Z nadaljevanjem državnega prvenstva se na rednejši osnovi nadaljuje tudi nogometni podkast Žoga je okrogla. V štirinajsti epizodi te sezone so voditelj Marko Cirman ter nogometna reporterja radijskega uredništva Boštjan Janežič in Jože Pepevnik najprej govorili o derbiju, ki bi v soboto lahko pomembno začrtal bitko za naslov prvaka.

Janežič: Hadžić obrambno ne zna igrati
"Samo šestnajst krogov je do konca. Maribor bolj potrebuje zmago kot Olimpija, čeprav Hadžić obrambno ne zna igrati, pa bo verjetno več previdnosti na strani Ljubljančanov, kjer je največ vprašajev v obrambni vrsti. Bagnack in Samardić sta kaznovana, ob novincu Kamyju se kot zamenjava omenja Burin ali pa Šme. Verjetno pa bo Olimpija odigrala nekoliko bolj ozko, Boakye in Jurčević bosta imela več obrambnih nalog, morda bosta na igrišču kar dva defenzivna vezista,
" o derbiju razmišlja Boštjan Janežič.

Žoga je okrogla s02e14: Pomlad odpira derbi!

Safet Hadžić je v izjavi za Radio Slovenija povedal, da derbi z Mariborom ne bo odločilen za naslov prvaka in da gre bolj za prestiž med največjima slovenskima mestoma.

Pepevnik: Dober izid na derbiju za samozavest
"Zdi se mi da je v tej izjavi veliko resnice in iskrenosti. Že v jesenskem delu se je razlika na vrhu naredila zaradi rezultatskega razmerja obeh klubov proti ekipam s spodnjega dela lestvice. To pove, da derbi sploh v tej sezoni ni tako pomemben. Tudi poraz Olimpije v soboto za zeleno-bele ne bi bil tragičen, morda bo dolgoročno pomembneje, s kakšno samozavestjo po derbiju bodo šli v nadaljevanje sezone eni in drugi,"
je dodal Jože Pepevnik, ki je pri mariborskih privržencih opazil negotovost okoli vrnitve 31-letnega Reneja Miheliča.

"Kolikor poznamo Zlatka Zahoviča, bi verjetno na vprašanje o razlogih za vrnitev Miheliča v klub dejal, da je Rene "naš", da je otrok tega kluba in da je to dovolj dober razlog. Večina navijačev sicer prave logike v tej okrepitvi ne vidi, saj je konkurenca kljub odhodu Dina Hotića v vezni vrsti tako velika, da v spomladanskem delu prvenstva Mihelič verjetno opaznejše minutaže ne bo imel. Je pa ta enoletna pogodba do prihodnje zime zanj bolj priložnost, da se vrne v nogometni pogon."

Janežič: Bojim se, da bo Camoranesi žrtev menedžerjev
Nogometno omizje je prečesalo stanje pri vseh desetih prvoligaških klubih, tudi pri Taboru iz Sežane, kjer je trenersko krmilo prevzel Mauro Camoranesi. "Morda bo njegov prihod bolj kot na igrišče učinkoval na povečan obisk. Velikih trenerskih izkušenj sicer nima, a kot je slišati, je zavihal rokave in se resno lotil zadeve. Se pa bojim, da bo tudi on žrtev menedžerjev, ki delujejo okoli kluba," je povedal Janežič.

V drugem delu oddaje so sogovorniki govorili tudi o kazni, ki jo je UEFA izrekla Manchester Cityju in prvih štirih parih osmine finala lige prvakov, ki bodo na sporedu v tem tednu.