Kaka je leta 2003 iz Brazilije prišel v Italijo in do konca lanske sezone igral za AC Milan. Foto: Reuters
Kaka je leta 2003 iz Brazilije prišel v Italijo in do konca lanske sezone igral za AC Milan. Foto: Reuters
Raul
Raul je na zadnji tekmi španskega prvenstva dosegel dva zadetka. Če bo Realov napadalec v sredo premagal vratarja Milana Dido, bo izenačil rekord Nemca Gerda Müllerja s 66 doseženimi zadetki v evropskih pokalih. Foto: Reuters
Juventus na zadnjih šestih tekmah Lige prvakov ne pozna zmage, dosegel pa je vsega tri zadetke. Proi Maccabiju Haifi bo zmaga nujna, sicer bo uvrstitev v osmino finala resno ogrožena. Foto: EPA

Pred to sezono je brazilski kreativec za 67 milijonov evrov okrepil kraljevi klub. "Prvič bom igral proti nekdanjemu klubu. To je nekaj novega, toda sem profesionalec in gotovo bom dal vse od sebe." Na drugi strani bo njegov rojak Ronaldinho, ki je na zadnji tekmi proti Romi le pokazal del čarobnega repertoarja, ki ga je krasil v najboljših letih pri Barceloni. Stadion Santiago Bernabeu ima v lepem spominu - v sezoni 2005/06 je Barcelono z izjemno predstavo in dvema solo zadetkoma popeljal do zmage z 0:3: "Res, to je stadion, na katerem mi je uspelo nekaj izjemnih potez, toda zdaj sem, kjer sem!"

Guti še ne bo mogel igrati
Branilec Reala Raul Albiol meni, da slabe Milanove predstave v Seriji A ne igrajo nobene vloge: "Še vedno je to veliko moštvo, ki v Ligi prvakov vedno pokaže pravi obraz. So izkušeni in bodo zelo težek tekmec!" Vezist Lassana Diarra in branilec Alvaro Arbeloa sta pozdravila poškodbi in bosta lahko pomagala Realu, medtem ko Gutijev gleženj kljub drugačnim predvidevanjem še ni zdrav. Moštvi sta se do zdaj srečali enajstkrat, bilanca pa je s po petimi zmagami na vsaki strani in enim remijem izenačena. Od zadnje tekme je minilo že več kot šest let in pol. Real je doma zmagal s 3:1.

Nemir v Chelseajevi garderobi
Chelsea, ki čaka na prvi obračun proti Atleticu, na Stamford Bridgeu v Ligi prvakov ni poražen že 19 tekem zapored. Po drugem porazu v zadnjih treh tekmah angleškega prvenstva (proti Aston Villi z 2:1) je bilo precej napeto. Igralci so imeli marsikaj povedati drug drugemu, vendar pravijo, da je to normalno. O krizi seveda še ne moremo govoriti. Z zmago proti Atleticu bi si londonski klub praktično že priigral osmino finala. Carlo Ancelotti opozarja na kakovost Atletica: "Posebej v napadu so s Sergiem Aguerrom in Diegom Furlanom zelo močni. Aguero lahko sam odloči tekmo."

Bodo nogometni bogovi na strani Atletica?
Atletico je v španskem prvenstvu v težkem položaju, saj je le na 15. mestu, prav tako ne blesti v Ligi prvakov, saj ima po dveh tekmah le eno točko. Nov neuspeh bi skoraj že pomenil konec upov, zato je tekma v Londonu ključna. Trener Abel Resino upa na več sreče: "Nogometni bogovi so zadnje čase nepošteni do nas. Imamo veliko priložnosti, a žoga kar noče v mrežo." Diego Forlan, ki proti Osasuni ni igral, se vrača v moštvo. Za Chelsea še vedno ne bo smel igrati Didier Drogba. Uspešno ga nadomešča Nicolas Anelka, ki je zadel pri obeh evropskih zmagal Chelseaja.

Liga prvakov, 3. krog, sreda ob 20.45
Skupina A:
BORDEAUX - BAYERN
JUVENTUS - MACCABI HAIFA


Lestvica:

BAYERN 2 1 1 0 3:0 4
BORDEAUX 2 1 1 0 2:1 4
JUVENTUS 2 0 2 0 1:1 2
MACCABI HAIFA 2 0 0 2 0:4 0


Skupina B:

CSKA MOSKVA - MANCHESTER UNITED (ob 18.30)
WOLFSBURG - BEŠIKTAŠ


Lestvica:

MANCHESTER UNITED 2 2 0 0 3:1 6
WOLFSBURG 2 1 0 1 4:3 3
CSKA MOSKVA 2 1 0 1 3:4 3
BEŠIKTAŠ 2 0 0 2 1:3 0


Skupina C:

REAL MADRID - MILAN
ZÜRICH - MARSEILLE


Lestvica:

REAL MADRID 2 2 0 0 8:2 6
MILAN 2 1 0 1 2:2 3
ZÜRICH 2 1 0 1 3:5 3
MARSEILLE 2 0 0 2 1:5 0


Skupina D:

PORTO - APOEL
CHELSEA - ATLETICO MADRID


Lestvica:

CHELSEA 2 2 0 0 2:0 6
PORTO 2 1 0 1 2:1 3
APOEL 2 0 1 1 0:1 1
ATLETICO MADRID 2 0 1 1 0:2 1