Cristiano Ronaldo meni, da se mu je zgodila krivica. Od besa in nemoči je zajokal. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo meni, da se mu je zgodila krivica. Od besa in nemoči je zajokal. Foto: Reuters
Ronaldo je prepričeval trenerja Valencie, da si ni zaslužil izključitve. Foto: Reuters
Pep Guardiola na tribunah ni mogel verjeti svojim očem. Foto: Reuters
Juventus brez izključenega Ronalda do zmage v Valencii

Ronaldov debi za Juventus v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu se je v Valencii prisilno končal že po 29 minutah. Portugalec je v kazenskem prostoru za lase povlekel branilca Valencie Jeisona Murilla, ki je padel po njunem medsebojnem dvoboju brez žoge. Sodnik, doktor prava Felix Brich, se je posvetoval s svojim pomočnikom za golom in Ronaldu pokazal neposredni rdeči karton.

Zelenico zapustil objokan
Rekorder po številu golov v Ligi prvakov ni mogel verjeti, kaj se mu je zgodilo. Pri Brichu je moledoval in skušal dokazati svojo nedolžnost, nato pa je ob navdušenju domačih navijačev besen in nemočen v solzah zapustil zelenico. To je bila njegova prva izključitev na 154 tekmah v Ligi prvakov in enajsta v karieri. Pred njim so bili v tem tekmovanju v dresu Juventusa v prvem polčasu izključeni Zinedine Zidane, Edgar Davids in Angelo Peruzzi.

Bo igral na Old Traffordu?
Zdaj je vprašanje, koliko tekem bo moral Ronaldo počivati. V nasprotju z angleško ligo, kjer neposredni rdeči karton pomeni avtomatično tri tekme prepovedi igranja, Uefa kazni odreja glede na posamezne primere. Ena kazen tekme je avtomatična, tako da bo Portugalec zanesljivo izpustil naslednjo tekmo proti Young Boysom. če bo dobil dve tekmi prepovedi, ga ne bo 23. oktobra ob njegovi težko pričakovani vrnitvi na Old Trafford.

Juventus je kljub igralcu manj zanesljivo slavil z 2:0. Oba gola je po dosojeni najstrožji kazni zabil Miralem Pjanić. Reprezentant Bosne in Hercegovine je rdeči karton Ronaldu označil za absurd, trener Massimiliano Allegri pa meni, da bi VAR razrešil vse dileme. "Igrali smo zelo dobro do Ronaldove izključitve, ki pa nas ni zmedla. Nadaljevali smo svojo igro in zasluženo zabili dva gola," je bil zadovoljen Allegri.

Še noben angleški klub ni izgubil štirikrat zapored
Manchester City naj bi imel na papirju lahko delo proti Lyonu, ki pa je že v prvem polčasu povedel z 2:0 in kljub prejetemu golu v 67. minuti zdržal do konca. To je prvi poraz Manchester Cityja v sezoni, ki je hkrati tudi prvi angleški klub s štirimi zaporednimi porazi v tem tekmovanju. Še nobeno moštvo, ki je izgubilo prvo tekmo v Ligi prvakov, na koncu ni dvignilo pokala. City ima srečo, da ima precej lahko skupino, v kateri sta še Hoffenheim in Šahtar, tako da je še vedno favorit za prvo mesto v skupini. Tudi na stavnicah je še vedno prvi favorit za končno zmago.

Ekipo je ob robu igrišča vodil pomočnik Mikel Arteta, saj je bil Pep Guardiola po lanski izključitvi proti Liverpoolu na tribunah. "Še vedno menim, da bi nam lahko uspel preobrat. Ob kakšnem drugem dnevu bi se vrnili. Menjave so spremenile igre, toda včasih je prepozno. Razočaran sem. Po navadi smo močni doma, zdaj bomo morali vse nadomestiti na gostovanjih," je povedal Arteta.

Trener Lyona Bruno Genesio je bil razumljivo nasmejan: "Velik dosežek in predvsem zaslužen. V prvem delu smo bili izjemni v obrambi in si ustvarili veliko priložnosti. Kaj lahko bi vodili s 3:0, kar bi najbrž pomenilo konec. Na koncu smo malce trpeli, saj so njihove menjave dvignile ritem igre."

Juventus brez izključenega Ronalda do zmage v Valencii