Milivoje Novakovič je v Ljudskem vrtu dokazal, da je v življenjski formi. Foto: MMC RTV SLO
Milivoje Novakovič je v Ljudskem vrtu dokazal, da je v življenjski formi. Foto: MMC RTV SLO
Mišo Brečko
Soigralec Novakoviča v Kölnu Mišo Brečko ni želel dajati izjav novinarjem kot edini izmed Slovencev. Raje se je zapletel v klepet s prijatelji iz Zasavja. Foto: MMC RTV SLO
Odmevi po uspehu v Ljudskem vrtu
Intervju z Milivojem Novakovičem

Dva mojstrska zadetka sta navdušila 10.000 gledalcev v Ljudskem vrtu in vlila nov optimizem pred oktobrskim nadaljevanjem kvalifikacij proti Severni Irski. "Nova" je ljubljenec navijačev tudi v Kölnu, kjer ga v soboto čaka derbi 4. kroga Bundeslige proti Bayernu. Verjetno si je tudi trener Bavarcev Jürgen Klinsmann ogledal njegovo hladnokrvnost pred golom.

V torek ste v spletni klepetalnici Multimedijskega centra dejali, da boste gol posvetili Jaršanom. Zadeli ste dvakrat, prvi je torej za Jaršane, kaj pa drugi?
Nisem obljubil, ampak sem rekel, da upam. Zadel sem, ga posvetil njim in zaradi tega sem tudi vesel. Drugi zadetek je za našo ekipo, zagotovil nam je tri točke in tega se najbolj veselim.

Ali je bila to tudi dodatna spodbuda za vas, ko ste videli, da imate podporo domačih oz. sosedov?
Če ti družina stoji ob strani, če imaš vse urejeno v svojem življenju, je potem tudi optimizem velik. To se je danes zgodilo in zato smo dobro odigrali tekmo.

Kako gledate na to, da ste prejeli poceni zadetek in na koncu bi lahko ob veliki smoli ostali brez dveh točk?
Velikokrat se nam je že zgodilo, da poceni dobivamo gole, nazadnje na prijateljskih tekmah. Na tem bo treba še delati, ampak zmaga je zaslužena in o tem zdaj ni treba preveč govoriti. Dobili smo poceni gol, a točke so ostale doma. Imeli so veliko priložnosti, da bi tekmo že predtem odločili.

Kakšna je vaša napoved za naslednji dve tekmi? Severna Irska in Češka sta v medsebojni tekmi remizirali (0:0). Mislite, da lahko Severni Irci padejo v Ljudskem vrtu v tem izjemnem ambientu.
Trenutno me to sploh ne zanima. Od jutri naprej me zanima Bayern.

V Bundesligi ste zadeli trikrat na prvih treh tekmah. V soboto boste igrali proti izjemni obrambni navezi Martin Demichelis-Lucio. Če zadanete še na tej tekmi, ste prava ikona.
Zavedamo se, da bo to težka tekma. Bayern je favorit, mi pa nimamo kaj za izgubiti. Upam, da ne bom preveč utrujen, saj je v teh dneh na sporedu veliko tekem. Z Bayernom smo odigrali dve prijateljski tekmi, nobene nismo izgubili. Upam, da bo tako tudi tretjič.

Trikrat ste zadeli za vodstvo, ni pa se vedno dobro izšlo, samo nazadnje v Karlsruheju. Proti Bayernu boste morali še posebej paziti.
Zadovoljni smo z mestom, in da imamo štiri točke. Lahko bi imeli tudi kakšno točko več. Gledamo naprej in nič več nazaj.

Mislite, da vam letos preostane boj za obstanek ali morda mesto na sredini lestvice?
Za nas je realen obstanek v ligi, cilj je 40 točk in nič več.

Boste kaj proslavili zmago?
Ne bo nobene proslave, že zjutraj se moram vrniti v klub.

Torej ne bo nič piva?
Ne bo nič piva, gremo se regenerirat, čaka nas Bayern.

A. G.

Odmevi po uspehu v Ljudskem vrtu
Intervju z Milivojem Novakovičem