Borut Pahor se je odzval na komentar Roberta Korena in Milivoja Novakoviča. Foto: MMC RTV SLO
Borut Pahor se je odzval na komentar Roberta Korena in Milivoja Novakoviča. Foto: MMC RTV SLO
Borut Pahor
Pahor je po veliki zmagi nad Rusijo nogometašem očistil kopačke, kar jim je obljubil po oktobrski zmagi v Bratislavi, ko je po tekmi prav tako obiskal slačilnico. Foto: MMC RTV SLO
Pahor: "So what?" ("Pa kaj?")

Kapetan slovenske nogometne reprezentance Robert Koren in najboljši strelec Milivoje Novakovič sta v torek za časopis Dnevnik potrdila navedbe, da so nogometaši po sredini zmagi nad Rusijo Pahorja za krajši čas najprej zadržali pred vrati slačilnice, nato pa mu le dovolili vstop, da jim je lahko čestital za uvrstitev na svetovno prvenstvo.

Reprezentanti nočejo sodelovati v politični propagandi
"Moti nas, ker nas nekateri politiki v javnosti sedaj podpirajo, ko smo začenjali kvalifikacije, pa nikogar ni bilo z nami. To je razlog, da po tekmi z Rusijo v Ljudskem vrtu sprva nismo želeli, da premier Borut Pahor vstopi v garderobo. To je bil naš trenutek, v katerem smo hoteli uživati in ki ga nismo želeli deliti z drugimi. Ker je premier želel izpolniti obljubo o čiščenju čevljev, smo po nekaj minutah privolili, da pride v slačilnico. Treba je poudariti, da reprezentanti nočemo sodelovati v politični propagandi in prosimo, da to v prihodnje upoštevate," sta dogodek komentirala Koren in Novakovič.
Pahor: Nikoli nisem želel siliti v ospredje
Pahor je na novinarski konferenci ob prvi obletnici vlade sebe v prvi vrsti označil za navijača, enakega večini nogometnih navdušencev in dodal, da nikoli ni želel siliti v ospredje, z veseljem pa da je izpolnil obljubo o čiščenju nogometnih čevljev. Povedal je, da je bil že kar nekajkrat v slačilnici nogometašev, obenem pa dodal, da razume športnike: "Vem, da ko želiš dosežen uspeh podoživeti, ne potrebuješ nikogar zraven. Morda bi moral razumeti, da se želijo fantje veseliti sami s sabo. Ko so me povabili, sem napravil, kar sem obljubil."

Precej buren odziv Pahorja si oglejte v videonovici na desni strani.

Kek: Ko je bil z nami, smo zmagovali
Selektor Matjaž Kek je v intervjuju za hrvaški časnik Jutarnji list izdal, da Pahor njemu ni čistil čevljev. "Zdaj levi govorijo, da je to OK, desni pa, da se je blamiral. Toda vedno, ko je bil z nami, smo zmagovali. Je športnik, pošten po duši, faca. Ni pa pošteno, da so posnetki iz slačilnice prišli v javnost, saj je slačilnica svetinja," je dejal Kek in Hrvatom med drugim postregel tudi z informacijo, da je navijač Hajduka.

Pahor: "So what?" ("Pa kaj?")