Začetna enajsterica slovenske reprezentance. Prva z desne v zgornji vrsti kapetanka Mateja Zver. Foto: www.alesfevzer.com
Začetna enajsterica slovenske reprezentance. Prva z desne v zgornji vrsti kapetanka Mateja Zver. Foto: www.alesfevzer.com

Varovanke selektorja Boruta Jarca so bile ves čas boljše od Slovakinj, ki so na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) 45., to je tri mesta pred Slovenijo.

Prvi gol Begić za Slovenijo
V prve pol ure so bili poskusi sicer redki, več od igre pa so imele slovenske nogometašice. Povedle pa so ob izteku 30. minute, ko je akcijo začela vratarka Zala Meršnik. Mateja Zver je poslala žogo v sredino, kjer jo je s pomočjo slovaške branilke v mrežo za prvenec v slovenskem dresu poslala Pamela Begić.

Ob polčasu semafor kazal 3:0
Napadalka Eintrachta iz Frankfurta Lara Prašnikar je povišala vodstvo v 35. minuti, ko je po odvzeti žogi na sredini igrišča začela akcijo, po podaji Špele Kolbl pa zadela še 24. za slovensko izbrano vrsto. Varovanke Jarca so nato povsem prevzele pobudo, za 3:0 je v 44. minuti po odličnem strelu od daleč zadela še Mateja Zver.

Zver dosegla že 37 golov na 67 tekmah
Kapetanka je v drugem polčasu v 55. minuti zadela po hitrem prodoru po levi strani. Peti zadetek pa je bil znova delo Mateje Zver, ki je v sredino poslala predložek, ta pa je pristal za hrbtom slovaške vratarke. Triintridesetletnica je rekorderka po številu zadetkov za reprezentanco in je že pri številki 37 po 67 nastopih.

Jeseni začetek kvalifikacij za SP leta 2023
Ženska reprezentanca bo jeseni začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji. V tem ciklu priprav sta bili načrtovani dve prijateljski tekmi, a je prva proti Srbiji v petek, 9. aprila, odpadla zaradi trenutnih zdravstvenih razmer. Naslednjo prijateljsko tekmo bodo Slovenke odigrale 12. junija proti Hrvaški.