Luka Dončić in Trae Young sta bila kapetana ekip. Foto: Reuters
Luka Dončić in Trae Young sta bila kapetana ekip. Foto: Reuters

Na tekmi vzhajajočih zvezd so nastopili novinci in košarkarji, ki v Ligi NBA igrajo drugo sezono. V ospredju je bil seveda šov, obrambe ni igral nihče. Vsaka četrtina je bila dolga deset minut.

Bridges zasluženo MVP
Za najkoristnješega igralca je bil izbran Miles Bridges, ki igra za Charlotte. Dosegel je 20 točk, zadel je osem izmed 12 metov. Nagrado mu je predal legendarni Isiah Thomas.

Foto: EPA
Foto: EPA

"Trenerji so nam ob odmoru dejali, da je treba igrati bolj resno. Srečen sem, da sem lahko igral na tej tekmi, to je privilegij, nagrada za MVP-ja pa je pika na i," je bil navdušen 21-letni Bridges, ki igra drugo sezono v Ligi NBA. Izkazal se je na priznani univerzi Michigan State, leta 2018 pa so ga v prvem krogu nabora izbrali LA Clippersi kot 12. po vrsti.

Dončić prehitel sireno s polovice igrišča
Selekcija Sveta je imela pobudo večji del prvega polčasa, čeprav seveda nobena ekipa ni igrala resne obrambe. Dončić je poskrbel za vrhunec prvega polčasa, ko se je odločil za met s sredine igrišča sekundo pred odmorom. Žogo je od table poslal skozi mrežico za navdušenje v dvorani. Po prvem polčasu je imela selekcija sveta deset točk naskoka (81:71).

Američani blesteli v drugem polčasu
V tretji četrtini so Američani pristopili k revijalni tekmi precej resneje. Razigral se je Bridges, ki je zadel tri trojke in zrežiral preobrat. Z delnim izidom 19:4 so Američani sijajno končali tretjo četrtino.

Tudi v zadnji četrtini so igralci ZDA zadevali izza črte z vseh položajev in štiri minute pred koncem so si priigrali že 25 točk prednosti (144:119). V zadnjih dveh minutah se igralci sploh niso več postavili v obrambo, ampak so tekmovali, kdo bo bolj atraktivno zabil. Minuto pred koncem se je z zabijanjem izkazal tudi Dončić.

"Bilo je zelo zabavno, navijači želijo videti zabijanja, koše z velike razdalje, gre za pravi šov," je v pogovoru po tekmi, ko je odgovarjal in angleško in špansko, dejal Dončić in o spektakularnem metu z več kot polovice igrišča novinarjem z nasmehom odvrnil: "Kar Traeja vprašajte, za kaj je šlo."

Dončićeva trojka s polovice igrišča

Po tekmi je Young na družbenih omrežjih s hudomušnim pripisom med drugim objavil posnetek Dončićeve poteze tekme, ko je ta z več kot polovice igrišča zadel koš. V pogovoru po tekmi je dejal, da je bil to njegov najljubši trenutek tekme, saj je Dončića izzval, naj vrže, če si upa, Slovenec pa je izziv brez pomisleka sprejel, vrgel in ... tudi zadel.
"Neverjetno! Rekel sem Luki, naj vrže, če si upa. On je pa celo zadel. Bil je nor trenutek in zelo zabaven," je v intervjuju o svojem najljubšem trenutku tekme povedal Young.

V nedeljo Dončić znova v akciji

Dončić bo seveda nastopil tudi na 69. tekmi All Star, ki bo v noči z nedelje na ponedeljek. Igral bo v prvi peterki ekipe, ki jo je izbral kapetan LeBron James.

MVP tekme vzhajajočih zvezd je postal Miles Bridges. Košarkar Charlotta je zrežiral preobrat v tretji četrtini, ko je zadel tri trojke. Foto: Reuters
MVP tekme vzhajajočih zvezd je postal Miles Bridges. Košarkar Charlotta je zrežiral preobrat v tretji četrtini, ko je zadel tri trojke. Foto: Reuters

Tekma vzhajajočih zvezd, Chicago:
ZDA - SVET
151:131 (30:39, 41:42, 44:24, 36:26)
Paschall 23 (10/13 iz igre), Sexton 21, Bridges 20 (8/12 iz igre), Young 18, Nunn 16, Williamson 14 (7/11 iz igre), Jackson Jr. 12, Morant 10, Graham 9, Washington 8; Barrett 27 (11/17 iz igre), Clarke 22 (11/15 iz igre), Dončić 16 (6/11 iz igre, 4/9 za tri), 5 podaj in 2 skoka v 24 minutah, Gilgeous Alexander in Wagner po 16, Hačimura 14, Mihajluk in Alexander Walker po 6, Okogie 5, Melli 3.


Ekipa Sveta: Luka Dončić (Dallas/Slovenija), Nicolo Melli (New Orleans/Italija), Nickeil Alexander-Walker (New Orleans/Kanada), RJ Barrett (New York/Kanada), Brandon Clarke (Memphis/Kanada), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City/Kanada), Rui Hačimura (Washington/Japonska), Moritz Wagner (Washington/Nemčija), Svi Mihajluk (Detroit/Ukrajina), Josh Okogie (Minnesota/Nigerija).

Ekipa ZDA: Trae Young (Atlanta), Zion Williamson (New Orleans), Eric Paschall (Golden State), Ja Morant in Jaren Jackson Jr. (oba Memphis), Kendrick Nunn (Miami), Devonte Graham, Miles Bridges in PJ Washington (vsi Charlotte), Collin Sexton (Cleveland).