Veliko veselje vijoličastih po zmagovitem zadetku kapetana Marcosa Tavaresa. Foto: www.alesfevzer.com
Veliko veselje vijoličastih po zmagovitem zadetku kapetana Marcosa Tavaresa. Foto: www.alesfevzer.com

Vijoličasti so zapravili vodstvo z 2:0 in trener Sergej Jakirović je sredi drugega polčasa opravil štiri menjave, nato pa četrt ure pred koncem poslal v igro še najboljšega strelca v zgodovini Prve lige Tavaresa. Brazilec je takoj po prihodu na zelenico zadel prečko, nato jo je stresel še Amir Dervišević. Juriš na vrata Mure se je obrestoval v četrti minuti dodatka Damirja Skomine, ko je zimzeleni Tavares z levico poskrbel, da Maribor za Olimpijo še vedno zaostaja štiri točke.

Mariborčani v 94. minuti do treh točk

Cretu in Bajde kronala premoč Maribora
15-kratni prvaki so bili oslabljeni. Manjkali so Rok Kronaveter, Aleksandar Rajčević in Denis Klinar. Trener Mure Ante Šimundža je na igrišče poslal enajsterico, ki je osvojila pokalno lovoriko pred desetimi dnevi na Brdu pri Kranju.

Mariborčani so odlično odprli srečanje. Mitja Viler je v 4. minuti z leve strani poslal predložek v kazenski prostor. Alexandru Cretu je na daljši vranici z desnico poslal žogo prek Matka Obradovića v mrežo. Maribor je podvojil prednost v 25. minuti, ko je z imenitnim strelom z več kot 20 metrov Gregor Bajde poslal žogo pod stičišče prečke in vratnice.

Vukušić in Savić briljirala v Kranju

Maruško vlil upanje Muri
V 50. minuti je imela Mura lepo priložnost za znižanje, ko je v bližini gola do strela prišel Tomi Horvat, izvrstno pa je posredoval izkušeni Jasmin Handanović. Minuto pozneje je Luka Bobičanec sprožil čez gol. Pritisk Mure se je stopnjeval in po uri igre je po kotu z desetih metrov z desno nogo zadel Matic Maruško.

Maroša odlično izvedel najstrožjo kazen
V 69. minuti je Blaž Vrhovec spotaknil Klemena Pucka v kazenskem prostoru. Z bele točke je bil zanesljiv Amadej Maroša, ki je tako dosegel svoj 12. gol sezone. Žogo je zabil pod prečko za 2:2.

Zaskrbljeni Jakirović je moral ukrepati. Že v 65. minuti so vstopili Amir Dervišević, Felipe Santos, Jasmin Mešanović in Žan Kolmanič.

Najboljši strelec lige Ante Vukušić je blestel tudi v Kranju. Foto: www.alesfevzer.com
Najboljši strelec lige Ante Vukušić je blestel tudi v Kranju. Foto: www.alesfevzer.com

Tavares in Dervišević stresla prečko
V 75. minuti je takoj po vstopu v igro Tavares s strelom z glavo zadel prečko, takoj zatem pa se je znova izkazal Handanović po novem poskusu Bobičanca. V 82. minuti je bil blizu zadetka tudi Dervišević, ki je z močnim strelom z roba kazenskega prostora stresel prečko. Žoga se je odbila tik pred golovo črto, a je ni prečkala.

Kapetan znova rešil vijoličaste
Na vrsti je bilo le še pet minut sodnikovega dodatka. Mariborčani so vse moči usmerili v napad. Že v četrti minuti sodniškega dodatka je 154. gol v Prvi ligi dosegel Tavares, ko je zadel z diagonalnim strelom z desne strani. Žoga je na poti proti golu zadela Marina Karamarka in končala za hrbtom nemočnega Obradovića.

Analiza po koncu tekme Triglav – Olimpija

"Sinjski diamant" sijal v Kranju
400 gledalcev v Kranju je spremljalo pravo poslastico. Deset zadetkov je največ na tekmi Prve lige v tej sezoni. Junak tekme je bil Ante Vukušić, ki se je s tremi goli prebil na vrh lestvice strelcev. "Sinjski diamant" je dosegel že 22 golov.

Vukušić in Cekici poskrbela za sanjski štart Olimpije

Zmaji so najboljša gostujoča ekipa sezone, na gostovanjih so neporaženi že več kot sedem mesecev. Kranjčani so po 18. porazu ostali na predzadnjem mestu.

Udaren štart Olimpije
Povedli so v 12. minuti, ko je Ante Vukušić s 14 metrov poslal žogo z desnico tik ob vratnici v mrežo. Olimpija, ki je na uvodnih dveh tekmah pod vodstvom Dina Skenderja minimalno zmagala, je bila tokrat zelo razigrana v napadu. Endri Cekici je v 23. minuti z glavo unovčil podajo Luke Menala z desne strani.

Janković in Milanović ekspresno poskrbela za izenačenje

Janković in Milanović ekspresno izenačila
Sledile so minute Kranjčanov, ki so hitro izničili ljubljansko vodstvo. Najprej je v 30. minuti Filip Janković matiral Nejca Vidmarja z nizkim strelom z 20 metrov, dve minuti zatem pa je po kotu z leve strani z glavo zadel še visoki branilec Milan Milanović za 2:2.

V zadnji minuti prvega polčasa je vratar Luka Čadež v kazenskem prostoru podrl Cekicija. Vukušić je z bele točke streljal po tleh in vratarja poslal v drugo smer za svoj 21. gol sezone.

Ostrostrelec Vukušić natančen z bele točke tik pred odmorom

Mlakar z močnim strelom izenačil na 3:3
Zmajem ni uspelo zadržati prednosti. V 55. minuti je Luka Majcen potegnil proti kazenskemu prostoru, oddal žogo do Tilna Mlakarja, ki je z izjemnim strelom z 20 metrov ukanil Vidmarja.

Podaja in dva gola Savića
Kranjčani so bili učinkoviti v napadu, v obrambi pa niso bili zbrani. Puščali so preveč prostora in odlični napadalci Olimpije so to znali unovčiti. Po uri igre je Stefan Savić žogo poslal za hrbet domače obrambe, kjer je bil Vukušić, ta pa je rutinirano zadel še tretjič na tekmi in 22. v sezoni za vodstvo. Na 5:3 je povišal Savić v 74. minuti, ko je mojstrsko zadel z roba kazenskega prostora. Žogo je z desnico zavrtinčil v malo mrežico.

Mlakar z izjemnim strelom izenačil na 3:3

Bezjak zaokrožil sedmico
Razigrani Savić je svoj drugi zadetek dosegel le tri minute zatem. Z desne strani kazenskega prostora je z diagonalnim strelom povišal na 3:6, vratar Čadež je slabo posredoval in žoga mu je ušla v mrežo. V 79. minuti je končni izid postavil Roman Bezjak, ki je po protinapadu prišel sam pred Čadeža, ga preigral in poslal žogo v prazno mrežo.

Vidmar preprečil veselje Petricu
Že v sodniškem dodatku je imel Gaber Petric izjemno priložnost za četrti gol Triglava, a se je Vidmar zares izkazal.

Olimpija v zadnje pol ure zadela kar štirikrat

Škerjanc: Kako je to mogoče v urejeni državi?
Včeraj je Aluminij premagal odpisani Rudar, v petek je Celje prekinilo niz nepremagljivosti Brava, Domžale pa so ugnale Tabor Sežano. Po tekmi je direktor Tabora Davor Škerjanc kritiziral sojenje: "Po koroni se dogaja ogromno sodniških napak, večinoma v našo škodo. Ne vem, kako je to mogoče v neki urejeni državi. V zadnjih sekundah tekme so nam piskali prekršek. To je nekaj nerazumljivega. V klubu še razmišljamo, kaj bomo glede tega storili."

Visoki branilec Milan Milanović je izenačil na 2:2. Foto: www.alesfevzer.com
Visoki branilec Milan Milanović je izenačil na 2:2. Foto: www.alesfevzer.com

31. krog::
TRIGLAV – OLIMPIJA 3:7 (2:3)
400; Janković 30., Milanović 32., Mlakar 55.; Vukušić 12., 45./11-m, 60., Cekici 23., Savić 74., 77., Bezjak 79.

Triglav: Čadež, M. Wilmots (73./Vuković), Gliha, Udovič, Mlakar (73./Petric), Rogelj, Milanović, R. Wilmots (59./Beqiri), Mertelj, Janković, Majcen.

Olimpija: Vidmar, Andrejašič, Samardžić, Bagnack, Pavlović (81./Šme), Tomić, Ostrc (67./Elšnik), Savič, Menalo (73./Bezjak), Cekici (80./Knežević), Vukušić (81./Kadrić).

Sodnik: Roman Glažar (Hajdina)


MARIBOR – MURA 3:2 (2:0)
Cretu 4., Bajde 25., Tavares 94.; Maruško 60., Maroša 70./11-m

Maribor: Handanović, Milec, Peričić, Mitrović, Viler (65./Kolmanič), Vrhovec, Cretu (65./Dervišević), Pihler, Požeg Vancaš (74./Tavares), Bajde (65./Santos), Zahović (65./Mešanović).

Mura: Obradović, Karničnik, Maruško, Gorenc, Šturm (46./Pucko), Kouter, Horvat, Bobičanec, Šušnjara (46./Karamarko), Cipot (90./Žižek), Maroša (85./Filipović).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


Odigrano v petek in soboto:
RUDAR – ALUMINIJ 1:3 (1:2)
Panadić 45.; Živković 27., 35., Pečnik 47.

BRAVO – CELJE 1:2 (1:0)
200; A. Matko 6./11-m; Lotrič 65., Vizinger 82.

DOMŽALE – CB24 TABOR SEŽANA 2:1 (0:0)
100; Jakupović 65., Ibričić 95.; Ndzengue 87.

Lestvica:                              
OLIMPIJA         31 19  5  7  64:38  62
CELJE            31 16 10  5  62:30  58
MARIBOR          31 17  7  7  55:31  58
ALUMINIJ         31 15  6 10  52:36  51
MURA             31 12 11  8  48:39  47
BRAVO            31 11  8 12  42:46  41
DOMŽALE          31 10  6 15  42:54  36
TABOR SEŽANA     31  9  7 15  35:46  34
TRIGLAV          31  9  4 18  39:74  31
RUDAR            31  0 10 21  27:71  10
Olimpija v zadnje pol ure napolnila mrežo Triglava