Varovanke Boruta Jarca, ki so uvodno tekmo v Velenju izgubile proti Rusiji z 0:1, so tokrat vknjižile visoko zmago. Foto: www.alesfevzer.com
Varovanke Boruta Jarca, ki so uvodno tekmo v Velenju izgubile proti Rusiji z 0:1, so tokrat vknjižile visoko zmago. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenke so povedle v 14. minuti, ko je iz bližine po podaji Špele Kolbl z desne strani zadela Lara Prašnikar. V prvem polčasu so imele Slovenke še nekaj lepih priložnosti, v 41. minuti pa je Mateja Zver s prostega strela z leve strani presenetila vratarko Kosova in zadela za 2:0.

V 48. minuti je Špela Kolbl iz bližine Sloveniji priigrala vodstvo s 3:0, v 56. minuti pa je Zverova zadela že za 4:0. Prašnikarjeva je v 62. minuti unovčila novo podajo Kolblove z desne strani za 5:0, Slovenke, ki so imele še kopico priložnosti, pa so v 82. minuti zadele še vratnico.

Slovenke bodo tudi tretjo tekmo kvalifikacij igrale doma, v Murski Soboti bodo 4. oktobra gostile evropske prvakinje in svetovne podprvakinje Nizozemke. Sledilo pa bo gostovanje v Turčiji, in sicer 8. oktobra.

V kvalifikacijah skupaj nastopa 47 ekip, Anglija je kot gostiteljica že uvrščena na EP. Nanj se bodo neposredno uvrstili zmagovalci devetih kvalifikacijskih skupin in tri najbolje drugouvrščene ekipe. Preostalih šest drugouvrščenih ekip čakajo dodatne kvalifikacije.

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo, 2. krog

SLOVENIJA - KOSOVO 5:0 (2:0)
Prašnikar 14., 62., Zver 41., 56., Kolbl 48.

Slovenija: Meršnik, Erman (46./Kos), Korošec, Eržen, Prša, Makovec, Čonč, Zver, Begič (63./Ivanuša), Kolbl (78./Kuštrin), Prašnikar.

Kosovo: Leci, Tahiri, Shala, Hisenaj, Halilaj, Shala, Limani, Biqkaj (63./Ejupi), Uka (46./Agaj), Memeti, Besiana (78./Syla).

Slovenke napolnile mreže Kosova