Portugalska je evropski prvak v nogometu, lani pa je postala še prva zmagovalka Lige narodov. Foto: Reuters
Portugalska je evropski prvak v nogometu, lani pa je postala še prva zmagovalka Lige narodov. Foto: Reuters

Tekma z ekipo, katere prvi zvezdnik je Cristiano Ronaldo, bo v Ljubljani in bo tudi del praznovanja 100-letnice NZS-ja. Nogometna zveza Slovenija bo sicer uradno stoletnico praznovala na slovesnosti 23. aprila.

Praznovanje stoletnice za navijače
To bo sicer prvi medsebojni obračun teh dveh reprezentanc. Portugalska je sedma na lestvici Mednarodne nogometne zveze, Slovenija pa je 64. Predsednik NZS-ja Radenko Mijatović je večkrat napovedal, da bo v okviru praznovanja 100. obletnice organiziran dogodek za navijače v obliki tekme s privlačnim nasportnikom. Ideja o tekmi s Portugalci se je pojavila že pred časom, ko je Portugalska najprej igrala prijateljsko tekmo z reprezentanco v dvoranskem nogometu pred evropskim prvenstvom v Sloveniji, pozneje pa tudi med prvenstvom, ki so ga Portugalci tudi dobili.

40 oz. 45 evrov za Turke in Portugalce
Slovenija bo predtem 27. in 30. marca igrala še dve prijateljski tekmi, in sicer s Turčijo v Ljubljani in Albanijo v Vidmu. Tekma s Portugalsko bo Sloveniji tudi priprava za jesensko Ligo narodov, medtem ko bo to ena zadnjih pripravljalnih tekem Portugalske pred Eurom 2020.

Vstopnice za tekmo bodo najprej v prodaji v svežnju s tekmo s Turčijo. Cena paketa v predprodaji bo 40, redni prodaji do tekme s Turčijo pa bo cena paketa 45 evrov.

V začetku marca žreb jesenske Lige narodov
Glavno nogometno tekmovanje letošnjega leta bo evropsko prvenstvo, kjer Slovencev ne bo, bodo pa slovenski nogometaši septembra 2020 začeli nastopatii v drugi izvedbi Uefine lige narodov, kjer naslov prav tako brani Portugalska. Slovenija bo spet nastopila v ligi C, izbranci selektorja Matjaža Keka bodo nasprotnike dobili na žrebu 3. marca v Amsterdamu.