Milovan Rajevac je odšel iz Velenje, še preden je zares prišel. Namesto Rudarja bo vodil reprezentanco Alžirije. Foto: Reuters
Milovan Rajevac je odšel iz Velenje, še preden je zares prišel. Namesto Rudarja bo vodil reprezentanco Alžirije. Foto: Reuters

Prva liga TS je tako ostala brez najodmevnejše trenerske okrepitve, saj je bil srbski trener, ki je na SP-ju leta 2010 popeljal Gano v četrtfinale, uradno trener Rudarja le nekaj dni. Namesto da bi knape popeljal na priprave v Slovenj Gradec, se je 62-letni Rajevac mudil v Alžiru, kjer je podpisal pogodbo z nogometno zvezo Alžirije in prevzel člansko reprezentanco.

Prišel s srbskimi vlagatelji
V Velenje so Rajevca pripeljali srbski stavničarji, ki so se odločili za naložbo v klub prek podjetja Novi Rudar, katerega direktor in solastnik je slovensko-srbski poslovnež Boris Vargas.

S puščavskimi lisicami v skupini smrti
Sam Rajevac je v Afriki izjemno uveljavljen selektor in je bil s črnimi zvezdami v Južni Afriki v četrtfinalu. Prvi cilj puščavskih lisic je uvrstitev na SP 2018 v Rusiji, kamor vodi le prvo mesto iz skupine smrti z Nigerijo, Kamerunom in Zambijo. Prva kvalifikacijska tekma Rajevca v novi vlogi čaka 3. oktobra doma proti Kamerunu, še prej bo 2. septembra debitiral na tekmi z Lesotom v okviru kvalifikacij za Afriško prvenstvo 2017, kamor pa so Alžirci že uvrščeni kot zmagovalci skupine J.

Rajevac je pred nekajdnevno epizodo v Velenju sicer bil kar pet let brez trenerske službe oz. vse odkar so ga avgusta 2011 odpustili z mesta selektorja Katarja.