Zdravko Mamić spet vznemirja hrvaško javnost. Foto:
Zdravko Mamić spet vznemirja hrvaško javnost. Foto:

Kontroverzni Mamić je izbruhnil po seji skupščine kluba ob vprašanju novinarja Boruta Šipsa (T-portal), ali ve, da je v nasprotju z zakonom o športu, da njegov sin dela v agenciji, ki zastopa nogometaše. V triminutnem monologu je Mamić povsem izgubil nadzor nad sabo in ob kletvicah grozil novinarju s pretepom.

Mamić, ki mu pravijo tudi maksimirski šerif, je po prejšnjih podobnih incidentih ostal nekaznovan, zato je Hrvaško novinarsko društvo institucije pravne države pozvalo k ukrepom.

"Ostro protestiramo zaradi divjaškega izpada Zdravka Mamića, ki je novinarju Borutu Šipsu grozil s pretepom ob psovkah, ki se redko slišlijo tudi v najprimitivnejšem govoru ulice. To je le zadnji v dolgem nizu ekscesov funkcionarja Dinama, od katerih niti eden ni bil kaznovan. Pozivamo policijo in državno odvetništvo, da čim prej preiščejo okoliščine zadnjega incidenta, da bi se novinarje v prihodnje zaščitilo pred žalitvami ter grožnjami s pretepanjem, v nekaterih primerih celo s smrtjo," so zapisali ogorčeni hrvaški novinarji.

V sporu z Mamićem so že dalj časa navijači Dinama Bad Blue Boys, ki bojkotirajo tekme Zagrebčanov. Prav v sredo so organizirali miren, a glasen protest pred prostori klubske uprave. Ogledate si ga lahko TUKAJ.