Veselje strelcev Rome na Stamford Bridgeu Aleksandra Kolarova in Edina Džeka. Foto: Reuters
Veselje strelcev Rome na Stamford Bridgeu Aleksandra Kolarova in Edina Džeka. Foto: Reuters
David Luiz
David Luiz se veseli vodilnega gola Chelseaja. Foto: Reuters
Antoine Griezmann
Atleticov napadalec Antoine Griezmann in soigralci so bili v Bakuju brez "nabojev". Foto: EPA
Manchester United
Slavje Manchester Uniteda na stadionu Luz v Lizboni. Foto: Reuters
Jupp Heynckes
Novi trener Bayerna Jupp Heynckes je po uspešnem "debiju" v domačem prvenstvu tudi v Ligi prvakov popeljal svoje varovance do gladke zmage nad Celticom (3:0). Foto: Reuters
Mario Mandžukić in Miralem Pjanić
Mario Mandžukić in Miralem Pjanić proslavljata zmagoviti gol hrvaškega napadalca. Foto: Reuters
Džeko zagotovil Romi točko v poslastici na Stamford Bridgeu
Atletico Madrid tudi v Bakuju ostal brez zmage
Zadetki s tekme Barcelona – Olympiacos

Modri so na Stamford Bridgeu povedli v 11. minuti, ko je David Luiz mojstrsko zadel s kakšnih 20 metrov. Luiz je najprej poskusil s podajo, ki jo je Juan Jesus izbil, a žoga je spet prišla do brazilskega branilca, ta pa jo je z natančnim strelom za levo vratnico pospravil za hrbet Allisona Beckerja.

Morata in Hazard izpeljala protinapad za 2:0
V 31. minuti se je Romi, ki je imela žogo več v nogah, ponudila izjemna priložnost za izenačenje, a je Thibaut Courtois na desni strani dobil dvoboj na "štiri oči" z Radjo Nainggolanom. Kazen za neučinkovitost je prišla v 37. minuti. Eden Hazard in povratnik po poškodbi Alvaro Morata sta izpeljala protinapad, v katerem je najprej poskusil Morata, delno blokirana žoga se je odbila do Hazarda, ki jo je nato za bližnjo vratnico pospravil v mrežo.

Kolarov dosegel zadetek priključka
Roma je v 40. minuti le kronala pogumno igro sredi Londona. Aleksandar Kolarov je na levi strani kazenskega "prebil" Cesarja Azpilicueto, ustrelil, žoga je na poti proti vratom zadela Andreasa Christensena in v loku preletela Courtoisa za 2:1.

Mojster Džeko z dvema goloma zrežiral preobrat
Roma je tudi po odmoru ohranila pobudo in napadala za izenačenje, ki ga je dočakala v 64. minuti. Federico Fazio je z globinsko podajo v kazenskem prostoru domačih našel Edina Džeka, ki je nato z volejem z leve strani žogo poslal pod prečko nemočnega Courtoisa. Zares izjemen zadetek reprezentanta BiH-a. A to še ni bilo vse. V 70. minuti je na levi strani Tiemoue Bakayoko napravil prekršek nad Diegom Perottijem, kar je pomenilo prosti strel. Izvedel ga je Kolarov, ki je v kazenskem prostoru našel Džeka, ta pa je z glavo še drugič ukanil Courtoisa.

Hazard z glavo izenačil
Zadišalo je po zmagi Rimljanov, a to je bil račun brez Hazarda. V 74. minuti je namreč belgijski reprezentant z okoli desetih metrov ustrelil z glavo in žogo poslal v mrežo z natančnim strelom za desno vratnico Beckerja. Podal mu je Pedro. To je bil tudi končni izid "lepotice dneva" v Londonu. Statistika priča o premoči Rome: posest žoge 60:40, streli 14:10, streli v okvir vrat 7:4.

50. tekma Damirja Skomine v Ligi prvakov
Tekmo v Londonu so sodili slovenski sodniki na čelu z Damirjem Skomino, ki je sodil jubilejno 50. tekmo v Ligi prvakov.

Remi Oblakovega Atletica v Bakuju
V drugi tekmi skupine C je Atletico, za katerega je Jan Oblak branil vso tekmo, le remiziral - brez golov - pri Qarabagu v gosteh (0:0). Qarabag je od 75. minute igral brez izključenega Dina Ndlova. Gostje so sicer imeli pobudo (posest žoge 57:43, streli v okvir vrat 5:1), a niso uspeli premagati vratarja Ibrahima Šehića. Atletico ima po treh krogih na tretjem mestu skupine dve točki, tako da ga čaka še trd boj za uvrstitev v izločilne boje.

Manchester United koraka proti osmini finala
V skupini A je Manchester United z zmago 1:0 pri Benfici napravil velik korak proti osmini finala. Edini zadetek je v 64. minuti dosegel Marcus Rashford, ki je zadel s prostega strela z okoli 25 metrov. 18-letni vratar Benfice Mile Svilar je žogo ujel, a je z njo v rokah nespretno stopil čez golovo črto. V drugi tekmi je Basel nekoliko presenetljivo v gosteh ugnal Cska (2:0).

Visoki zmagi PSG-ja in Bayerna
V skupini B brez presenečenj. Favorita sta visoko zmagala. PSG se je znesel nad Anderlechtom (4:0), medtem ko je Bayern gladko opravil s Celticom (3:0). Robert Berić je bil na klopi Anderlechta.

Barcelona z deseterico strla Olympiacos
Tudi v skupini D se je končalo s pričakovanim razpletom. Barcelona je s 3:1 premagala Olympiacos, ki je imel od 42. minute igralca več, saj je bil zaradi dveh rumenih kartonov izključen Gerard Pique. Po avtogolu Dimitriosa Nikolaouja sta Lionel Messi s prostega strela in Lucas Digne z roba kazenskega prostora poskrbela za zanesljivo zmago.

Pjanić in Mandžukić zadela za zmago Juventusa
Težje delo je imel Juventus, ki se je po avtogolu Alexa Sandra znašel v zaostanku proti lizbonskemu Sportingu. Miralem Pjanić je s prostega strela mojstrsko izenačil (29.), Mario Mandžukić pa je nato v 84. minuti z glavo iz neposredne bližine poskrbel za pomembno zmago (2:1) Torinčanov, ki so premagali neposrednega tekmeca za drugo mesto v skupini D.

3. KROG

Skupina A:
BENFICA - MANCHESTER UNITED 0:1 (0:0)
Rashford 64.

CSKA MOSKVA - BASEL 0:2 (0:1)
Xhaka 29., Oberlin 90.

Lestvica:                           
MANCHESTER UNITED   3  3 0 0  8:1  9
BASEL               3  2 0 1  7:3  6
CSKA MOSKVA         3  1 0 2  3:7  3
BENFICA             3  0 0 3  1:8  0
 

Skupina B:
ANDERLECHT - PARIS SG 0:4 (0:2)
Mbappe 3., Cavani 44., Neymar 66., Di Maria 88.
Robert Berić je bil na klopi Anderlechta.

BAYERN - CELTIC 3:0 (2:0)
Müller 17., Kimmich 29., Hummels 51.

Bayern: Ulreich, Kimmich (80./Rafinha), Boateng, Hummels, Alaba, Thiago (67./Vidal), Rudy, Robben, Müller, Coman (78./James Rodriguez), Lewandowski.

Celtic: Gordon, Gamboa, Lustig, Boyata, Tierney, Ntcham, S. Brown, Roberts (78./Forrest), Armstrong (65./Rogic), Sinclair, Griffiths (65./Dembele).

Sodnik: Sergei Karasev (Rusija)

Lestvica:                           
PARIS SG            3  3 0 0 12:0  9
BAYERN              3  2 0 1  6:3  6
CELTIC              3  1 0 2  3:8  3
ANDERLECHT          3  0 0 3  0:10 0
 

Skupina C:
CHELSEA - ROMA 3:3 (2:1)
Luiz 11., Hazard 37., 75.; Kolarov 40., Džeko 64., 70.

Chelsea: Courtois, Azpilicueta, Christensen, Cahill, Zappacosta (77./Rüdiger), David Luiz (56./Pedro), Marcos Alonso, Fabregas, Bakayoko, Morata, Hazard (80./Willian).

Roma: Alisson, Bruno Peres, Fazio, Juan Jesus, Kolarov, Nainggolan, Gonalons, Strootman (83./Florenzi), Gerson (73./Pellegrini), Džeko, Perotti (88./El Shaarawy).

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)

QARABAG - ATLETICO MADRID 0:0
Jan Oblak je branil za Atletico.

Lestvica:                           
CHELSEA             3  2 1 0 11:4  7
ROMA                3  1 2 0  5:4  5
ATLETICO MADRID     3  0 2 1  1:2  2
QARABAG             3  0 1 2  1:8  1
 
 

Skupina D:
BARCELONA - OLYMPIACOS 3:1 (1:0)
Nikolau 18./ag, Messi 61., Digne 64.; Nikolau 89.
: Pique 42./Barcelona

Barcelona: ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Digne, Paulinho, Busquets (80./Andre Gomes), Iniesta (67./Rakitić), Deulofeu (46./Mascherano), Messi, Suarez.

Olympicas: Proto, Elabdellaoui, Botia, Nikolaou, Koutris, Romao, Zdjelar, Gillet (55./Đurđedvić), Androutsos, Carcela-Gonzalez (65./Pardo), Odjidja-Ofoe (72./Fortounis).

Sodnik: William Collum (Škotska)

JUVENTUS - SPORTING 2:1 (1:1)
Pjanić 29., Mandžukić 84.; Alex Sandro 12./ag

Lestvica:                           
BARCELONA           3  3 0 0  7:1  9
JUVENTUS            3  2 0 1  4:4  6
SPORTING            3  1 0 2  4:5  3
OLYMPIACOS          3  0 0 3  3:8  0
 
Džeko zagotovil Romi točko v poslastici na Stamford Bridgeu
Atletico Madrid tudi v Bakuju ostal brez zmage
Zadetki s tekme Barcelona – Olympiacos