Yaya Sanogo je štirikrat zatresel mrežo Benfice. Foto: Reuters
Yaya Sanogo je štirikrat zatresel mrežo Benfice. Foto: Reuters
Arsenal napolnil mrežo Benfice

Prvič se je v majici topničarjev za nekaj minut predstavil Alexis Sanchez, ki je največja poletna okrepitev Arsenala, vendar je debi zdaj že nekdanjega nogometaša Barcelone s štirimi zadetki zasenčil Yaya Sanogo. 21-letni francoski napadalec, ki se lani v 14 nastopih za ekipo Arsena Wengerja ni vpisal med strelce, je zadel v 26., 44., 45. in 49. minuti. Za gostitelje je mrežo zatresel še Kostaričan Joel Campbell, medtem ko je častni zadetek za portugalske prvake v 61. minuti prispeval Argentinec Nicolas Gaitan.
Sanchez je igral zadnje četrt ure. Zamenjal je Campbella, ki se je v London vrnil po treh sezonah na posoji v Lorientu, Betisu in Olympiacosu.

Vrnitev Falcaa
Na uvodni tekmi turnirja sta se Monaco in Valencia razšla z neodločenim izidom 2:2. Po pol leta odsotnosti zaradi poškodbe kolena se je v moštvo francoskega podprvaka vrnil kolumbijski zvezdnik Radamel Falcao. Na zelenici je bil zadnjih 18 minut. "Igral je dobro. Zanj je nujno, da je malo igral, saj lahko v prihodnje začne od prve minute. Bomo videli, ali lahko v nedeljo proti Arsenalu odigra 45 ali 60 minut," je povedal trener Monaca Leonardo Jardim.

Arsenal napolnil mrežo Benfice