Cinkarna Celje je potrdila premoč v domači konkurenci. Foto: www.alesfevzer.com
Cinkarna Celje je potrdila premoč v domači konkurenci. Foto: www.alesfevzer.com
Kranjčanke so držale ravnotežje le v prvi četrtini. Foto: www.alesfevzer.com
Kranjčanke so držale ravnotežje le v prvi četrtini. Foto: www.alesfevzer.com

Celjanke so v vseh zadnjih osmih finalih igrale proti Kranjčankam in jih vsakič premagale s 3:0.

Čeprav so Gorenjke tretjo tekmo začele zelo solidno in prek Katarine Ristič ter Rebeke Abramovič držale ravnotežje, je nadaljevanje hitro razkrilo vso razliko v kakovosti. Na začetku druge četrtine je domačinkam stekel met za tri točke in z delnim izidom 22:1 so v 16. minuti prišle do 26 točk prednosti (40:14).

V drugem polčasu so igralke Triglava še fizično popustile, tako da so imele Celjanke odprto pot do zmage. Po petih minutah drugega polčasa so imele že 31 točk naskoka.

Domači trener Damir Grgić, ki bo na junijskem evropskem prvenstvu v Nišu vodil slovensko reprezentanco, je priložnost za igro ponudil vsem svojim igralkam, naziv najkoristnejše igralke finala (MVP) pa je prejela ameriška košarkarica Chatrice Marie White.

Sorodna novica Največja težava ženske košarke ogromna razlika med Celjem in drugimi sredinami

Izjavi po tekmi

Damir Grgić, trener Cinkarne Celja: "Iskrene čestitke mojim dekletom. Rad bi se zahvalil strokovnemu štabu in vodstvu kluba, ki nam iz leta v leto omogoča, da dobro delamo in da živimo s košarko 24 ur na dan. Iskrena hvala tudi našim navijačem, ki so bili skozi celotno sezono naš šesti igralec. Čestitke pa seveda tudi ekipi Triglava za zelo dobro sezono."

Ernest Novak, trener Triglava: "Iskrene čestitke Celjankam za zasluženo prvo mesto in seveda tudi mojim dekletom za boj. Če lahko kar koli zamerim mojim puncam, je to, da ne igrajo sproščeno in da se bojijo same sebe. To so stvari, na katerih moramo delati v prihodnje."

Finale, tretja tekma:
CINKARNA CELJE - Triglav 3:0
78:52 (18:13, 27:7, 22:15, 11:17)
White 19 in 12 skokov, Friškovec 15, Bessard 12, Jelenc 10; Abramovič 16, Ristič 15.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrale so na tri zmage.

Celjanke pričakovano košarkarske prvakinje