Jan Mlakar je v tej sezoni zaigral na 20 tekmah in dosegel deset golov. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Mlakar je v tej sezoni zaigral na 20 tekmah in dosegel deset golov. Foto: www.alesfevzer.com

"Še vedno ne morem verjeti, da sem podpisal za tako dober klub. Potreboval bom nekaj dni, da bom dojel,“ je ob podpisu dejal Mlakar. Podrobnosti prestopa sicer niso znane. V Ljudski vrt je prišel pred enim letom iz Fiorentine brez odškodnine, a z zavezo, da bo polovica denarja pri naslednjem prestopu kapnila tudi v proračun moštva iz Toskane.

Mlakar je letos v državnem prvenstvu dosegel devet golov, s čimer je četrti strelec Prve lige TS. Odškodnina naj bi se vrtela okoli tri milijone evrov. Brighton je na 13. mestu angleškega prvenstva. V 24 krogih je zbral 26 točk, sedem več od ekip, ki so v območju izpada.

Številke višje kot pri Stojanoviću
“Dobili smo ponudbo premierligaša in jo sprejeli. Gre za največjega med dozdajšnjimi prestopi iz Maribor. Do zdaj ga je imel Petar Stojanović, ko je za 2,8 milijona evrov odšel k Dinamu. Številke pri tem prestopu so višje, ob tem, da ostajamo z deležem pri nadaljnjem prestopu. Kar pa me najbolj veseli pri tem poslu, je spoznanje, da Jan ostaja z nami v lovu na 15. zvezdico,”
je prestop Mlakarja komentiral športni direktor Maribora Zlatko Zahovič.

"Zgodilo se je zelo hitro. Pred dvema dnevoma mi je agent povedal, da si me želi Brighton. Nisem veliko razmišljal in sprejel ponudbo. Res sem vesel, da sem tu. Navdušen sem nad razmerami, neverjetno je. Ne vem, ali lahko preštejem vsa igrišča! Nisem navajen na to. V naslednjih šestih mesecih se bom potrudil, da bom čim bolje pripravljen za poletje. Moj edini cilj bo dosegati čim več zadetkov tudi tu," je za spletno stran Brightona še dodal Mlakar.

Za Andresa Vombergarja se je v preteklih tednih resno zanimal tudi dunajski Rapid. Foto: www.alesfevzer.com
Za Andresa Vombergarja se je v preteklih tednih resno zanimal tudi dunajski Rapid. Foto: www.alesfevzer.com

Vombergar (za zdaj) ostaja v Ljubljani
Za napadalca Olimpije Andresa Vombergarja so zanimanje pokazali pri Nantesu, toda prestop se naposled ni zgodil. V četrtek je že kazalo, da bo v Argentini rojeni Slovenec, ki je z desetimi goli najboljši strelec Prve lige TS, odšel na posojo v francoskega prvoligaša, vendar do dogovora ni prišlo.

Nantes je namesto z Vombergarjem podpisal pogodbo s 23-letnim hrvaškim napadalcem Antoniem Mancejem, do zdaj članom slovaškega Trenčina. Predtem je Rečan dve leti nosil dres Domžal. V tej sezoni je v slovaškem prvenstvu na 18 tekmah dosegel sedem zadetkov. Poleti jih je šest zbral v kvalifikacijah za Evropsko ligo, štiri je na dveh tekmah zabil Feyenoordu.

V Nantesu sicer igra Rene Krhin, Mance pa bo zapolnil vrzel, ki je nastala po slovesu argentinskega napadalca Emiliana Sale. Kot je znano, je ta prestopil v Cardiff City, a zanj nikoli ne bo zaigral, saj je imel ob odhodu na Otok tragično nesrečo z letalom nad Rokavskim prelivom.

Mlakar: Slabo bi se počutil, če bi izpustil izziv v Premier ligi