Robert Koren je odigral le prvi polčas, drugega pa je zaradi poškodbe izpustil. Klavan (desno) je zapravil edino priložnost za Estonijo. Foto: Reuters
Robert Koren je odigral le prvi polčas, drugega pa je zaradi poškodbe izpustil. Klavan (desno) je zapravil edino priložnost za Estonijo. Foto: Reuters
Boštjan Cesar
Boštjan Cesar je dobival obračune z estonskimi napadalci. Foto: Reuters
Klemen Lavrič
Klemen Lavrič je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen. Foto: RTV SLO
Bleda predstava proti Estoncem
Kek prestal ognjeni krst

Napadalec Duisburga je v 34. minuti izkoristil enajstmetrovko, ki jo je prav nad njim zakrivil branilec Tihon Šišov. Na belo točko je francoski sodnik Damien Ledentu pokazal dokaj velikodušno, saj Estonec ni napravil očitnega prekrška, ampak je šlo le za nekaj prerivanja.

Jalova premoč Slovencev
Igra na razmočenem igrišču v Domžalah bo šla hitro v pozabo. Zmaga Slovencev, ki so imeli vseskozi pobudo, bi bila lahko še za kakšen gol višja, a je bombo Nastje Čeha (71.) odbil Mart Poom, malo pozneje pa je poskus Lavriča gostujoči branilec izbil z golove črte. V prvem polčasu je bil z nekaj metrov z glavo nenatančen Goran Šukalo, v sodnikovem podaljšku pa še Anton Žlogar.

Najlepšo priložnost za goste je v 38. minuti zapravil Ragnar Klavan, ki se je znašel sam pred Samirjem Handanovičem, a je slednji mojstrsko ubranil nizek strel. Kek je torej uspešno prebil led, prvi pravi preizkus pa bo prišel 24. marca, ko se bo Slovenija v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Tirani pomerila z Albanijo.

Kek je videl, kar je hotel
"Videl sem tisto, kar sem hotel videti. Posebno v prvem polčasu, ko so fantje igrali, kot smo se dogovorili, se pravi borbeno in z veliko željo. Res, da ni bilo priložnosti, toda naši igralci so na nasprotnikovo obrambno linijo izvedli velik pritisk, posledica je bil zadetek. V drugem delu so bile menjave razlog, da je ritem padel, a menjati sem moral tudi zaradi poškodb. Nekaterim igralcem se pozna, da še niso telesno dovolj pripravljeni. Česa več v tem trenutku ne morem povedati, saj si moram ogledati posnetek in stvari analizirati. Lahko pa še rečem, da bi morali zmagati z višjo razliko," je tekmo ocenil Kek.


SLOVENIJA 1 - 0 ESTONIJA Lavrič 34./11-m --------------------------------------- S. Handanovič Poom Ilič *** Šišov ** Mavrič Stepanov Cesar Bärengrub ***** Jokič Rähn Koren * Kams *** Šukalo **** Kruglov Čeh ****** Dmitrijev ****** Birsa ***** Klavan Novakovič ** Terehov * Lavrič Neemelo **** --------------------------------------- * 46./Komac * 67./Sidorenkov ** 46./ Rakovič ** 70./ Allas *** 61./Filekovič *** 74./Oper **** 74./Žlogar **** 79./Piiroja ***** 81./Dedič ***** 83./Konsa ****** 86./Cipot ****** 90./Reim 3.000; Sodnik: Ledentu (FRA)
A. V.
Bleda predstava proti Estoncem
Kek prestal ognjeni krst