko, dobro so stali, težko jih je bilo prebiti. Kapetan Aluminija je priznal, da je bila to težko prigarana točka: "V prvem polčasu smo bili videti dobro, v drugem pa smo padli. Maribor je prevzel pobudo, preveč smo se postavili nazaj, smo se pa dobro branili in točko smo si zaslužili."

Maribor devet krogov pred koncem za vodilno Olimpijo, ki bo v soboto igrala v gosteh z Gorico, zaostaja za eno točko. Simon Rožman je vijoličaste prevzel 20. marca, a za zdaj njegova ekipa še ne kaže podobe, kot bi jo pričakovali od 15-kratnih prvakov.

Pogovori in analiza po koncu tekme Aluminij - Maribor

Brez golov tudi na Fazaneriji
Tudi na drugi tekmi dneva sta se Mura in Celje razšla brez golov (0:0). V prvem polčasu sta bili najnevarnejši akciji domačih v 40. in 42. minuti. Najprej je Kevin Žižek prišel pred vrati do strela iz obrata, a žogo poslal malce mimo vratnice, nato pa je v bližini gola malce na desni strani Matic Maruško meril previsoko.

Varovancem Anteja Šimundže ni uspelo streti državnih prvakov. Tako Mura ostaja tretja, Celje pa osmo. Foto: www.alesfevzer.com
Varovancem Anteja Šimundže ni uspelo streti državnih prvakov. Tako Mura ostaja tretja, Celje pa osmo. Foto: www.alesfevzer.com

Vrbanec stresel vratnico
Celjski vratar Metod Jurhar je imel v 56. minuti delo po strelu Klemna Pucka z leve strani. V 74. minuti pa so znova zagrozili tudi Celjani, Matic Vrbanec je z desne strani z diagonalnim strelom žogo poslal čez Obradovića, a zadel le vratnico.

Mandić hitro izključen
V 83. minuti je pri Muri v igro vstopil Staniša Mandić, a je že nekaj trenutkov pozneje tudi moral z igrišča, saj so ga sodniki izključili zaradi starta s podplatom proti Luki Kerinu. Številne prednosti pa Celjanom ni uspelo unovčiti za kaj več kot točko.

Mura na Fazaneriji ni uspela streti Celja

Šljivo trener Tabora Sežane
Še novica s Krasa: Sabit Šljivo bo vsaj do konca prihodnje sezone trener Tabora Sežane. 51-letni Rovinjčan je v karieri deloval v Žminju, Kopru, Istri 1961 in Savdski Arabiji. Prvič bo ekipo vodil na sobotni tekmi v Kopru. Igor Božič bo še vedno ostal v klubu, sporočajo iz Tabora.

Kronaveter: Z Rožmanovo novo energijo je cilj naslov prvaka


PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 28. krog:

ALUMINIJ – MARIBOR 0:0

Aluminij: Janžekovič, Petek, Azemović, G. Pečnik (57./Flakus Bosilj), Ploj, Jakšić, Krefl, Prša (76./T. Pečnik), Bolha, Đerlek (76./Čermak), Kadrić (84./Pantalon).

Maribor: Jug, Guerrico, Uskoković, Martinović, Milec, Kotnik (64./Požeg Vancaš), Vrhovec, Kronaveter (76./Tavares), Dervišević (75./Pihler), Santos (64./Repas), Mlakar.

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


MURA – CELJE 0:0
RK: Mandić 86./Mura

Mura: Obradović, Šturm, Lovrić, Maruško, Karničnik, Kouter, Horvat (69./Ouro), Pucko (83./Mandić), Bobičanec, Klepač (69./Kous), Žižek (59./Maroša).

Celje: Jurhar, Martis (85./Kadušić), Šporn, Zaletel, Brecl, Benedičič, Vrbanec, Matjašič (59./Kuzmanović), Dangubić, Kerin, Sokler ( 39./Božić).

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)


Sobota ob 15.00:
BRAVO – DOMŽALE

Ob 17.15:
GORICA – OLIMPIJA

Ob 20.00:
KOPER – CB24 TABOR SEŽANA

Lestvica:                             
OLIMPIJA          27 14  9  4 35:17 51
MARIBOR           28 13 11  4 53:33 50
MURA              28 12 10  6 31:18 46
DOMŽALE           27 10 10  7 37:30 40
KOPER             27 10  7 10 34:37 37
BRAVO             27  8 11  8 27:27 35
CB24 TABOR SEŽANA 27  9  6 12 31:36 33
CELJE             28  7  7 14 24:33 28
ALUMINIJ          28  6 10 12 20:37 28
GORICA            27  4  7 16 17:42 19