Andraž Šporar bo odslej mreže tresel na Portugalskem. Foto: EPA
Andraž Šporar bo odslej mreže tresel na Portugalskem. Foto: EPA

Šporar je že od novega leta naprej glavna tarča Sportinga, a dogovora s Slovaki ni in ni bilo. Vzrok je bil seveda finančne narave, saj so pri Slovanu zanj zahtevali sedem milijonov evrov odškodnine, Portugalci pa bi plačali največ 5,5 milijona evrov. V vsakem primeru bi postal najdražji prestop iz slovaške lige.

Sorodna novica Matavž leto 2020 odprl z "dvojčkom", Berić s prestopom, Šporar pa s sago

Ko je že kazalo, da so pogovori padli v vodo, se je le pokadil bel dim. Portugalski Record, ki se naslanja na svoje vire oziroma informacije, pravi, da bo Šporar v naslednjih urah odpotoval v Lizbono, opravil zdravniške preglede in postal prva uradna okrepitev slovitega portugalskega kluba v zimskem prestopnem roku.

25-letni Šporar, prvi strelec slovaške lige, naj bi s Sportingom podpisal 4,5-letno pogodbo. Na leto naj bi zaslužil milijon evrov. Zanj sta se zanimala tudi Celtic in Bešiktaš.

Šporar je kariero začel pri Interblocku, nato pa prestopil v Olimpijo, kjer je nase opozoril s številnimi zadetki. Prestop v Basel in posoja v Bielefeld mu nista prinesla posebnega uspeha, zato pa je na novo zaživel v Slovanu iz Bratislave, kjer je bil že v prejšnji sezoni najboljši strelec lige.