Milko Djurovski je pred tem v slovenski ligi vodil Dravo in Nafto. Foto: RTV SLO
Milko Djurovski je pred tem v slovenski ligi vodil Dravo in Nafto. Foto: RTV SLO
Djurovski končno v Ljudskem vrtu

Djurovski, ki je podpisal dveletno pogodbo, je bil predtem trener lendavske Nafte in je odstopil po porazu z Domžalami (0:6) pred 10 dnevi. Podobno so bili državni prvaki usodni tudi za Marijana Pušnika (4:0), ki je bil prvi strateg vijoličastih do torka.

Debitiral bo v Lendavi
"Zame je velika čast prevzeti odgovorno nalogo trenerja NK Maribor. Maribor mora zmagovati. Nobenih alibijev nimam ob porazih. Preteklost me ne zanima," je povedal Djurovski, ki je dodal, da bo Maribor igral odprto, dopadljivo za občinstvo in vedno na zmago. Novih okrepitev v Ljudskem vrtu ne načrtujejo. Debitiral bo v soboto prav proti Nafti v Lendavi. Pravi, da zanj to ne bo posebna tekma, zanimajo pa ga le tri točke.

Zahoviča mnenje ulice ne zanima
Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič, ki je še v sredo za MMC trdil, da je prihod Djurovskega zanj novica dneva, pa je povedal: "Po nekaj neprespanih nočeh in slabi volji smo sporazumno prekinili sodelovanje z Marijanom Pušnikom. Menjava trenerja je vedno neprijetna naloga, toda zdaj smo izbrali Djurovskega, ki se je s svojim delom že izkazal pri Nafti in Dravi. Verjamemo, da je lahko uspešen tudi v Mariboru."

Veliko ljudi, ki podrobno spremljajo dogajanje v Ljudskem vrtu je bilo proti prihodu Djurovskega, sicer velikega Zahovičevega prijatelja. Zlatko se na to ni pretirano oziral: "Trenerji se ocenjujejo po rezultatih. Ko je Capello prišel v madridski Real, je bilo proti njemu 80 odstotkov ljudi."

R. K.

Djurovski končno v Ljudskem vrtu