Upravičeno razburjanje Cristiana Ronalda ni pomagalo, saj nizozemski sodniki niso videli, da je žoga že prečkala golovo črto. Foto: AP
Upravičeno razburjanje Cristiana Ronalda ni pomagalo, saj nizozemski sodniki niso videli, da je žoga že prečkala golovo črto. Foto: AP

Portugalski superzvezdnik se je nad odločitvijo nizozemske sodniške trojke tako razjezil, da je na zelenico odvrgel kapetanski trak in za to prejel rumeni karton. Po tekmi je dejal: "Ponosen in privilegiran sem, da lahko nosim kapetanki trak Portugalske. Vedno sem dal vse od sebe za svojo državo in to se ne bo nikoli spremenilo."

V nadaljevanju večera se je Cristiano Ronaldo oglasil tudi prek Instagrama. "Obstajajo pa tudi težki trenutki, še posebej, ko čutiš, da je bil oškodovan ves narod. Dvignimo glave in spoprimimo se z novimi izzivi. Naprej, Portugalska."

Dosegli gol, ki pa ni bil priznan
Portugalski selektor Fernando Santos je po tekmi za portugalsko televizijo RTP dejal, da "je nemogoče, da zadetek ni bil priznan"

Na tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo ni videotehnologije VAR, zato glavni sodnik Danny Desmond Makkelie ni priznal zadetka. Srbski branilec Stefan Mitrovic je žogo izbil, ko je ta verjetno že prečkala golovo črto s celotnim obsegom.

"Dosegli smo zadetek, ki pa ni bil priznan, čeprav je bila žoga v golu. Takšne napake se na tekmah tako visoke ravni ne bi smele dogajati," je dodal razočarani Santos.

Zapravili vodstvo z 2:0
Portugalska je v Beogradu sicer zapravila vodstvo 2:0. V prvem polčasu je dvakrat zadel Dioga Jote, v nadaljevanju pa sta za izenačenje poskrbela Aleksander Mitrović z glavo in Filip Kostić iz protinapada. Nekaj trenutkov pred nepriznanim Ronaldovim golom je bil za nameček pri Srbiji izključen Nikola Milenković.