Ana Bucik je bila po nastopu zadovoljna. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Bucik je bila po nastopu zadovoljna. Foto: www.alesfevzer.com

Na oder za zmagovalke se je zavihtela še Italijanka Luisa Bertani. Slabe tri desetinke je za stopničkami zaostala Meta Hrovat, ki je zasedla šesto mesto. Med dobitnice točk sta se sicer prebili še Maruša Ferk s 25. in Neja Dvornik s 26. mestom. Brez točk pa so ostale Klara Livk, Andreja Slokar, Anja Oplotnik, Nika Tomšič, Nika Murovec, Jera Kompan in Lina Knific. Tina Robnik, ki je bila po prvi vožnji četrta, je v drugi odstopila.

Vse pohvale organizatorjem, ki so glede na včerajšnje vreme pripravili super progo. Sicer ni bilo enostavno, malce je "rukalo", a na koncu se je za nas izšlo kar dobro.

Janez Slivnik, glavni trener slovenske reprezentance

"Tekma je bila zelo zahteva, predvsem druga vožnja. Vseeno sem se poskušala čim bolje boriti in iskati tisto najhitrejšo linijo. S samim rezultatom sem lahko zelo zadovoljna. Na splošno pa so se organizatorji zelo dobro potrudili, po vremenu v zadnjih dneh so pripravili odlično progo, in upam, da bomo jutri lahko še enkrat vse ponovili," je bila zadovoljna Bucikova, ki je v finalu pridobila eno mesto.

"Tekma je bila izvedena na zelo visoki ravni. Sama konfiguracija terena je zelo zanimiva, gre bolj za ravninski veleslalom. Prvič sem nastopila na tej progi in mi je bila kar všeč, s samim smučanjem pa nisem najbolj zadovoljna. Ni se vse izšlo tako, kot bi si želela, vseeno pa iz današnjega dneva lahko črpam veliko pozitivnega," je dodala Hrovatova. V petek bo na Krvavcu še en veleslalom.

Bucikova z 2. mestom na Krvavcu dobila zalet za svetovni pokal