Kapetan Portugalske Cristiano Ronaldo se poslavlja s 4 goli, kapetan Argentine Lionel Messi pa z golom in dvema podajama. Foto: Reuters
Kapetan Portugalske Cristiano Ronaldo se poslavlja s 4 goli, kapetan Argentine Lionel Messi pa z golom in dvema podajama. Foto: Reuters
Rusija 2018: Adijo Messi in Ronaldo, pozdravljen ... kdo?

Francija je včeraj na nori tekmi preobratov domov poslala razglašeno Argentino. Kaj vse je manjkalo Argentini na letošnjem mundialu in kakšen profil selektorja bi morala imeti ta reprezentanca? Kdo bi moral biti po vašem mnenju naslednji selektor Argentine?

Jože Pepevnik je povedal, da "argentinskemu nogometu manjka sistemskega dela, zanje je prišel trenutek resnice. Izvažajo le še kakovostne napadalce. Nimajo branilcev, bočnih nogometašev in vezistov svetovnega kova. Ko ni bilo tudi prave kemije v moštvu, je bilo le še vprašanje časa, kdaj bodo izpadli".

Denarja za odpravnino Sampaolija ni
Čeravno bi po zelo slabih predstavah bilo logično, da Jorge Sampaoli zapusti klop te izbrane vrsti, pa v to ni ravno prepričan Toni Gruden, ki je dodal, da "kdo pravi, da bo Sampaoli kmalu bivši selektor? To je Argentina. Nogometna zveza nima denarja, da bi Sampaolija takoj izplačala, dolžni so mu 16 milijonov dolarjev odpravnine, kar pa je denar, ki ga AFA nima, saj hkrati plačuje še dva nekdanja selektorja. Vseeno mislim, da bodo našli način, da se Sampaolija pred prihodnjo Copo Americo znebijo. Želje za novega selektorja sta sicer Simeone in Pochettino, a je glavni kandidat trener Riverja Marcelo Gallardo, ki ima v pogodbi bojda tudi klavzulo, da lahko iz kluba ob klicu reprezentance odide brez odškodnine."

Prvi gol Urugvaja najlepša kombinacija turnirja
Urugvaj je izločil Portugalsko, ki je morda naletela na preveč sebi enakega nasprotnika po načinu igre. Voditelj Marko Cirman je mnenja, da so evropski prvaki odigrali zelo naivno, niso se znali odzvati na celem svetu dobro znani igre Luisa Suareza pri iskanju žoge in izsiljevanju prekrškov. Urugvaj sta v četrtfinale popeljala prav Suarez in z dvema goloma Edinson Cavani. Jože Pepevnik razmišlja, da je bila pri prvem golu Urugvaja to najlepša odigrana kombinacija dveh nogometašev na tem prvenstvu. Urugvaj se zdaj boji poškodbe Cavanija, ki je včeraj odšepal z igrišča. Za zdaj še ni znano, kakšna je resnost njegove poškodbe.

Rusi malo pričakujejo, upajo na presenečenje
Nedelja prinaša dve tekmi, na Lužnikih bo srečanje med Rusijo in Španijo v živo spremljal Aljaž Golčer: "V Rusiji ni velikih rezultatskih pričakovanj. Vsi se zavedajo, da je glavni cilj izpolnjen. Zdaj vsi samo pričakujejo, da bo ekipa dala vse od sebe in da se bo zgodilo presenečenje. Reprezentanca je državo v zadnjih dneh dvignila na noge. V Moskvi vlada izjemno vzdušje."

Zvečer še tekma med Hrvaško in Dansko. Lahko po vašem mnenju kompaktni Danci ustavijo samozavestne in kakovostne Hrvate?

Rusija 2018: Adijo Messi in Ronaldo, pozdravljen ... kdo?