Mohamed Salah je glavno Liverpoolovo orožje v napadu. Foto: Reuters
Mohamed Salah je glavno Liverpoolovo orožje v napadu. Foto: Reuters

V soboto bo v Kijevu finalna tekma Lige prvakov. Real bo poskušal tretjič zapored postati evropski prvak, na drugi strani pa bo Liverpool z zvezdnikom Mohamedom Salahom. Ker trenutno poteka postni mesec ramazan, se bo Salah držal verskih pravil, ki med ramazanom zapovedujejo, da je po sončnem vzhodu prepovedano vsakršno prehranjevanje in uživanje tekočin.

Po nekaterih interpretacijah lahko musliman ramazan prekine zaradi pomembnih dogodkov, a Salah se bo v soboto, ko bo odigral najpomembnejšo tekmo dozdajšnje kariere, vseeno postil vseh 18 ur. Strokovnjaki zdaj ugibajo, ali bi to lahko negativno vplivalo na Salahovo igro.

Ramazan, muslimanski sveti mesec, se je letos začel 16. maja. Trajal bo 30 dni, in sicer do sončnega zahoda 14. junija.

Sobe za tisoč evrov na noč!
V Kijevu, ki bo v soboto gostil finalno tekmo Lige prvakov, so medtem podivjale cene nastanitev. Za sobo, ki običajno stane 90 evrov, zahtevajo celo več kot tisoč evrov. Takšno početje je obsodil tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin, ki je povedal, da je to neverjetno in zelo nepošteno. Kijevske mestne oblasti sicer konec tedna pričakuje do 100 tisoč tujih turistov. Olimpijski stadion bo sprejel 63 tisoč gledalcev, oba kluba sta za svoje navijače dobila po 16.626 vstopnic.